کمیسیون امنیت ملی برای بازدید از مناطق مهم کشور اعم از مناطق مرزی و مناطقی که از لحاظ امنیتی، نظامی و اجتماعی دارای حساسیت بالایی می باشد، برنامه مدون دارد.
دکتر سید محمدحسین حسینی نقوی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری آفتاب ری در توضیح سفر اعضای کمیسیون امنیت ملی به جزایر سه گانه گفت: این کمیسیون برای بازدید از مناطق مهم کشور اعم از مناطق مرزی و مناطقی که از لحاظ امنیتی، نظامی و اجتماعی دارای حساسیت بالایی می باشد، برنامه مدون دارد.
نماینده مردم ورامین، پیشوا، قرچک در مجلس شورای اسلامی گفت: به همین منظور اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس سفرهای متفاوتی را از مناطق مرزی شرق، جنوب غربی و حتی سکوی نفتی جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر داشته اند، اما در این مرحله نیز برنامه ریزی هایی شده بود تا از جنبه های سیاسی، امنیتی و اقتصادی جزایر سه گانه خلیج فارس مورد بررسی حضوری اعضای کمیسیون قرار بگیرد.
نقوی گفت: اکثریت اعضای کمیسیون امنیت ملی در ساعت ۵:۳۰ دقیقه بامداد چهارشنبه(۱۳۹۱/۱۲/۱۶) در فرودگاه حاضر شدند تا طبق برنامه ریزی های انجام شده در ساعت ۵:۴۵ دقیقه پرواز برگزار شود، اما متاسفانه به دلیل بدی شرایط جوی و بارش شدید برف، پرواز لغو شده بود که اعضای کمیسیون حاضر در فرودگاه تا ساعت ۱۰ صبح در فرودگاه حضور داشتند ولی به این دلیل که این سفر یک روزه برنامه ریزی شده بود، و ساعتی هم گذشته بود، دیگر امکان این سفر وجود نداشت، ولی در اولین فرصت سفر اعضای کمیسیون امنیت ملی به این جزایر انجام می شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در مورد ادعاهای مقامات اماراتی نسبت به جزایر سه گانه خلیج فارس گفت:امارات و قطر در جایگاهی نیستند که بخواهند حرفای بزرگ تر از دهان خود در مورد جزایر سه گانه ایران بزنند، و مطمئنا این گونه صحبت ها از سمت آمریکایی ها می باشد و هر چند وقت یک بار این گونه صحبت ها را می کنند تا این کشورها را به مانند عروسک های خیمه شب بازی در آورند تا مسائل مناقشه آمیز بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه را مطرح می کنند.
وی گفت: تمام قصد آمریکا از ایجاد این گونه صحبت ها ایجاد تنش بین ایران و کشورهای همسایه می باشددر صورتی که همانگونه که همه دنیا طبق اسناد و مدارک موجود می دانند، این جزایر متعلق ایران می باشد و ادعاهای به این شکل کذب می باشد، ولی بهره بردار اصلی این موضع آمریکا و کشورهای اروپایی می باشد.
نقوی در مورد منافع آمریکا در ایجاد این گونه مباحث گفت: وقتی ایران کشوری دارای قدرت هسته ای، نانو تکنولوژی و دانش های پایه در قلب خاورمیانه و جهان اسلام می باشد تهدید بسیار بزرگی برای آمریکا و کشورهای اروپایی در صورت همکاری و هماهنگی با کشورهای همسایه خود محسوب می شود و به تبع آن، آمریکا دیگر نمی تواند قدرتی در خاورمیانه داشته باشد
نماینده مردم شهرستان های ورامین، قرچک، پیشوا گفت: از این رو اگر ایران با کشورهای همسایه و مسلمان متحد شود، آمریکا بازار فروش تسلیحات خود را در منطقه خاورمیانه از دست می دهد و از سوی دیگر نمی تواند از منابع عظیمی مانند نفت خود در خاورمیانه و کشورهای همسایه ایران چشم پوشی کند، به همین منظور تمام سعی خود را برای تضعیف کردن ایران انجام می دهد تا تنش و درگیری را بین ایران وکشورهای مسلمان دیگر به وجود بیاورد تا به این وسیله بتواند بازار خود را آماده کرده و بر کشورهای منطقه حکم رانی کند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در مورد مواضع ۱+۵ نسبت به ایران گفت: ایران هنوز تغییر جدی در رفتارهای غربی ها ندیده است و از سوی دیگر این را نیز باید در نظر گرفت که فقط آمریکا در برابر ایران در این مذاکرات نیست، بلکه تمام کشورهای عضو گروه ۱+۵ باید مواضع خود را تغییر دهند، که متاسفانه بر خلاف اظهار نظرهای گفته شده هنوز هیچ تغییری در روادید انجام نشده است.
نقوی در ادامه گفت: همین که در نشست آلماتی کشور های عضو۱+۵ در اظهار نظرها، ایران را به رسمیت شناختند از نظر ما مثبت تلقی می شود، ولی منتظر اجرای این اظهار نظرها هستیم.
وی گفت: مواضع ایران در مورد انرژی اتمی دارای سه خط قرمز می باشد که تحت هیچ قیمت و تحریمی از آن ها نمی گذریم، که این خطوط در مذاکرات آلماتی و قبل از آن نیز به تمام جهان متذکر شده بودیم، و اولین خط قرمز نیز حق غنی سازی و حق دانش هسته ای جمهوری اسلامی ایران می باشد که تمام دنیا باید در برابر آن سر تعظیم فرود آورند و هیچکس حق ندارد کشور ما را از داشتن فناوری هسته ای محروم کند، و تمام دنیا باید بداند که ایران تحت هیچ شرایط در برابر این خواسته خود سر تعظیم فرود نمی آورد.
نقوی گفت: شواهد موجود نشان دهنده این هستند که کشورهای جهان با این مطلب کنار آمده و همه دنیا این را رعایت کرده و جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک کشور دارای فناوری هسته ای به رسمیت می شناسند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی خط قرمز دوم را داشتن حق سوخت های هسته ای با درجات مختلف دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران با فتوای مقام معظم رهبری، استفاده غیر صلح آمیز از انرژی هسته ای را اصلاً در دستور کار قرار نمی دهد، و اگر صحبت هایی هم می شود از طرف دشمنان ایران می باشد، در صورتی که همه آنها می دانند که ما این سوخت را برای راکتورهای هسته ای و مصارفی که نیاز به سوخت هسته ای دارد می خواهیم تا بتوانیم این نیازها را برطرف کنیم.
وی خط قرمز سوم را تعامل با کشورهای دیگر در زمینه تامین سوخت هسته ای دانست و گفت: در مواقعی پیش می آید که جمهوری اسلامی ایران برای تامین نیازهای آموزشی خود به سوخت بالای ۲۰درصد نیاز دارد، که اگر کشورهای صاحب صنعت هسته ای این سوخت را در چهارچوبNPT با قید تعهد در اختیار ایران قرار دهند ما نیز استقبال می کنیم به شرط این که از بر تعهدات خود پایبند باشند.
نقوی گفت: ما برای تامین سوخت راکتور هسته ایران نیاز به سوخت بالای ۲۰% داشتیم که طی مذاکرات ب عمل آمده، با آنها قرارداد بستیم و آنها نیز متعهد شدند که این سوخت را در اختیار ما قرار دهند، اما پس از گذشت ۱سال و نیم این خواسته ما برآورده نشد که ما نیز خود دست به کار شده و این سوخت مورد نیاز را ساختیم، امروز نیز اگر نیاز ما به سوخت بالا۲۰% از سمت این کشورها برطرف نشد، خودمان این سوخت را می سازیم.
وی گفت: در زمینه تامین نیاز سوخت ایران حاضر به مذاکره هستیم، به شرط اینکه کشورهای دارای این صنعت به تعهدات خود متعهد باشند.
پایان /
نظر شما