
یک بررسی گذرا از آمار ازدواج و طلاق درکشور نشان از سیلابی مهیب و ویرانکننده است که بستر جامعه را درمینوردد و خانوادههای بسیاری را با چالشهای جدی مواجه میکند. تنها در سال گذشته حدود ۱۶٠ هزار مورد طلاق در کشور ثبت شد و در کنار آن سالانه ۵ درصد از تعداد ازدواجها کاسته شد.
به گزارش تهران نیوز؛ تنها در سال گذشته حدود ۱۶٠ هزار مورد طلاق در کشور ثبت شد و در کنار آن سالانه ۵ درصد از تعداد ازدواجها کاسته شد. از طرفی ۱۲ میلیون جوان مجرد در کشور زندگی میکنند که شرایط برای ازدواج آنان مهیا نیست.
در چنین شرایطی چشم همه به متولیان امر در دستگاههای گوناگون کشور است تا با چارهاندیشی مناسب راهی هموار برای کاستن از بار مشکلات جوانان و خانوادهها ایجاد کنند و قطعاً یکی از اصلیترین بازیگران در این عرصه وزارت ورزش و جوانان است تا ثابت کند واژه جوانان صرفاً «عبارتی حشو» بر اسم این وزارتخانه نیست. اما همه آگاه هستند حل چنین مشکلاتی نیاز به همکاریهای بین بخشی، سیاستپژوهی و تدبیر مستمر دارد، روندی که باید خوب و منظم اجرا شود تا بعد از چندین سال به بار بنشیند، زیرا به رفتار آوردن جامعه با سیاستهای حمایتی و تشویقی، پروسه ذاتی خاص خود را میطلبد.
شاید در تاریخ ایران بیسابقه باشد که یک رجل سیاسی، انتظار داشته باشد نتیجه سیاستهای دستگاه متبوع خود را در جامعه زودتر از چندسال آتی بعد از تصدی سمت خود ببیند، چه رسد به اینکه آغاز تصدی مسوولیت خود را با اصلاح امور همزمان تلقی کند! آقای مسعود سلطانیفر که آبانماه امسال سکان هدایت وزارت ورزش و جوانان را به دست گرفت، در بهمن این سال با انتشار یک اینفوگرافی در کانال شخصی خود با انتشار آماری اعلام کرد در سه ماهه تصدی مسوولیت این وزارتخانه، هم ازدواجها رشد کرده است و هم طلاق کم شده است! اقدامی که شاید از یک فرد تحصیلکرده کمی بعید به نظر برسد.
اما متأسفانه واقعیت دارد و در آن، بر جمله حجت الاسلام حسن روحانی در جلسه رأی اعتماد مجلس به سلطانیفر نیز تأکید شده است که گفت: «با مدیریت خوب دکتر سلطانیفر، شاهد تحرک و تحولات مثبت در امور ورزش و جوانان خواهیم بود.» حتی اگر چنین رویدادی را به یُمن برکت معنوی حضور شخص وزیر ورزش در این مسوولیت بدانیم، باز هم سخت است باور کنیم به محض نشستن مسعود سلطانیفر پشت میز وزارت، امور عالم به برکت وجود ایشان دگرگون شده باشد، چراکه اگر چنین منوالی حاکم بود، این برکت باید در سه سال تصدی ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به گونهای خود را نشان میداد! به واقع رییس جمهور نیز وقتی در جلسه رأی اعتماد برای سلطانیفر آرزوی موفقیت میکرد، انتظار نداشت اینقدر سریع به نتیجه برسد! پرواضح است تغییر رفتار در جامعه، ناشی از یک تصمیم و دو تصمیم نیست (به فرض وجود یک تصمیم!) و به ویژه برای افزایش ازدواج و کاهش طلاق نیازمند تغییر سیاستهای دولت در بایکوت ساخت مسکن، عدم نظارت بر عملکرد بانکها در پرداخت به موقع وام ازدواج و واگذاردن حل مسأله رکود و بیکاری به برجام دو و سه و چهار است.
پس چطور شد که به برکت قدوم سلطانیفر، ازدواجها افزایش یافته و طلاق کاهش پیدا کرد؟! پاسخ این پرسش را با نگاه کردن به تقویم هجری قمری میتوان دریافت. هرساله با ورود به ایام عزاداری محرم و صفر، مردم ایران ازدواج خود را به اولین ایام بعد از این دوره موکول میکنند، به همین دلیل، از آبان تا بهمن روند ازدواجها همزمان با خروج از این ایام تصاعدی بودهاند؛ اما کاهش وقوع طلاق را هم که بیتأثیر از این ایام نیست، باید در بازی آماری کانال تلگرامی سلطانیفر بررسی کرد که تعداد افزایشی وقوع طلاق را در بهمنماه فاکتور گرفته است تا ترند نمودار اینفوگرافی بنفش کاهشی بماند و از ذکر افزایش ۱۷٫۵ هزار مورد طلاق دراین ماه چشمپوشی کرد. کاش میشد اینطور قضاوت نکرد و این پدیده را ناشی از اقدامات سه ماهه مسعود سلطانیفر تصور کرد، اما چاره چیست وقتی میبینیم وزارت ورزش و جوانان ۴ سال است اصلاح قانون تسهیل ازدواج جوانان را در زمره کارهای بدون اولویت خود قرار داده و طبق عادت مألوف، همه ظرفیت خود را به ورزش اختصاص داده است. چارهای نیست که با چنین حرکتی فقط این گزاره را در ذهن تقویت کنیم که وزیر کنونی نیز مانند سلف خود، آگاهی مطلوبی از سیاستگذاری جوانان ندارد و سکان هدایت کشتی وزارت ورزش و جوانان کماکان به سمت ورزش خواهد چرخید.
انتهای پیام/ش
نظر شما