ایران حکم دیوان عالی آمریکا را محکوم کرد

وزارت خارجه ایران حکم اخیر دیوان عالی آمریکا را در خصوص پرداخت غرامت ایران به دلیل آنچه اقدامات تروریستی خواند، محکوم کرد و آن را دستبرد به اموال ایران دانست.

به گزارش تهران نیوز ، «حسین جابری انصاری» سخنگوی وزارت امور خارجه حکم اخیر دیوان عالی آمریکا علیه ایران را قویا محکوم و آن را غیر منطبق با اصول و مبانی اولیه حقوق بین‌الملل معرفی کرد.

دیوان عالی آمریکا روز چهارشنبه پرداخت حدود ۲ میلیارد دلار به خانواده‌های قربانیان بمب‌گذاری سال ۱۹۸۳ از محل دارایی‌های مصادره شده ایران را تایید کرد (جزئیات بیشتر).

جابری انصاری امروز پنجشنبه اعلام کرد: حکم دیوان عالی آمریکا عدالت و قانون را به سخره گرفته و هیچ گونه حقی برای اتباع ایالات متحده ایجاد نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران توضیح داد: این حکم دستبرد به اموال جمهوری اسلامی ایران است و به طور طبیعی مسئولیت جبران خسارات و پرداخت غرامات وارده به ایران بر اثر این حکم بر عهده دولت آمریکاست.

جابری انصاری افزود: این حکم نشان دهنده تداوم تاثیرپذیری دولت آمریکا از محافل صهیونیستی و استمرار اقدامات خصمانه این دولت علیه ایران است و تنها به افزایش بی‌اعتمادی شدید دولت و مردم ایران به سیاست‌های خصمانه آمریکا منجر خواهد شد.

 دادگاه فدرال آمریکا در سال ۲۰۰۷ در حکمی خواستار پرداخت مبلغ ۲٫۶۵ میلیارد دلار به خانواده‌های قربانیان انفجار سال ۱۹۸۳ بیروت و چند انفجار دیگر شده بود.

این حکم در سال ۲۰۱۴ تائید و قرار شد به بهانه پرداخت غرامت، نزدیک به ۲ میلیارد دلار از محل مبالغ بلوکه‌شده بانک مرکزی ایران برداشت شود. این مبلغ در حال حاضر در حسابی در سیتی بانک نیویورک نگهداری می‌شود.

واکنش دولت آمریکا

به گزارش فارس؛ «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز ساعاتی پس از تایید دیوان عالی آمریکا و تصمیم این کشور برای مصادره ۲ میلیارد دلار از اموال توقیف‌شده ایران و پرداخت آنها به خانواده‌های انفجار بیروت گفت «ایران هنوز هم حامی تروریسم است و ما هم از این پرداخت غرامت، پشتیبانی می‌کنیم».

در همین حال، شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی به رأی دیوان عالی آمریکا پرداخت و نوشت این اقدام، دادگاه‌های آمریکا را «کودن» جلوه داد (جزئیات بیشتر).

انتهای متن/*

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =