
کارشناس مسائل بینالملل گفت: افراد معترض اقتصادی به این نظر رسیدهاند که اگر این وضع ادامه پیدا کند، خواستههای اقتصادی آنها در بین شعارها گم میشود
به گزارش شبکه خبری تهران نیوز، سید مصطفی خوشچشم کارشناس مسائل بینالملل در برنامه جهان آرا اظهار کرد: بازخوانی فتنه ۸۸ به ما کمک میکند تا دیگر راه اشتباه سالهای گذشته را طی نکنیم. هرگونه ناآرامی متعاقباتی را برای ما در پی خواهد داشت. ناآرامی از سوی هر جناحی که صورت بگیرد، عواقبی خواهد داشت که دودش به چشم همه میرود.
خوش چشم گفت: تحریم که شدیم، اگر نان گران شد همه باید به یک نرخ آن را بخورند. مشاور ارشد کنگره در زمینه تحریمها میگوید "ما وقتی دیدیم که بدنه تجمعات جنبش سبز لاغر شد، بر آن شدیم تا تحریمهای فلجکننده لحاظ کنیم تا به دهکهای پایین جامعه فشار بیاید.". هدفگذاری آنها فشار ممتد بر نظام بود.
او افزود: آنها تا سال ۲۰۰۵ طرحهای مختلفی برای براندازی نظام طراحی کردند. کارشناسان آنها از سال ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ تصمیم گرفتند تا مولفههای قدرت ایران را تحدید کنند. حتی در سال آخر حکومت بوش نیز تغییر روش او محسوس بود.
وی تصریح کرد: آنها از دوره اوباما به این طرف تمام همتشان را به کار گرفتند تا فشار را زیاد کنند. آنها سعی میکنند که فشار را از بیرون و درون بر جمهوری اسلامی زیاد کنند.
خوش چشم اذعان داشت: این تجمعات ابتدا با مشهد و موسسات مالی شروع شد و شاهد غیبت موسسات داخلی در ساعات اولیه تجمعات بودیم. سپس فیلمهایی از کرمانشاه منتشر شد که شعارهای هنجارشکنانهای را هم در پی داشت. غیبت رسانههای داخلی و حضور فعال رسانههای خارجی در این تجمعات مشهود بود. وقتی بیشتر شعارهای سیاسی و براندازانه در رسانههای غربی مطرح میشود، طیف جوان ما نیز به این اجتماعات ملحق شدند. کسانی که به وضع معیشت اعتراض میکنند، متوجه فریب دشمنان شدهاند.
وی ادامه داد: افراد معترض اقتصادی به این نظر رسیدهاند که اگر این وضع ادامه پیدا کند، خواستههای اقتصادی آنها در بین شعارها گم میشود. دشمنان ما میخواهند اقتدار نداشتهشان را به رخ بکشند. آمریکا، اسرائیل و عربستان در بحث عراق و سوریه شکست خوردند و امروز در حال کینهتوزی هستند. در پروندههایی که همه را باختند، حالا در تلاشند تا حداقل در توییتر ثابت کنند که ما ایران را در این فضا منزوی کردهایم. در کل کشور ۲۰۰ نفر بیرون آمدند و این یک امر طبیعی است. در خود آمریکا هم صد هزار نفر ضدجنگ به میدان آمدند.
این کارشناس سیاسی بیان کرد: مسئله اقتصادی ورای مسائل سیاسی است؛ اقشار کمدرآمد جامعه در ۹ دی حضور داشتند. هدف دشمنان از حضور چشمگیر و حمایت از معترضان چیست؟ آنها با ثباتزدایی در کشور میتوانند سیمای کشور را ناآرام جلوه دهند. بالا رفتن ریسک سرمایهگذاری و عقبنشینی سرمایهگذاران خارجی از عواقب بزرگنمایی این اعتراضات است. اگر سرمایهگذاران احساس کنند که کشور ناامن است، تمام سرمایهشان را از کشور خارج میکنند.
وی میگوید: برخی از شعارهای این تجمعات بیربط و هدایتشده هستند. آنها میخواهند حداکثر فشار را بر ما وارد کنند تا وارد مذاکره بهویژه در عرصه ساخت موشک شویم.
او همچنین خاطرنشان کرد: دولت باید نسبت به رفع مسائل اقتصادی مردم جدیتر عمل کند چرا که آمریکاییها در این زمینه جدی هستند. آنها میخواهند بعد از گرانشدن بنزین و سایر موارد مردم را تشویق کنند تا به خیابانها بیایند و این وظیفه دولت را سنگینتر میکند.
انتهای پیام/*
نظر شما