به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب ری، سایت هاشمی رفسنجانی امروز در اقدامی عجیب ، مطلبی به نقل از هاشمی با تیتری تامل برانگیز "چرا امام علیه آمریکا حکم جهاد ندادند؟" را باز خوانی کرده است.
در بخشی از این گزیده خاطرات ، آمده است:
12 تیرماه 1367 آقای [سرتیپ منصور] ستاری [فرمانده نیروی هوایی ارتش] اطلاع داد که یک هواپیمای ایرباس ایرانی بر فراز تنگه هرمز دچار سانحه شده و فرود اضطراری در دریا داشته و از سرنوشت آن بی اطلاعیم. بلافاصله آقای شمخانی اطلاع داد که نیروی دریایی سپاه می گوید با ناوها و هلی کوپترهای آمریکایی درگیر شده ، یک قایق ما و یک هلی کوپتر آمریکایی غرق شده اند و ناو آمریکایی، هواپیمای مسافربری را که همان موقع به آنجا رسیده، با موشک ساقط کرده است. گزارش های بعدی همین گزارش سپاه را تأیید کرد. جنایت عجیبی است. 290 مسافر و خدمه شهید شدهاند. گفتم سریعاً اعلان کنند که آمریکایی ها در اعلان جلو نیفتند1.
در بخش دیگری از این مطلب به نقل از هاشمی امده است:امروز نامه آیت الله منتظری به امام و جواب امام منتشر شد . امام در جواب ، دستور حمایت از من در جنگ را به ایشان داده اند2.
1- رسانه های بین المللی که از هر موضوعی برای ایجاد اختلاف در ایران استفاده می کردند، جنایت آمریکا در حمله به هواپیمای ایرباس ایران را مورد تحلیل قرار دادند . روزنامه نیویورک تایمز برای ایجاد اختلاف میان مسئولان کشور ادعا کرد: سرنگونی این هواپیما موجب بروز خشم و غضب و در عین حال اختلاف و دودستگی در ایران شده است . گروه تحت رهبری هاشمی رفسنجانی خواستار آن است که زمینه برای محکوم ساختن آمریکا در سطح بین المللی فراهم شود، اما گروهی که حسینعلی منتظری آنان را رهبری میکند، حمله به منافع آمریکا را توصیه کرده است . رفسنجانی علیه پاسخی عجولانه به اقدام آمریکا هشدار داد . او گفت ما باید بگذاریم همه در جهان از این جنایت باخبر شوند، درباره آن بحث و تبادل نظر کنند و مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد. رئیس مجلس افزود: «آمریکاییها برای آنکه بتوانند فشار تبلیغاتی را از دوش آمریکا به نقطه دیگر منتقل کنند، ممکن است در گوشه ای از جهان در انتظار اقدامی ناشیانه باشند.» رفسنجانی گفت که ایران حق انتقام گرفتن را برای خود محفوظ می دارد، اما افزود: «تعیین زمان انتقام با ما است نه با آمریکا». روزنامه واشنگتن پست نیز نوشت : رفسنجانی اولین مسئول ایرانی است که گفت: «سقوط هواپیمای ایرانی، ممکن است عمدی نباشد.» با همه این احوال رفسنجانی در سخنان خود گفت: «حتی اگر این سانحه حادثهای بیش نبوده باشد، باز آمریکا برای این کشتار باید مورد سرزنش قرار گیرد.»
2- آیت الله منتظری در نامه خود به حضرت امام (ره) خواستار حمله به منافع آمریکا شدند . در بخشی از این نامه آمده است: «این جنایت دلخراش بار دیگر چهره ضد انسانی و منافقانه دولت آمریکا را برای جهانیان روشن نمود .... امید وافر دارم که اگر مقام معظم رهبری مصلحت دیدند و دستور اقدام دادند، تودههای میلیونی مسلمانان جهان، امکانات مادی و معنوی فوق العاده خود را برای جنگ و مبارزه با دشمن اصلی اسلام و قرآن و ملتهای مظلوم در اختیار قرار خواهند داد.» امام خمینی (ره) در پاسخ به پیام آیت الله منتظری فرمود: «پیام جنابعالی تسکینی بود به آلام تمامی کسانی که از شیطان بزرگ، آمریکای حیلهگر ضربه خوردهاند.»
سایت هشمی در این مطلب می خواهد نشان دهد هاشمی در مقابل عده ایی افراطی مقاومت می کرده وبرای جلوگیری از درگیری با آمریکایی ها تلاش کرده است و امام نیز دستور حمایت از وی را صادر کرده است.
این درحالی است که محسن رضایی در مصاحبه ای در سال 78 در این مورد چنین اظهار می دارد : «پس از حضور نیروهای آمریكا در منطقه [در سال 66]، جلسه ای با حضور امام تشكیل شد . امام در آن جلسه فرموده بودند كه اگر من به جای شما بودم ، نخستین ناو آمریكایی را كه وارد منطقه [تنگه هرمز] شد ، می زدم . آقایان گفته بودند كه شما رهبر هستید ؛ فرمان بدهید تا اجرا شود و امام پاسخ داده بودند كه نمی خواهم مسئله ای را تحمیل كنم . اگر به جای شما بودم ، ناو را می زدم.(کیهان 91/07/29)
جالب آنکه آقای هاشمی در یادداشت 10 اردیبهشت 67 خود نیز می نویسند : «جلسه سران قوا مهمان احمد آقا بود . وزیر امور خارجه و وزیر اطلاعات هم بودند . درباره كیفیت برخورد با آمریكا در مقابل تصمیم به توسعه حفاظت از كشتی ها در خلیج فارس بحث شد . امام هم به جلسه آمدند . نظر امام این است كه باید سیاست مقابله به مثل ما ادامه یابد ، گرچه منجر به درگیری با آمریكا بشود . اكثر اعضای جلسه به خاطر عواقب احتمالی این درگیری قبل از حضور امام نتوانسته بودند به این نظر برسند ، ولی در مقابل نظر امام كسی مخالفت نكرد و بعد از رفتن امام هم بحث ادامه یافت . قرار شد عواقب احتمالی را در یك ملاقات دیگر با امام در میان بگذاریم»
انتشار این موضوع در حالی است که در چندروز گذشته موضوع نوع رابطه با آمریکا و بازخوانی برخی خاطرات و موضوعات مربوط به این رابطه در سایت هاشمی،از فراوانی خاصی برخوردار است.
در بخشی از مصاحبه رفسنجانی با فصلنامه مطالعات بین المللی که این سایت بازخوانی کرده، آمده است: من در سالهای آخر حیات امام(ره) نامهای را خدمتشان نوشتم، تایپ هم نکردم. برای اینکه نمیخواستم کسی بخواند و خودم به امام دادم. در آن نامه هفت موضوع را با امام مطرح کردم و نوشتم که شما بهتر است در زمان حیاتتان، اینها را حل کنید، در غیر این صورت ممکن است اینها به صورت معضلی سدّ راه آینده کشور شود. گردنههایی است که اگر شما ما را عبور ندهید، بعد از شما عبور کردن مشکل خواهد بود... یکی از این مسایل رابطه با آمریکا بود. نوشتم بالاخره سبکی که الان داریم که با آمریکا نه حرف بزنیم و نه رابطه داشته باشیم، قابل تداوم نیست. آمریکا قدرت برتر دنیا است. مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند؟ اگر با آنها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم؟ معنای مذاکره هم این نیست که تسلیم آنها شویم. مذاکره میکنیم اگر مواضع ما را پذیرفتند و یا ما مواضع آنها را پذیرفتیم، تمام است.سوال: در شرایط کنونی ور در آستانه نشست 1+5 علت بازخوانی خاطراتی که مربوط به رابطه با آمریکا می شود ، موجب رسیدن به کدام هدف و به نفع چه کسانی ختم خواهد شد؟
گفتنی است حضرت امام (ره) با توجه به شناخت عمیق نسبت به سیاست های سیطره جویانه آمریکا در ایران که به هیچ وجه در طول دوران انقلاب ـ قبل و بعد از پیروزی نهضت ـدچار وقفه نشده است با صراحت و قاطعیت اعلام می نمایند : « خطر آمریکا به حدی است که اگر کوچک ترین غفلتی کنید نابود می شوید»
انتهای پیام/
نظر شما