اگر ساکن شهرستان شهریار هستید و یا حتی آشنایی نسبتا کمی با این شهر داشته باشید، مسلما نام «محمود هجرت» برای شما نامی آشنا خواهد بود، چهره ای که شاید اکنون کمی پا به سن گذاشته اما با نیرو و همتی مثال زدنی چون جوانی پویا در عرصه خبر و خبرنگاری فعالیت می کند و تنها دغدغه ای که در این راه دارد دغدغه «آگاهی» مردم است و همانطور که او نیز بارها در طول این مصاحبه به آن اشاره کرد به دنبال روشنگری و آگاهی بخشی برای مردم است.
وی که پیشنیه ای درخشان و بسیار پر ثمر در این عرصه دارد، کوله باری از تجربیات خبری را با خود حمل می کند و تقریبا در تمامی رویدادهای تاریخی چه شهرستان شهریار و چه سطح کشور حضوری پررنگ داشته و دارد. «هجرت» تقریبا از زمانی که خودش را شناخته در این حرفه فعالیت کرده و تقریبا با تمام سردمداران دولت های اوایل انقلاب به نحوی ارتباط خبری داشته تا جایی که برخی از این شخصیت ها همچون رهبر معظم انقلاب وی را خبرنگار امین خود معرفی کردند.
شاید مایه کم لطفی و بی انصافی باشد که چنین شخصیتی در همین نزدیکی ما و در همین شهریار زندگی کند و سراغی از وی گرفته نشود و فعالیت هایی که او انجام داده برای نسل های بعدی انقلاب مهجور باقی بماند، به همین دلیل پایگاه اطلاع رسانی راه مبین به بهانه فرارسیدن دهه مبارک فجر و ایام پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی مصاحبه ای حضوری با این چهره برجسته خبری انجام داده است که این گفتگوی صمیمی را در ادامه می خوانید.
وقتی وارد محل فعالیت های وی (عکاسی و چاپخانه هجرت) شدیم اولین منظره ای که توجه ما را به خودش جلب کرد عکس های بی شماری بود که وی از مصاحبه های خود با شخصیت های شناخته شده شهریار و کشور بر جای جای ویترین های مغازه اش نصب کرده بود. تصاویری از شهید بهشتی گرفته تا مسئولین کنونی شهریار. وی گفتگوی خود را بسیار صمیمی آغاز و هر آن چه در خاطرات انقلابی خود داشت برای ما به زبان آورد و تمایلی نداشت که حتی نکته ریزی جا بماند.
گفتگوی راه مبین با خبرنگار و یکی از شخصیت های برجسته شهریار آقای « محمود هجرت» را بخوانید:
شهریار قدیم
در دوران انقلاب اسلامی پارک کودک شهریار مدخل این شهر به حساب می آمد و ساختمانی متروکه و قدیمی که سه نفر هم در آن فعالیت می کردند شهرداری شهریار محسوب می شد.
پدرم روضه خوان و اهل منبر بود
پدر من روحانی و روضه خوان بود و از همان ایام طفولیت بنده در دو نشریه به صورت همزمان فعالیت می کرد، ندای حق و مکتب اسلام که آقای حاج سید محسن احسن صاحب امتیاز آن و آیت الله مکارم شیرازیسردبیر این مجله ها بود، این مجله ۵۵ ریال قیمت داشت و ما پای منبر پدر می رفتیم و ترویج می کردیم که مردم این نشریه را مطالعه کنند و این نشریات به حدی مهم و اثرگذار بودند که حضرت آقای خامنه ای هرز چندگاهی مطالبی را در آن کتابت می کردند.
من و برادرم به عنوان خبرنگاران کیهان انتخاب شدیم
در آن زمان انجمن شهر تصویب کرد که بنده و زنده یاد برادرم(احمد هجرت) به عنوان خبرنگار روزنامه کیهان در شهریار فعالیت کنیم، جالب است برادرم وقتی در انجمن شهر حضور پیدا می کرد به دلیل کم سن و سال بودن وقتی روی صندلی های انجمن می نشست پاهای او با زمین فاصله داشت.
شهریار فقط ۵ نسخه روزنامه داشت
در آن دوران روزنامه تنها ۵ نسخه به شهریار می آمد در حالی که در آن دوران اتفاقات زیادی که ارزش خبری نیز داشتند در شهریار به وقوع می پیوست، ما تلاش های زیادی کردیم که این تعداد نسخ روزنامه را افزایش دهیم که سرانجام توانستیم با پیگیری های خود تعداد آن را به ۳۰ نسخه برسانیم .
من دو کلاس درس داشتم؛ کلاس پدر و کلاس مدرسه
من و برادرم برای تامین هزینه های تحصیل خود مجبور بودیم کار کنیم به خاطر همین در داروخانه مشغول به کار شدیم و آن داروخانه همین محل کنونی است که اکنون به اسم چاپخانه هجرت شناخته می شود. چون ما مکتب خانه رفته بودیم بهترین انشاها را می نوشتیم البته گاهی پدرم برای ما حدیث و حکایت هایی را نقل می کرد و ما از آن ها برای انشاهای خود استفاده می کردیم در واقع در دو کلاس درس می خواندیم؛ یکی کلاس درس و دیگری کلاس پدرم.
آیت الله توسلی و تزریق آمپول
آقای توسلی که یار دیرین امام خمینی(ره) بود، رفاقت گرمی با پدرم داشت، وی در اینجا بیمار شد و در آن زمان برادرم شاگرد داروخانه بود و تزریق را به تازگی یاد گرفته بود، آقای توسلی گفت من حاضرم به دست احمد هجرت و با آمپول او از دنیا بروم اما ماموران دولت(شاهنشاهی) به من آمپول نزنند، به همین خاطر مدت ها برادرم به عنوان نزدیک ترین فرد به آقای توسلی به شمار می رفت.
اراضی سینک در تصرف خواننده های زن طاغوتی بود
سرهنگ نواب که در سال ۵۷ رئیس ساواک استان تهران بود به همراه پرویز نجومی که او هم از نزدیکان حسین علاء نخست وزیر بود در غرب شهریار روی زمین های اوقافی(اراضی سینک) دست گذاشتند و افرادی از جمله خواننده های زن معروف در آن سال ها(هایده و جمیله) را در این مکان ها مالک کرده بودند.
باباسلمان کانون بهائیت در شهریار قدیم
شهریار قدیم دارای چند مرکز فعالیت برای بهائیان بود، بهائیان به راحتی در مدارس و معابر شهریار رفت و آمد می کردند . کانون بهاییت در آن دوران در باباسلمان قرار داشت، آیت الله انگجی اولین مسجد را به مناسبت نیمه شعبان در باباسلمان احداث کرد و بسیاری از معتمدین و بزرگان شهریار از جمله پدرم از اقدامات وی استقبال کردند.
صندوق های رای شبانه
در دوران شاهنشاهی حزب ایران نوین در ابتدای روز صندوق های رای را می آورد و در شهریار مستقر می کرد وشبانه هم آن ها را خارج می کردند تا هر کسی را که خودشان می خواهند به عنوان نماینده شهریار و شهرهای دیگر انتخاب کنند.
معدن های شن و ماسه جاده اندیشه مرا رنج می دهد
معادن شن و ماسه کنونی که در جاده اندیشه واقع است مرا رنج می دهد چرا که این معادن باعث از بین رفتن ذخائر آبی شهریار می شوند و حتی اکنون افرادی دست گذاشته اند بر روی اراضی اطراف آن معادن و ملک های تجاری احداث کرده اند که این خود باعث هدر رفت آب و برق ساکنین شهریار می شود.
مصاحبه با شهید بهشتی را حتی به خانواده اش ندادم
من و برادرم به عنوان کمیته مستقبلین از امام خمینی(ره) معرفی شدیم و من یاد دارم در جریان پیروزی انقلاب تمام شخصیت های کنونی در دانشگاه تهران تحصن کرده بودند بنده به همین واسطه با شهید بهشتی آشنایی پیدا کردم و مصاحبه هایی نیز با وی ترتیب دادم. حتی یکی از این مصاحبه ها را بنده در اختیار دارم، مدتی قبل خانواده شهید بهشتی آن را از من طلب کردند اما با جواب رد من مواجه شدند و به آن ها اعلام کردم قصد دارم این مصاحبه را در قالب کتابی منتشر کنم.
در این بخش از مصاحبه از محمود هجرت خواستیم توضیحاتی درباره عکس های خود برای راه مبین بیان کند؛
هجرت: این تصاویر هر کدام به نوبه خود برای من بیانگر خاطراتی است که با آن ها زندگی می کنم و تلاش کرده ام تا در هر صورت رسالت خبرنگاری خود را به نحو شایسته انجام بدهم، لذا تمامی این تصاویر موضوعاتی را بیان می کند که دارای ارزش و باطنی درخور تامل است.
توضیح: این تصویر مربوط به گفتگو با دیک گری گوری پک رهبر سیاه پوستان امریکا و همچنین هم رزم محمدعلی کلی در رقابت های بوکس است.
توضیح: این تصویر بنده و اقای اشراقی داماد امام خمینی(ره) را نشان می دهد که برای انجام مصاحبه و گفتگوئی خبری در محضر وی حاضر شدم.
توضیح: دیدار با آیت الله جنتی
توضیح: این تصویر مربوط به مصاحبه با شهید بهشتی است که خانواده وی صوت آن را از بنده طلب کردند که در پیرامون مصاحبه به این موضوع اشاره شد.
توضیح: این تصویر مربوط دیدار با نماینده روزنامه تهران تایمز در ایران و با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران می باشد که البته در آن دوران ایشان رئیس جمهور کشور بودند.
توضیح: این تصویر مربوط به گفتگوی خبری و مطبوعاتی با آقای منتظری است.
منبع: راه مبین انتهای متن/*
نظر شما