به گزارش سرویس اجتماعی آفتاب ری؛ سرهنگ شیخ مراد مرادی در گفت وگو با خبرنگار دیمه نیوز، در تشریح این خبر گفت: در پی اعلام وقوع سرقت ۲۰ رأس احشام به ارزش تقریبی ۱۶۵ میلیون ریال در یکی از روستاهای شهرستان، رسیدگی به موضوع در دستور کار ماموران پلیس آگاهی قرار گرفت.
وی گفت: ماموران در تحقیقات فنی و پلیسی خود به سرنخ هایی از سرقت دست یافتند.
سرهنگ مرادی افزود: کارآگاهان دریافتند سرقت ها توسط باندی حرفه ای انجام شده که از چگونگی ورود به محل نگهداری احشام شناخت کامل داشته اند.
فرمانده انتظامی شهرستان فیروزکوه تصریح کرد: پلیس در بررسی سوابق سارقان سابقه دار، یک چوپان مالباخته را شناسایی و دستگیر کرد.
وی خاطرنشان کرد: متهم پس از انتقال به پلیس آگاهی در بازجویی های فنی و علمی و با توجه به وجود مدارک و شواهد غیرقابل انکار، همدست و سه نفر مالخر حرفه ای را به پلیس معرفی کرد که در اقدامی غافلگیرانه دستگیر شدند.
سرهنگ مرادی در خاتمه با اشاره به اینکه سرقت های صورت گرفته از دامداران مربوط به مکان هایی است که بی توجهی در نگهداری و توصیه های پلیس در آنها صورت گرفته، از تمامی دامداران خواست ضمن توجه به نکات یاد شده هر گونه موارد مشکوک را از طریق سامانه فوریت های ۱۱۰ به پلیس گزارش کنند.
* توصیه های پلیسی جهت جلوگیری از سرقت دام
وی در ادامه به ارائه توصیه هایی در پیشگیری از سرق دام پرداخت و گفت: دامداران در انتخاب چوپان و نگهداری احشام خود نهایت دقت را داشته باشند و از افراد مطمئن و قابل اعتماد که دارای سلامت جسمانی و روحی و توانایی بالایی هستند، استفاده کنند، ضمن اینکه از بکارگیری اتباع بیگانه (چه با کارت و چه بدون کارت) جدا خودداری نمایند.
فرمانده انتظامی شهرستان فیروزکوه با بیان اینکه دامداران لازم است قبل از بکارگیری نگهبان احشام خود در خصوص تعیین صلاحیت وی با نیروی انتظامی هماهنگی لازم را داشته باشند، افزود: اخذ مشخصات کامل نگهبان شامل نام، شهرت، اهل و محل سکونت و اخذ یک قطعه عکس ضروری می باشد و بایستی حرکات و رفتار نگهبان احشام خود و کسانی را که با نگهبان ارتباط برقرار می کنند (افراد مشکوک) را کاملا زیر نظر داشته، وسایل ارتباطی و مخابراتی از جمله تلفن همراه، ثابت و . . . را در اختیار نگهبان احشام قرار داده و نحوه استفاده از آنها و چگونگی ارتباط با مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ را به آنان آموزش دهند و جهت حراست و حفاظت بهتر از محل دامداری و جلوگیری از سرقت احشام، از تعداد نفرات کافی به عنوان نگهبان استفاده نمایند.
وی خاطرنشان کرد: در محل دامداری استفاده از سگ های چوپان و همچنین نگهداری غازهای اهلی و چند راس بز در بین دام ها برای ایجاد سر و صدا جهت پیشگیری از وقوع سرقت، تاثیرات مثبت به دنبال خواهد داشت، ضمن اینکه حصارکشی محل دام ها و استفاده از درب های آهنی مطمئن و قفل های محکم و جای دادن احشام در نزدیکی محل زندگی خود، بر امنیت کار خواهد افزود.
سرهنگ مرادی بیان کرد: ضروری است بهره برداران این بخش در نقاط دور افتاده حتما از امکاناتی نظیر موتور برق سیار جهت روشنایی مداوم محدوده دامداری استفاده کنند.
وی بازدید مرتب از محل دامداری، شمارش دام ها، اعلام محل تجمع موقت و دائم دام ها به نیروی انتظامی و انجام اعمالی نظیر رنگ کردن قسمت مشخصی از دام (سر، گردن یا پا)، سوراخ کردن گوش، داغ کردن، گذاشتن مارک های مشخص یا شماره گذاری به وسیله داغ نمودن را از دیگر اقدامات بایسته و لازم در این راستا برشمرد و اذعان داشت: دارندگان احشام در موقع خرید دام از مسروقه نبودن آن اطمینان حاصل نموده و همچنین هویت افرادی را که تحت عنوان چوبدار و قصاب جهت معامله و خرید و فروش دام مراجعه می نمایند به صورت دقیق شناسایی نمایند.
این مقام انتظامی در خاتمه خاطرنشان کرد: دامداران از رها کردن و یا فاصله گرفتن از دام های خود (بخصوص گوسفندان) در کنار جاده های اصلی جدا خودداری کنند و از تجمع بی مورد افراد در محل دامداری جلوگیری و همچنین نسبت به حضور افرادی که جهت انتقال خوراک دام به محدوده دامداری مراجعه می کنند، حساسیت لازم را داشته باشند.
نظر شما