به گزارش
آفتاب ری، سخنگوی هشتمین جشنواره شعر فجر درباره دعوت از یدالله رویایی شاعر ایرانی مقیم پاریس که حدود یک دهه است هیچ کتابی از او اجازه انتشار در ایران را نداشته، پاسخ داد. او با تاکید بر اینکه این دعوت تنها با ابتنا به شعر و شاعر بودن رویایی صورت گرفته، تاکید کرد اینکه حاکمیت اجازه ورود او به کشور و حضورش در جشنواره شعر فجر را بدهد یا ندهد، ارتباطی به تصمیم اتخاذ شده ندارد و جشنواره شعر فجر به هر تصمیمی که در این زمینه گرفته شود، احترام میگذارد.
یدالله رویایی شاعری است که سالهاست از ایران کوچ کرده و یکی از چهرههای هتاک به اسلام، ولایت، اهل بیت، انقلاب،امام و رهبری است و حال جشنواره شعر فجر از رایزینی با او برای حضور در این جشنواره و شعرخوانی و از آن سو موافقت وی خبر داده است.
چندی پیش وزیر ارشاد از توجه به دغدغه های فرهنگی رهبر انقلاب و از تقویت جبهه فرهنگی انقلاب و به میدان آوردن جریان فرهنگ و هنر اصیل ایرانی اسلامی در برابر این تهاجم دشمن گفته بود.
هرچند در همین چند روز اخیر دم خروس هایی از وزارت ارشاد بیرون زده اما دعوت از رویایی در عرصه شعر از نوعی تقابل با مبانی اصلی فرهنگی کشور خبر میدهد.

علاوه برایراد به شخصیت سیاسی رویایی شخصیت علمی شعر وی نیز در نظر اساتید شعر کشور دچار ابهامات جدی است.
استاد هوشنگ ابتهاج در سال 91 در پاسخ خبرنگاری که پرسید: رویایی گفته است که شعر منو مردم این زمانه نمیفهمن و نسلهای بعدی میفهمن گفت:
صد سال دیگه میفهمن! با این وضع خیلی احتمال داره که صد سال دیگه دنیا اینقدر احمق بشه که به شعر رویایی برگرده!!! بعید نیست! خیلیها این حرفو زدن و دلشونو خوش کردن.
ابتهاج گفت: یکباررویایی پا شد و حرفهایی زد و بعد یه بیتی از نظامی خوند: «کیسه بِرانند در این رهگذر/ هر که تهی کیسهتر آسودهتر.»
من سرمو انداختم پایین تا از قیافه من چیزی مشخص نباشه. نادر پور گفت: چی آقا؟ اونهم دوباره گفت: کیسه بِرانند... نادرپور گفت: یعنی چه کیسه بِرانند؟ رویایی گفت: در زمانهای قدیم آدمهایی بودن که کیسههای خالی رو میذاشتن روی دوششون! نادرپور گفت: اِ...چرا آقا مگه دیوانه بودند؟ کیسه خالی رو چرا میذاشتند روی دوششون؟ رویایی هی دست و پا میزد و نادر پور هم ولش نمیکرد. خلاصه نادرپور گفت: آقا! کیسه بُرانند در این رهگذر! بیچاره رویایی تازه فهمید قضه چیه و تند گفت: بله اون طور هم میشه خوند هم این طور ... کارد میزدی به نادر خون در نمیاومد!
تاکید رهبر انقلاب بر استفاده از جوانان متعهد در عرصه های فرهنگی غفلتی بوده که نه در این دولت بلکه در دولت هتای قبل نیز رواج داشته است اما به نظر میرسد با تاکیدات جدید رهبری وپاسخ وزیر ارشاد، موضوع دعوت از رویایی به نوعی دهن کجی مدیران ارشاد به این تحولات است.
نظر شما