به گزارش سرویس بین الملل رویداد به نقل از یورونیوز، شب گذشته (دوشنبه 23 اکتبر) سومین و آخرین مناظرۀ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میان باراک اوباما، رئیس جمهوری دموکرات و میت رامنی نامزد حزب جمهوری خواه در ایالت فلوریدا برگزار شد.
دو هفته پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دو نامزد در مناظرۀ 90 دقیقهای خود در دانشگاه لین برموضوع سیاست خارجی متمرکز شدند.
امنیت ملی، دگرگونی های جهان عرب، بحران سوریه، خروج تدریجی نیروهای آمریکایی از افغانستان، برنامۀ هسته ای ایران و رابطه با چین از نقاط برجستۀ مناظره بودند.
کشمکش لفظی دو نامزد
میت رامنی در بخشی از مناظره گفت: "برای از میان برداشتن اسامه بن لادن و تعقیب رهبران القاعده به اوباما تبریک می گویم، اما ما هیچ راهی برای خروج از این آشفته بازار نداریم جز این که راهبردی فراگیر و نیرومند برای کمک به جهان اسلام و سایر کشورهای دنیا پیش بگیریم تا بنیادگرایی اسلامی و خشونت بنیادگرایان دفع شوند."
باراک اوباما نیز گفت: "فرماندار رامنی! خوشحالم که شما شبکۀ القاعده را تهدید در نظر می گیرید، چون چند ماه پیش وقتی از شما پرسیدند بزرگترین تهدید ژئوپلتیک برای آمریکا چیست، گفتید کشور روسیه و نه القاعده! ظاهراً می خواهید سیاست جنگ سرد را احیا کنید. اما جنگ سرد دو دهه قبل پایان یافته است. وقتی موضوع سیاست خارجی به میان می آید، به نظر می رسد شما طرفدار سیاست خارجی دهۀ هشتاد قرن گذشته هستید، آقای رامنی."
میت رامنی در دفاع از خود پاسخ داد: "آقای رئیس جمهوری تاختن به من مشکل نحوۀ رویارویی با چالش های موجود در خاور میانه و چگونگی استفاده از امکانات موجود در آن، منطقه را برای مهار خشونت جاری در خاورمیانه حل نمی کند."
رامنی برای مثال از نحوه رویارویی خود با چالش ها درصورتی که وی رئیس جمهور شود گفت: "اگر من رئیس جمهور شوم، تحریم های فلج کننده بر ایران را تشدید خواهم کرد.
گویا اینکه "ایران" برگ برنده هر دو نامزد در اثبات لیاقت خود برای ریاست جمهوری چهارسال آینده آمریکا بود.
باراک اوباما نیز در مقابل گفت: "من می دانم که شما هیچگاه در موقعیت اجرایی سیاست خارجی در دسترس نبوده اید، اما هر بار که فرصتی پیش آمده، نظر اشتباهی دربارۀ آن داده اید. شما گفتید که ما به هر حال باید به عراق لشکرکشی می کردیم هر چند سلاح کشتار جمعی در آن کشور وجود نداشته باشد."
براساس تحلیل گزارش ها دور سوم و نهایی مناظره دو نامزد، تقابل با یکدیگر و تمسخرعقاید سیاست های خارجی یکدیگر بود اما هر دو بر یکموضوع اشتراک داشتند و آن هم عدم مواجهه با برنامه هسته ای ایران از طریق حمله نظامی بود.
بحث ایران در مناظرۀ انتخاباتی داغ بود/جنبش سبز نقطه عطف درک نشده توسط آمریکایی ها
نامزد حزب جمهوری خواه در مناظره به نزدیک تر شدن ایران به ساخت بمب اتمی نسبت به چهارسال قبل و سکوت باراک اوباما در قبال "جنبش سبز" در ایران اشاره کرد.
"او همچنین جمهوری اسلامی ایران با سلاح هسته ای را بزرگ ترین تهدید امنیتی برای آمریکا نامید. رقیب دموکرات او در پایان مناظره از شبکه های تروریستی اسلامی به عنوان بزرگ ترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا یاد کرد."
رئیس جمهوری آمریکا در بخشی از مناظره گفت در صورت حملۀ کشوری به رژیم اسرائیل، ایالات متحده در کنار این متحد خود می ایستد. باراک اوباما همچنین مدعی شد در طول دوران ریاست جمهوری اش اجازۀ دستیابی ایران به سلاح هسته ای را نداده و نخواهد داد و ایران را از نظر اقتصادی، استراتژیک و نظامی در ضعیف ترین وضع ممکن در مقابل آمریکا قرار داده و خواهد داد.
هر دو نامزد مدعی بر تأثیرگذاری تحریم های بین المللی بر اقتصاد ایران و بی سابقگی شدت آن ها شدند.
"اوباما، پیروز مناظره"
در یکی از نظرسنجی های فوری وب سایت شبکۀ تلویزیونی "ای بی سی" در آمریکا پیرامون آخرین مناظرۀ انتخابات ریاست جمهوری این کشور، درصد بالایی از مخاطبان موضوع سیاست ایالات متحده در قبال ایران و رژیم اسرائیل را مهم ارزیابی کردند.
در مناظرۀ نخست دو نامزد، میت رامنی و در مناظرۀ دوم و سوم باراک اوباما تهاجمی تر و موفق تر بود.
تازهترین نظرسنجی ها می گویند باراک اوباما در مناظرۀ پایانی نسبت به رقیبش بهتر استدلال کرد و برنده شد.



نظر شما