
عضو هیات مدیره انجمن جامعهشناسی ایران گفت: در روستا مشکلات زناشویی اساسا فضای طرح شدن ندارد فضای کار و تلاش و رضایت مشخصهی فرهنگی روستا است و اساسا این فرهنگ هرگز به مشکلات روحی و روانی اجازهی بروز نمیدهد.
به گزارش سرویس اجتماعی تهران نیوز، فاطمه جواهری عضو هیات مدیره انجمن جامعهشناسی ایران در گفت و گو با زنان خبر با اشاره به تفاوت خانواده در روستا ها و شهر ها عنوان کرد: خانواده در جامعه روستایی ایران نه فقط محل انس و الفت زناشویی ، کانون پرورش کودک و مرکز انتقال بسیاری از میراثهای فرهنگی ، ارزشها ، هنجارهای اجتماعی و عادات و رسوم و سنتهای روستایی است، بلکه در عین حال یک نهاد اقتصادی به شمار میرود که بخش عمدهای از نیازمندیهای اساسی زندگی خانواده را از طریق تولید تامین میکند.
وی افزود: شما برای پی بردن تفاوت بین خانواده شهری و روستایی کافی است مصارف یک خانواده روستایی را با یک خانواده شهری مقایسه کنید تا تفاوت را مشاهده کنید به عنوان مثال یک خانواده شهری برای خوردن سوپ یک نوع قاشق میخواهد برای خوردن ماست یک نوع قاشق میخواهد و برای خوردن بستنی یک نوع دیگر قاشق نیاز دارد.
جواهری اظهار داشت: اجناس لوکسی که ارز کشور را مانند رودخانهها به دریا میریزد هر روز در شهر مشتریان جدیدتری مییابد و شاید هزینه دکوراسیون یک منزل شهری به تنهایی بتواند هزینه ساخت یک خانهی روستایی شود.
عضو هیات مدیره انجمن جامعهشناسی ایران گفت: تغییراتی که مدرن شدن در جامعه به جا گذاشته، کامل و یکسان نبوده است و همین امر باعث بر هم کنشی ناسازگار بین برخی اجزای نظام هنجاری مرتبط با خانواده سنتی از یک سو و ارزش های برخاسته از مدرن شدن از سوی دیگر شده است.
وی ادامه داد: خانواده ابتدا به عنوان یک گروه اولی و مهم مطرح بوده است که هم اکنون به گروه ثانویی و هم ارز با دیگر گروه های اجتماعی تبدیل شده است.
جواهری یادآور شد: در روستا مشکلات زناشویی اساسا فضای طرح شدن ندارد فضای کار و تلاش و رضایت مشخصهی فرهنگی روستا است و اساسا این فرهنگ هرگز به مشکلات روحی و روانی اجازهی بروز نمیدهد.
عضو هیات مدیره انجمن جامعهشناسی ایران مطرح کرد: یکی از مهمترین کارکردهای خانواده روستایی سنتی تولید خانوادگی است که محصول تولیدی خواه برای فروش و خواه به منظور مصرف داخلی خانواده باشد، مستلزم فعالیت و کار مشترک همه اعضای خانواده است.
وی افزود: خانواده روستایی سنتی بطور عمده نیروی کار موردنیاز تولیدات خانگی را از داخل تامین میکند. عضو خانواده به عنوان نیروی کار دارای ارزش است، هر چه نیروی کار بیشتر باشد، خانواده ارزش اجتماعی بیشتری در جامعه احراز میکند، هریک از اعضای خانواده به اندازه توانش در امر تولید فعالیت دارد و به اندازه نیازش استفاده میکند.
جواهری ادامه داد: بدانیم که خانواده یک حلقه است حلقات دیگر را باید در کنار آن در نظر بگیریم تا بتوانیم آن مسئولیت سنگینی که بر دوش همه ماست که آحاد این جامعه را باید به سر منزل کمال برسانیم و جلوی این اسیب های خانواده را بگیریم آسیب هایی که مربوط به مشکلات اقتصادی و اعتیاد و فقر و مسائل مربوط به شهر نشینی جدید می شود به حداقل برسانیم.
انتهای پیام/م
نظر شما