
حجتالاسلام هدایتی در خصوص آداب عزاداری گفت: مجالس عزاداری بایستی زمینهساز معرفت، بصیرت، عشقآفرین، تعلیم احکام اسلامی، توجه به مسائل شرعی و به تعبیر روایات علم تازهای برای مخاطب باشد. رعایت این نکات در اختیار مسئولان جلسات مذهبی، سخنرانان، مادحین و ذاکرین اهلبیت میباشد.
به گزارش سرویس فرهنگی تهران نیوز، «حجتالاسلام هدایتی» در گفتوگو با«پاکدشتیها» ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام عزای سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) گفت: شهادت حسین بن علی آتش محبتی در دل مردم ایجاد کرده است و به فرمایش رسولالله(ص) تا هیچ زمانی سرد شدنی نیست.
وی اظهار کرد: زیارت قبور مطهر و مقدس معصومین علیهمالسلام و توسل به آنها و سوگواری در ایام شهادت آن بزرگواران از مهمترین موضوعاتی است که در فرهنگ اسلامی جایگاه بسیار رفیعی دارد.
معاون نهاد نمایندگی رهبری در پردیس ابوریحان دانشگاه تهران افزود: بررسی آیات و روایات این حقیقت را نشان میدهد که هیچ خلقی نزد خدای تبارکوتعالی محبوبتر از محمد و آل محمد وجود نداشته و ندارد؛ بااینوجود سیدالشهدا به دلیل شرایط زمانی و مکانی و مأموریت ویژه دارای درخشش خاص و موقعیت ویژه در دل مؤمنین است.
کارشناس مسائل مذهبی بیان کرد: محبوبترین شخصیت انسانی در بین همه اقوام جهان حسین(ع) است و سفارش زیادی که از طرف خداوند متعال و ائمه معصومین به عزاداری اباعبدالله شده است؛ نشانگر نقش عظیم این کار در احیای دین میباشد و نقش عاشورای ۵۷ در سقوط رژیم پهلوی بر کسی پوشیده نیست.
وی با اشاره به آداب عزاداری ابراز کرد: هیچ جایگزینی برای عزاداری سنتی وجود ندارد. وجود ۲ عنصر عاطفه و معرفت و یا به تعبیری شور و شعور، مجلس امام حسین علیهالسلام را وسیلهای بینظیر برای احیای دین تبدیل کرده است.
حجتالاسلام هدایتی عنوان کرد: امام امت رحمتالله علیه فرمودند: مسئله، مسئله گریه نیست، مسئله تباکی نیست مسئله سیاسی است که ائمه با همان دید الهی که داشتند میخواستند که این ملتها را باهم بسیج کنند و یکپارچه کنند البته دشمنان از مجالس حسینی سیلی خوردهاند در مقابل این سیلی ساکت هم نمینشینند به نظرم میرسد جدا کردن شور و شعور از یکدیگر و کمرنگ کردن نقش معرفت و آگاهی در مجالس عزا ازجمله حرکتهای دشمن باشد مجالس عزای حسینی باید جهالت زدا باشد نه جهالت زا مجالس عزای حسینی باید خیمه تربیتی یاران امام عصر علیهالسلام باشد مجالس عزای حسینی باید عزادار را به خودسازی نزدیک کند باید نماز محور اصلیاش باشد باید میدان مقابله با جنگ نرم باشد.
وی ادامه داد: چه خوب و زیباست که مؤمنین فقط به اقامه عزای امام حسین فقط در دهه اول محرم اکتفا نکنند بلکه این مجالس بعد از عاشورا هم ادامه پیدا کند و از سیره اهلبیت مستمر استفاده شود.
معاون نهاد نمایندگی رهبری در پردیس ابوریحان دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: جلسات معرفتی و روشنگری در خصوص قیام امام حسین(ع) زمان و مکان نمیشناسد. بیان درسهای عاشورا منحصر به ۱۰روز نیست و ذلت ناپذیری برای همه زمانهاست. اقامه نماز، امربهمعروف، بیعت نکردن با ظالم، پیروی از ولایت و رهبر جامعه دینی بهطور مداوم باید موردتوجه قرار گیرد چون در محافل حسینی همه معارف دین دوره میشود و این معارف در قالب عزاداری بیان میشود.
حجتالاسلام هدایتی در خصوص آداب عزاداری هیئتهای مذهبی گفت: مجالس عزاداری بایستی زمینهساز معرفت، بصیرت، عشقآفرین، تعلیم احکام اسلامی، توجه به مسائل شرعی و به تعبیر روایات علم تازهای برای مخاطب باشد. رعایت این نکات در اختیار مسئولان جلسات مذهبی، سخنرانان، مادحین و ذاکرین اهلبیت میباشد.
وی تصریح کرد: مداحان عزیز در ذکر مصائب اهلبیت با آگاهی و مطالعه وارد شوند، آسیبهای کار خود را بشناسند و همان عزاداری سنتی را مبنای عمل قرار دهند و خدایناکرده بلندگوی دشمن نباشند. اشعار انتخابی مداحان نیز باید با محتوا و عالمانه باشد و ضمن شوری که در مخاطب ایجاد میکند، به شعور حسینی اضافه کند.
کارشناس مسائل مذهبی خطاب به مداحان توصیه کرد: ذاکرین عزیز حتماً بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مادحین را ملاحظه فرمایند.
وی خاطرنشان کرد: تأثیرگذاری بر احساسات مخاطب در جهت معرفت اهلبیت شاخصه مهم شعر عاشورایی است و به نظر میرسد دعوت از این دسته شاعران نیز در مجالس عزای امام حسین بسیار مناسب و تأثیرگذار باشد.
انتهای پیام/م
نظر شما