به گزارش
سرویس سیاسی آفتاب ری، به نقل از
پاکدشتی ها؛ سیوانکا دالاپانا روز یکشنبه در آئین افتتاح دبستان ویژه اتباع افغان شهرستان پاکدشت گفت: مسأله آموزش همواره از سوی تمامی ملت های جهان مورد استقبال قرار گرفته و تمامی افراد این امر را دنبال می کنند.
وی افزود: فردوسی شاعر بلند آوازه ایرانی در یکی از شعرهای خود سروده که توانا بود هر که دانا بود ز دانش دل پیربرنا بود و این نشان می دهد که دانش به افراد توانایی لازم برای انجام کارها را می دهد.
دالاپانا اظهار داشت: آموزش و یادگیری، سرمایه گذاری برای آینده هر ملت است و به آن جامعه توانایی انجام کارها را می دهد و هرچه بیشتر در این مسیر گام برمی داریم متوجه خواهیم شد که چطور آموزش جوانان یک جامعه را برای داشتن آینده ای روشن تربیت می کند.
وی گفت: فعالیت ها و خدمات ایران در حوزه آموزش اتباع به عنوان الگویی برای تمامی کشورها تبدیل شده و امروز همه ما اینجا جمع شده ایم تا از تلاش های ایران در این زمینه تقدیر به عمل آوریم.
دالاپانا گفت: تلاش ایران در نوع و سطح آموزش کودکان افغان الهام بخش کشورهای جهان است و برای من دلگرم کننده است که کودکان افغان در کنار سایر دانش آموزان ایرانی و به همان شکل آموزش می بینند.
وی افزود: تعهد ایران برای این که تک تک دانش آموزان افغان را در مدارس ثبت نام نموده و آنان را تحت آموزش قرار دهد ستودنی است که اگر به سوابق جمهوری اسلامی در این زمینه نگاهی داشته باشیم شاهد دستاوردهای چشمگیر این کشور خواهیم بود.
رئیس نمایندگی کمیساریای عالی سازمان ملل درامور پناهندگان افزود:در نخستین سال های حضور اتباع افغان در ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی نرخ بهره مندی اتباع از سواد تنها ۶ درصد بود که این نرخ امروز به بیش از ۶۰ درصد رسیده که این نشان از تلاش جمهوری اسلامی ایران در این امر دارد که البته باید با برطرف نمودن چالش های پیش رو این نرخ به ۱۰۰ درصد ارتقا یابد.
وی گفت: باید آگاه باشیم که ایران برای ارائه خدمات آموزشی به اتباع دیگر کشورها با چه چالش هایی روبرو است تا بتوانیم این چالش ها را برطرف کنیم.
دالاپانا اظهار داشت: باید از ایران به دلیل ارائه آموزش های رایگان به اتباع افغان که از وضعیت مالی خوبی برخوردار نیستند تقدیر و تشکر کرد هرچند که این مشکل تنها به اتباع منحصر نمی شود و ممکن است برخی از افراد جامعه به آن گرفتار باشند.
وی تأکید کرد: دانش آموزان ابتدایی و متوسطه افغان باید به آموزش عالی راه یابند زیرا اتباعی که از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند نقش موثرتری در ساخت افغانستان ایفا خواهند کرد.
سفیران ژاپن و آلمان به پاکدشت سفر کردند
ظهر امروز ایکل ون اونگرن شتاینبرگ سفیر آلمان و آکیرا چیبا وزیر مختار و سفیر ژاپن در جمهوری اسلامی ایران به همراه نماینده کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ایران به منظور افتتاح آموزشگاه شهید نادر طاهری ویژه پناهندگان و اتباع خارجی به پاکدشت سفر کردند.
آموزشگاه شهید نادر طاهری از امکانات و تجهیزات ویژه ای نظیر آزمایشگاه و وسایل کمک آموزشی برخوردار بوده و مسئولان آموزش و پرورش تلاش کرده اند که زمینه تحصیل دانش آموزان تبعه در سطح شهرستان پاکدشت فراهم کنند.
آموزشگاه شهید نادر طاهری با اعتباری بالغ بر ۱۸ میلیارد ریال، با مساعدت مالی مردم و دولت ژاپن، دولت آلمان و اتحادیه اروپا و با مشارکت و حمایت مالی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور و دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در مدت هشتاد و پنج روز به بهره بردای رسیده است.
گفتنی است، آموزشگاه شهید نادر طاهری، در یک هزار و ۶۰۰ متر بنا، در قالب ۶ باب اتاق اداری، ۱۲ باب کلاس، ۶ باب آزمایشگاه، آماده استفاده دانشآموزان روستای کریمآباد شهرستان پاکدشت است.
این مدرسه که به نام شهید نادر طاهری مزین شده، با مساعدت های مالی دولت ژاپن، آلمان و اتحادیه اروپا توسط وزارت آموزش و پرورش و با مشارکت و حمایت مالی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران و دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در روستای کریم آباد از توابع شهرستان پاکدشت احداث شده است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان پاکدشت گفت: این آموزشگاه در سه طبقه و با مساحت یک هزار و ۶۰۰ متر مربع دارای ۱۲ کلاس درس ، ۶ باب اتاق اداری و ۴ باب آزمایشگاه در مدت ۸۵ روز احداث شده که از این نظر یک رکورد در ساخت مدرسه محسوب می شود.
غلامعلی خانی افزود: این مدرسه با اعتباری بالغ بر ۱۸ میلیارد ریال و با مشارکت کشورهای ژاپن ، آلمان و اتحادیه اروپا و حمایت های مالی اداره کل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور و دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان احداث شده است.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۲۲۰ دانش آموز در این مدرسه مشغول به تحصیل می باشند که نیمی از آنان را دانش آموزان افغان تشکیل می دهد.
خانی بیان داشت: در حال حاضر ۱۰ هزار دانش آموز افغان در مدارس شهرستان پاکدشت در کنار سایر دانش آموزان ایرانی مشغول به تحصیل بوده و به طور یکسان از خدمات آموزشی نظام مقدس جمهوری اسلامی بهره مند می باشند .
وی گفت: علاوه بر این دو مدرسه در خاتون آباد ، یک مدرسه در شریف آباد و یک مدرسه در شهر پاکدشت مختص دانش آموزان افغان بوده و خدمات آموزشی توسط آموزش و پرورش و دبیران این منطقه به دانش آموزان آن ارائه می شود.
خانی اظهار امیدواری کرد با افتتاح و بهره برداری از این آموزشگاه خدمات آموزشی مناسب تری به دانش آموزان اتباع افغان ساکن در شهرستان پاکدشت ارائه شود.

انتهای پیام/م
نظر شما