
رضا فکرآزاد نهادینه شدن آموزش بهداشت دهان و دندان در کودکان را عامل مهمی برای کاهش پوسیدگی در سال های رشد آنان دانست.
به گزارش تهران نیوز ، رضا فکرآزاد رئیس انجمن پزشکی لیزری ایران، جراح و متخصص بیماری های لثه و دانشیار دانشگاه در گفتگو با خبرنگار سپیدپوش در مورد رعایت بهداشت دهان و دندان در کودکان زیر شش سال گفت: نهادینه شدن یک سری باورها و آموزش های مثبت در سنین کودکی مثل ورزش کردن، رعایت بهداشت و دیگر موارد نکته مهمی است که باید به آن توجه کرد.
جراح و متخصص بیماری های لثه با بیان اینکه امروزه جامعه مستعد آموزش و پیشگیری در زمینه های گوناگون است ادامه داد: مردم همچون تشنگانی هستند که دوست دارند خصوصاً از طریق رسانه های تصویری و نوشتاری آموزش ببینند و راه های مختلف را بشناسند.
فکرآزاد سلامت بهداشت دهان و دندان کودک را عملاً قبل از تولد وی عنوان کرد و گفت: با حفظ سلامت توسط مادر در موارد مختلف به ویژه دندان طبیعتاً آسیبی نیز به کودک وارد نخواهد شد.
وی در ادامه به راهکارهای رعایت بهداشت کودکان بعد از تولد اشاره و تصریح کرد: به جهت اهمیت نگهداری از دندان های شیری در کودکان، والدین باید توجه ویژه در این خصوص داشته باشند و این طور نباشد که از سنین بالایی مثل ۱۰-۹ سال به فکر سلامت دندان کودکانمان بیفتیم.
این متخصص گفت: باید مراقب باشیم ساختار فکی دهانی کودک دچار مشکل نشود و آن را در این سنین کنترل کنیم، همچنین یک سری آسیب ها نیز به دندان یا لثه مرتبط است که امکان دارد در سنین ۶-۵ سالگی بروز کند و نیاز دارد که حتماً مورد بررسی قرار گیرد خصوصاً در خانواده هایی که سابقه بیماری های پیشرفته لثه دارند.
فکرآزاد اولین زمان رویش دندان را ۶ ماهگی دانست و اذعان کرد: از این زمان مراقبت بهداشتی نیز شروع می شود و البته والدین باید توجه داشته باشند که عادت های غلط؛ مثل استفاده کردن پستانک غیربهداشتی برای کودک، مصرف یک قاشق واحد بین مادر و کودک برای تغذیه نوزاد و یا بوسیدن دهان به دهان نوزاد از طریق اقوام نزدیک یا والدین را اصلاح نمایند چرا که این رفتارها باعث انتقال میکروب و یا حتی بیماری هایی به فضای پاک و سالم دهان و دندان کودک می شود.
رئیس انجمن پزشکی لیزری ایران در ادامه به عوامل میکروارگانیسم، مواد قندی و منبعی که روی دهان قرار می گیرد به عنوان مثلث ایجاد بیماری های عفونی پرداخت و گفت: در مورد دندان ها که همان منبع قرار گرفته در دهان است عملاً نمی شود دخالتی کرد و لی از این بین آن چیزی که باید رعایت کنیم کنترل استفاده از مواد قندی و همچنین تقویت ساختار دندان با تغذیه مناسب است.
وی ضمن بیان توصیه های لازم برای نوزادن بیان داشت: از نظر تغذیه بهتر است مواد قندی، ترشی و حتی میوه های شیرین کمتری در اختیار کودکان قرار دهیم و در زمینه بهداشت از زمانی که کودکان شروع به دندان درآوردن می کنند بهتر است مادران بعد از هر شیردهی با گوش پاکن یا کمی آب دندان های فک بالا را بشویند تا به کاهش پوسیدگی دندان آنان کمک شود.
این متخصص آموزش صحیح مسوال زدن از راه بازی در سنین زیر ۶ سال را توصیه کرد و در پایان گفت: بهتر است مادر مسواک کودک را در در دست بگیرد و مسواک خود را به کودک بدهد و هر کدام دندان همدیگر را مسواک بزنند که در این بین کودک به صورت کاملاً تجربی در جریان درست مسواک زدن قرار می گیرد و البته هر چه سن بالاتر می رود مراقبت نیز باید اصولی تر انجام شود.
انتهای متن/*
نظر شما