درباره تجمعات چند اصل اساسی وجود دارد که باعث بروز اختلاف و به وجود آمدن تفسیرهای متفاوت شده است. این اصول عبارتند از:
اصل ۲۷ قانون اساسی- تشکیل اجتماعات و راهپیماییها، بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است.
ماده ۳۱ آیین نامه اجرایی قانون فعالیت احزاب و جمعیت ها- گروه موظف است برای انجام راهپیمایی یا تشکیل اجتماعات تعهدی مبنی بر عدم حمل سلاح و عدم اخلال نسبت به مبانی اسلام و امنیت به وزارت کشور تسلیم نماید.
ماده ۳۲ آیین نامه اجرایی قانون فعالیت احزاب و جمعیت ها- گروه موظف است قبل از انجام راهپیمایی یا تشکیل اجتماعات در موقع تسلیم درخواست خود موارد زیر را دقیقاً مشخص نماید و مدارک لازم را ارائه دهد.
الف - موضوع راهپیمایی یا اجتماع و هدف از برگزاری آن؛
ب - تاریخ برگزاری و ساعات آغاز و پایان آن؛
ج - مسیر راهپیمایی و ابتداء و انتهای آن؛
د - محل سخنرانی و قرائت قطعنامه؛
ه - مشخصات کامل مسئولین اجرایی و انتظامی مراسم با معرفی نامه کتبی از گروه مربوطه؛
و - سخنرانان و موضوع سخنرانی؛
ز - شعارهای راهپیمایی؛
خ - یک نسخه از قطعنامه تهیه شده؛
ح - یک نسخه از طرح و شیوه انتظامات داخلی راهپیمایی؛
ماده ۳۳ آیین نامه اجرایی قانون فعالیت احزاب و جمعیت ها - هر گونه تغییر در مراسم باید حداقل سه روز قبل از برگزاری مراسم به اطلاع وزارت کشور برسد و با موافقت قبلی و کتبی وزارت کشور صورت گیرد.
ماده ۳۴ آیین نامه اجرایی قانون فعالیت احزاب و جمعیتها - مسئول انتظامات داخلی باید پس از خاتمه مراسم اعم از راهپیمایی یا سخنرانی گزارشی از مراسم به ضمیمه نوار سخنرانیها به وزارت کشور تسلیم نماید.
ماده ۳۵ آیین نامه اجرایی قانون فعالیت احزاب و جمعیت ها- صدور اجازه کتبی تشکیل اجتماعات به عهده وزارت کشور است و برگزاری راهپیمایی منوط به اطلاع وزارت کشور و عدم حمل سلاح و تشخیص کمیسیون ماده (۱۰) قانون مبنی بر مخل نبودن انجام راهپیمایی به مبانی اسلام میباشد.
اصل ۲۷ قانون اساسی که مشخص و واضح است و منبع آن نیز معلوم است، اما درباره تاریخچه پنج اصل دیگر ذکر شده باید گفت که این اصول مربوط به آییننامه اجرایی قانون فعالیت احزاب و جمعیتها هستند؛ یعنی قانون فعالیت احزاب و جمعیت ها مشتمل بر نوزده ماده و نه تبصره در جلسه روز شنبه ۷/۶/۱۳۶۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و شورای محترم نگهبان آن را تأیید نموده است. سپس در تاریخ ۳۰/۳/۱۳۶۱ هئیت وزیران وقت به ریاست آقای میرحسین موسوی آییننامه مربوط به این قانون مجلس را تصویب کردهاند. البته در این آیین نامه اصلاحاتی انجام گرفته که همگی مربوط به دوران اصلاحات است.
همانگونه که از ظاهر اصل ۲۷ قانون اساسی مشخص است برگزاری تجمعات به دو شرط آزاد است. این دو شرط عبارتند از: عدم حمل سلاح و عدم اخلال در مبانی اسلام. از نحوه نگارش این اصل میتوان برداشت کرد که در صورت وجود هر یک از این شروط این راهپیمایی غیرمجاز خواهد بود؛ یعنی چه یکی از شروط وجود داشته باشد و چه هر دو، تجمع غیرقانونی خواهد بود.
به هر حال تجمعات چه قانونی و چه غیر قانونی نشان از رنجی می دهد که متحمل مردم کشور می شود و امیدواریم که صدای این مردم شنیده شود.
اعتراض فرهنگیان به وضعیت اسف بار آموزش و پرورش
در ۱۹اسفندماه اخیر معلمان و فرهنگیان در سراسر کشور دست به اعتراض زدند. در تهران این قشر زحمت کش در مقابل مجلس تجمع کرند و نسبت به بیتوجهی به وضعیت معیشتی فرهنگیان، بهبود وضعیت آموزشی در مدارس و بازگرداندن پولهای از دست رفته به صندوق ذخیره فرهنگیان معترض بودند و خواستار رفع این مشکلات شدند.


جمعی از بازنشستگان پرستاری و پیراپزشکی در اعتراض به وضعیت معیشتی و حقوقی خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمعکنندگان و اعضای کانون فرهنگیان بازنشسته پلاکاردهایی با عنوان «قانون مدیریت خدمات کشور کامل و بدون قید و شرط اجرا شود» و «معوقههای ناشی از عدم اجرای قانون پرداخت شود» بر دست داشتند.
تجمع جمعی از بازرسان وزارت صنعت مقابل مجلس

تجمعکنندگان بیش از ۱۰۰ نفر هستند و خواستار حذف واسطهها و عقد قرارداد مستقیم با مخابرات ایران، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل طبق ماده ۳۶ و ۳۸ قانون کار و امنیت شغلی هستند.
تجمع کارگران در مقابل مجلس
تجمع صنفی کارگران معترض به ادغام درمان تامین اجتماعی در طرح تحول سلامت، در مقابل مجلس .نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان ادامه بررسی لایحه برنامه ششم توسعه در مورد حفظ استقلال سازمان تامین اجتماعی یا ادغام صندوق درمانی این سازمان در طرح تحول سلامت، تصمیم گیری کنند. تجمع کنندگان در عین حال برای آخرین بار ضمن تاکید بر حفظ استقلال تمامی ارکان سازمان تامین اجتماعی، یادآورشدند: پیشنهاد ادغام صندوق درمان سازمان تامین اجتماعی تبعات ناگواری را برای عموم جامعه بیمه شدگان این سازمان به دنبال خواهد داشت و به همین دلیل نمایندگان مجلس باید درصورت تصویب این پیشنهاد غلط، منتظر واکنشهای منفی از سوی آحاد گروههای صنفی کارگری باشند. هدف تجمع کنندگان که شامل جمع کثیری از کارگران شاغل و بازنشسته تحت پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی بود، اعتراض به تلاشهایی است که در ماههای گذشته در جهت گنجاندهشدن موضوع ادغام درمان سازمان تامین اجتماعی در طرح تحول سلامت صورت گرفته است.تجمع سپردهگذاران کاسپین اینبار مقابل مجلس
سپرده گذاران موسسه اعتباری کاسپین که بیش از دو ماه است امکان برداشت از حساب خود را ندارند، ، در مقابل مجلس تجمع کردند و خواستار احقاق حقوق خود شدند. تجمعات قبلی مقابل شعبه اصلی کاسپین در سعادت آباد و بانک مرکزی در میرداماد برگزار شده بود.
جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد از سراسر کشور در اعتراض به معوقات حقوق بازنشستگی و عدم دریافت آن در زمان مشخص برای سومین بار مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و خواستار توجه نمایندگان ملت به رفع مشکلاتشان شدند.
نماینده تجمعکنندگان درخصوص علت حضور در مقابل مجلس شورای اسلامی، گفت: مطالبات ما همچون دریافت حقوق در زمان مشخص، تکمیل احکام سال ۹۱ و رفع مشکلات درمانی مورد بی توجهی مسئولان واقع شده است، لذا از مسئولان می خواهیم در سریع ترین زمان مشکلات ما را حل کنند.
انتهای پیام/م
نظر شما