کارشناس مسائل خاورمیانه با تاکید بر لزوم وحدت و پرهیز از هرگونه تفرقه میان امت اسلامی گفت: در جنگ های اخیری که رژیم صهیونیستی با فلسطین داشته است، علمای اسلامی باید رویکرد جدیدی را به مسئله فلسطین داشته باشند.

حسين رويوران کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت و گو با سرویس سیاسی آفتاب ری؛ در خصوص مسئله فلسطین و فراز و فرودهایی که در طول تاریخ مخصوصا در دهه های اخیر داشته است گفت: در این رابطه کنفرانس های متعددی برگزار شده و مقالات زیادی نیز نوشته شده است؛ اما در جنگ های اخیری که رژیم صهیونیستی به فلسطین تحمیل کرد، تا حد زیادی شرایط این رژیم را تغییر داد، به همان میزان نیز شرایط تغییر کرده، لذا اقتضا می کند که علمای اسلامی رویکرد جدیدی به مسئله فلسطین داشته باشند.

کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه مسئله مربوط به فلسطین مختص زمان و مکان خاصی نمی باشد، تصریح کرد: مسئله فلسطین مربوط به کل مسلمانان جهان است و ایجاد صهیونیسم در منطقه طرح و برنامه ای برای ایجاد تفرقه میان امت اسلامی است.

رويوران ادامه داد: متأسفانه ما امروز گرفتار برخوردهای تاکتیکی در مسئله فلسطین هستیم؛ در شرایط کنونی منطقه خاورمیانه شاهد دو جبهه و رویکرد است؛ رویکرد اول معتقد به وحدت امت اسلامی و اولویت مسئله فلسطین است و رویکرد دوم، رویکرد گروه های تکفیری است که خواهان طرح مسائل طائفه ای و اختلافات مذهبی در جهان اسلام هستند؛ این رویکرد با طرح مواضع اختلاف برانگیز و انجام اقدامات چالش زا، اولویت های مبارزه با رژیم صهیونیستی را تحت شعاع قرار داده است .با وجود اختلاف مواضع و عملکرد، این دو رویکرد در یک محور مشترک هستند.

وی گفت: این رویکردهای متضاد، دارای بستر واحد دینی هستند. هر دو مبتنی بر یک سری باورهای دینی مشترک هستند. با توجه به نقش محوری علمای دینی در هر دو رویکرد، اهمیت برگزاری چنین همایشی بیش از پیش نمایان می شود. علمای جهان اسلام که مرجع دینی مسلمانان سراسر دنیا هستند امکان و ظرفیت جریان سازی در راستای همدلی میان مسلمانان علیه افراط گرایان را دارا هستند.

کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: این اجلاس می تواند در موفقیت محور مقاومت و وحدت جهان اسلام در مبارزه با صهیونیسم نقشی شایسته ایفا کند. باید جهان اسلام با تمام توان خود از محور مقاومت دفاع و حمایت کند. اما حمایت اشکال مختلفی دارد که در راس آنها حفظ وحدت امت اسلامی است.

رویوران همچنین تاکید کرد: علما مرجع تعیین تکالیف دینی مردم مسلمان هستند و این نکته بسیار مهمی است. اگر علمای دینی بتوانند از این فرصت و ظرفیت در راستای ایجاد وحدت و رفع نابسامانی هایی که گریبان گیر جهان اسلام است، استفاده کنند؛ کفه محور مقاومت سنگین تر خواهد شد. اما اولین گام در این مسیر، ایجاد باور واحد در میان علما در این خصوص است تا با سرایت آن باور مشترک به مردم، این معضل را از سر راه حرکت به سوی پیشرفت و ترقی جوامع اسلامی بردارند.

وی در ادامه به موانع موجود در این راه اشاره کرد و گفت: از سوی دیگر، موانعی نیز در این مسیر وجود دارد. یکی از مهم ترین این موانع، وجود تفکرات انحرافی و افراطی در منطقه است.

کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: متأسفانه وجود برخی اندیشه ها و تفکرات انحرافی و افراطی با کارکرد های منفی و سوء خود بر روند اصلاح امور جوامع اسلامی، باعث بروز اختلافات عدیده در درون جهان اسلام شده است. حال که فقدان باور مشترک نسبت به آموزه های دینی باعث بروز مشکلات و معضلات عمیق و گسترده در جهان اسلام شده است؛ باید با ایجاد باور مشترک در خصوص مسائل مختلف دینی، نقش اصلی در اصلاح امورات مسلمین ایفا شود.

رویوران همچنین ادامه داد: از جمله دلایل مهم عدم وجود باور مشترک، ایجاد تکثر عقیدتی است که باید به وحدت تغییر یابد. در این روند کسانی که می توانند نقشی اثرگذار و تاریخی داشته باشند علما و روحانیون دینی جهان اسلام هستند.

وی به همایش بین المللی «علمای اسلام در حمایت از فلسطین» اشاره کرد و گفت: برگزاری چنین کنفرانس هایی می تواند به روند ایجاد نگاه مشترک به مسائل جهانی، کمک شایانی کند. البته وجود گروهک های شبه نظامی هم چون داعش، مزید بر علت شده و این روند را با مشکل روبرو ساخته است. لذا آنچه که در حال حاضر موضوع بحث است چگونگی ایجاد وحدت در جوامع اسلام است.

کارشناس مسائل خاورمیانه در پایان خاطرنشان کرد: باید در این زمینه نظریه پردازی کرد و راهکارهای عملیاتی و عینی اجرایی ساختن آنها یافت. به فرموده معصوم(ع) در زمان گسترش فتنه، عالم باید علمش را ظاهر کند. عالم باید علم بسترساز وحدت را ظاهر سازد و مسلمانان را به سوی وحدت راهنمایی کند.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =