مدیرکل امور ایثارگران وزارت کشور تصریح کرد: برگزاری یادواره شهدا را فرصتی برای بازخوانی آرمان‌ها و اهداف شهدا است.

به گزارش سرویس اجتماعی آفتاب ری، به نقل از تارود؛ مشاور وزیر و مدیرکل امور ایثارگران وزارت کشور در بیست و یکمین یادواره ۶۲ شهید و شهیده دکتر پروین ناصحی در شهر کیلان در حسینیه سیدالشهدا (ع) این شهر، ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) گفت: دولت تدبیر و امید توجه خاصی به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران دارد. غلامرضا یاوند‌ عباسی اظهار کرد: در تمام وصیت‌نامه‌های شهدا از امام حسین (ع) و امام زمان (عج) صحبت شده است. وی با بیان اینکه در وصیت‌ نامه بسیاری از شهدا بر اطاعت از ولی‌ امر مسلمین جهان و ولایت‌ فقیه تأکید شده است، افزود: هر سال یادواره‌هایی برای شهدا برگزار می‌کنیم و باید خود را در این مراسم ارزیابی کنیم که چقدر توانسته‌ایم به آرمان‌های شهدای والامقام نزدیک شویم. مدیرکل امور ایثارگران وزارت کشور برگزاری یادواره شهدا را فرصتی برای بازخوانی آرمان‌ها و اهداف شهدا دانست و گفت: در بررسی‌هایی که از وصیت‌نامه‌های شهدا صورت گرفته، متوجه شدیم که به طور میانگین در هر وصیت‌نامه شهید، چهار مرتبه نام حضرت سیدالشهدا (ع) یاد شده است. 07 یاوند‌عباسی ادامه داد: همچنین به طور میانگین در وصیت‌نامه شهدا، چهار مرتبه نام حضرت امام زمان (ع) به میان آمده یا به گونه‌ای به حکومت جهانی ایشان اشاره شده است. وی با بیان اینکه شهدا از گروه‌های سنی مختلف در جبهه‌ها حضور داشتند، تصریح کرد: ۴۴ درصد شهدا بین ۱۶ تا ۲۰ سال، ۳۰ درصد بین ۲۱ تا ۲۵ سال و هشت درصد بین ۲۶ تا ۳۰ سال سن داشتند؛ این موضوع نشان می‌دهد که ۸۰ درصد شهدا زیر ۳۰ سال سن داشتند و میانگین سنی آنها ۲۳ سال است. مشاور وزیر کشور با بیان اینکه در جبهه‌ها از همه صنوف حضور داشتند، افزود: وقتی که وصیت‌نامه شهدا را ملاحظه می‌کنیم، می‌بینیم که هر کسی با سواد و قلم خود به نوعی به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و امام زمان (عج) اشاره کرده است. یاوند‌عباسی با بیان اینکه نکته دیگری که در بسیاری از وصیت‌نامه‌ها به آن اشاره شده موضوع حلالیت است، اظهار کرد: شهدا حق‌الناس را می‌فهمیدند و در وصیت‌نامه‌های خود از مردم حلالیت خواستند تا بگویند که مواظب حق‌الناس باشید. وی با بیان اینکه شهدا به درجه‌ای رسیده بودند که شهادت خود را سفارش می‌دادند، افزود: شهیدی خواست مرگش همچون حضرت سیدالشهدا (ع) باشد و روزی که پیکرش را آوردند، بدون سر بود؛ همچنین شهید دیگری می‌خواست شهادتش همچون حضرت علی‌اصغر (ع) باشد و شهادتش توسط اصابت تیری به گلویش رخ داد. مدیرکل امور ایثارگران وزارت کشور با بیان اینکه امیدواریم خود را در مراسم یادواره شهدا با ملاک‌های شهدا مقایسه کنیم، بیان کرد: دولت تدبیر و امید توجه خاصی به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران دارد و امیدواریم دولت‌مردان به تأسی از رئیس جمهور در هر جایگاهی که هستند، به وجود خانواده‌‌ های شهدا احترام بگذارند. *برای زنده نگه داشتن اسلام باید از جان گذشت

مصطفی صابر خراسانی امروز در حاشیه مراسم یادواره شهدای شهر کیلان، با اشاره به واقعه کربلا و حضور اهل‌ بیت امام حسین (ع) در میدان نبرد دشت نینوا اظهار کرد: امام حسین (ع) و اهل بیتشان (ع) به کوفه دعوت شده بودند و به نوعی به میهمانی می‌رفتند.

وی ادامه داد: کوفیان در نامه‌های خود نوشته بودند که اگر حضرت سیدالشهدا (ع) به کوفه نیایند، ما شیر بزهایمان را نمی‌دوشیم، زمین‌‌های خود را درو نمی‌کنیم و می‌خواهیم با دستان پربرکت ایشان این کارها را انجام دهیم.

این استاد شعر و ادب با بیان اینکه حضرت اباعبدالله الحسین (ع) اهل ‌بیتشان را به میدان نبرد کربلا برد تا امروز اسلام به دست ما برسد، تصریح کرد: ایشان طفل شش ماهه خود را روی دستانش قرار داد تا امروز اسلام زنده بماند؛ ما نیز امروز باید این پرچم را بالا نگه داریم تا پرچم حضرت رسول‌الله (ص) بالا بماند.

12

صابرخراسانی اضافه کرد: اگر امام حسین (ع)، حضرت علی‌‌اصغر (ع) را روی دستان خود بالا نمی‌برد، امروز چیزی به دستان ما نمی‌رسید و ایشان نشان داد برای حقیقت و زنده نگه داشتن دین باید از خانواده خود گذشت.

وی با بیان اینکه ما امروز نباید مدیون اهل ‌بیت حضرت سیدالشهدا (ع) باشیم، گفت: امام حسین (ع) سختی کشید تا امروز جلوی ظلم و ستم ایستادگی کنیم؛ ‌ایشان قیام کردند تا امروز ما قیام کنیم.

این شاعر پرافتخار کشورمان در پایان با بیان اینکه امام حسین (ع) با فدای اهل‌بیتشان، درس زندگی به ما دادند، بیان کرد: باید از ایشان الگو بگیریم و مقابل ظلم ایستادگی کنیم و برای حقیقت و اسلام از جان خود بگذریم.

صابرخراسانی در انتهای اشعاری را در وصف سالار شهیدان خواند: صبح چشمان تو از خواب در آورد مرا                                خاک پای تو زر ناب در آورد مرا

ساحل امن نگاه تو از امواج بلا                                    عاقبت گریه کن از اب در اورد مرا

*گروه نمایش هاشمی و مسافر خراسان

سیدجواد هاشمی گروه نمایشی را به همراه خود آورده بود که زندگی یک شهید را بازخوانی کرده بودند؛ شهیدی که دو برادر خود را در جبهه‌های جنگ از دست داده و مادرش با وجود اینکه رضایت نامه را امضا کرده بود، اما نگران بود که با شهادت فرزند سومش تنها شود.

19

این جوان که حسین عبدالهی نام داشت، بارها به جبهه‌های جنگ رفت و توسط فرماندهان برگرداننده شد، اما بالاخره در یک عملیات سر خود را از دست داد و در وصیت‌نامه خود نوشته بود که دوست دارد شبیه حضرت امام حسین (ع) به شهادت برسد.

بعد از اجرای این تئاتر، نوبت رسید به مسافری از خطه خراسان، مسافری که با اشعار خود دل‌ عزاداران حسینی را به بین‌الحرمین رساند؛ مصطفی صابرخراسانی شاعر محبوب کشورمان از حضرت ابوالفضل (ع) گفت تا به حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) رسید و خاطره‌ای از شفای دختر یک مسیحی در حرم مطهر امام رضا (ع) را بازگو کرد.

16

این یادواره که برای گرامیداشت شهیده دکتر پروین ناصحی بود، کلیپی از زندگی این بانو در مراسم پخش شد و تصاویری از آرامگاه این شهید بزرگوار در حرم مطهر حضرت معصومه (س) را نشان داد.

انتهای پیام/م

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =