
نقوی گفت: تنها کسی که دقیقاً کل مذاکرات و توافق را مدیریت کرد رهبر معظم انقلاب اسلامی بود ولی خیلی جاها مجلس و دولت توجه نکردند و برخی مواقع نیز تیم مذاکره کننده زورشان نرسید تا کار را به نتیجه برسانند.
به گزارش تهران نیوز ، سید حسین نقوی حسینی نماینده شهرستان های قرچک, ورامین و پیشوا طی مصاحبه با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی ورامین ما گفت: همانگونه که پیش بینی می شد آمریکایی ها به جهت سوابق عهد شکنی و بدعهدی هایشان در اجرای برجام صادقانه عمل نکردند.
وی خاطر نشان کرد: آمریکایی ها از روز بعد از اجرای برجام, تحریم جدید علیه ما آغاز کرده و ۱۱ شخصیت حقوقی و حقیقی ما را به لیست تحریم ها اضافه کردند.
نماینده شهرستان های قرچک, ورامین و پیشوا اظهار کرد: تا به امروز بیش از ۹ بار آمریکایی ها نقض برجام داشته اند که آخرین آن تمدید ۱۰ ساله تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران با عنوان ISA بوده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این حرکت های ضد برجام نشان دهنده آن است که آنها بنا ندارند که برجام را اجرایی کنند و یا حداقل جلوی انتفاع ملت ایران از برجام را گرفته اند.
وی ادامه داد: از سویی ما به تعهدات خود عمل کرده ایم و از سوی دیگر الان که قرار است از برجام سودی نصیب ملت ایران شود آنها با این مصوبات و تحریم های جدید مانع آن می شوند که مردم بهره ای از این توافق ببرند .
نقوی خاطر نشان کرد: این اقدام اخیر آمریکا یعنی تمدید قانون ۱۰ ساله تحریم ها علیه ایران را هم مجلس شورای اسلامی و هم دولت نقض صریح و آشکار برجام می دانند و در مقابل آن سکوت نخواهند کرد.
نماینده شهرستان های قرچک, ورامین و پیشوا تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی روز گذشته در بیانیه ای که با امضا ۲۶۴ نماینده قرائت شد و نشان داد که در برابر نقض برجام آمریکایی ها همه جریانات سیاسی اتفاق نظر و وحدت دارند, به دولت نیز اعلام شد که اولاً نقض برجام از سوی آمریکایی ها محکوم می شود و همچنین از دولت خواسته شد که به بند ۳ مصوبه قبلی مجلس عمل کند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در بند ۳ مصوبه مجلس شورای اسلامی که در مجلس نهم تصویب شده بود, پیش بینی شده بود که اگر طرف مقابل رفتار نقض برجام انجام داد, دولت مکلف است چه اقداماتی انجام دهد.
وی خاطر نشان کرد: تعدادی از نمایندگان هم طرحی را آماده کرده اند که بر اساس آن از دولت خواسته شده است اقدامات شدیدتری در برابر نقض برجام آمریکایی انجام شود.
نقوی در پاسخ به این سوال که وضعیت صنعت هسته ایران چه می شود اظهار کرد: اینکه ما سرمایه گزاری خوبی در صنعت هسته ای با اتکای به دانش و تکنولوژی داخلی و بومی خودمان انجام داده ایم یک واقعیت است و موفقیت هایی که از این راه نصیب ملت ما شد موفقیت های بسیار بزرگی بود.
وی ادامه داد: بر اساس توافق برجام مجبور شدیم فعلاً دامنه آن فعالیت ها را محدود و متوقف کنیم و این به معنای آن است که سرمایه گذاری مذکور فعلاً راکد است و این خسارات مالی زیادی را در پی دارد اما چون نظام جمهوری اسلامی بنای بر این داشت که پرونده هسته ای از طریق مذاکره حل شود, این توافق صورت گرفت ولی این خسارات هنگفت به لحاظ اقتصادی وارد شده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی دوره های نهم و دهم مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از ریز مذاکرات به واسطه حضور در کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و کمیسیون ویژه بررسی برجام مطلع بودیم و دیدگاه های مختلف در این حوزه را هم می شنیده و هم می پرسیدیم و متن برجام را دقیق و جمله به جمله بررسی کردیم.
نقوی خاطر نشان کرد: همان موقع ما به تیم مذاکره کننده و دستگاه دیپلماسی این نکات را می گفتیم که برجام این معایب و اشکالات را دارد و بعداً کشور و ملت ما با این موضوعات درگیر شده و مشکلات مختلفی به وجود خواهد آمد اما متاسفانه رئیس جمهور که با الفاظ بسیار زننده ای با منتقدین برخورد کرده و دلواپسان را مسخره کرده و به جهنم حواله می دادند و آنها را بی سواد و بیکار می خواندند و با منتقدین اهانت آمیز برخورد می شد, این برخوردها به اندازه ای بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی به دولت تذکر دادند.
وی پس از بیان اینکه هیچگاه مسئولین دولتی ما را قانع نکردند بیان کرد: بالاخره توافق انجام شد و امروز شاهد هستیم افرادی که آن روز ابراز دلواپسی و ناراحتی کرده و انتقاد می کردند, به ناحق حرف نمی زدند و حق آنها نبود که به آنها توهین شود بلکه باید به آنها پاسخ داده می شد.
نماینده شهرستان های قرچک, ورامین و پیشوا اظهار کرد: امروز در شرایطی هستیم که با دشمنی و خصومت آمریکایی ها این همه تلاش سال های گذشته و چند سال اخیر بی نتیجه باقی ماند.
نقوی خاطر نشان کرد: یکی از ایرادات دیگر دستگاه دیپلماسی و به ویژه رئیس دولت این بود که در دوران توافق همه مسائل را ارجاع به برجام داده می شد و امیدواری هایی بین مردم ایجاد می کرد که این امیدواری ها واقعی نبود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از محیط زیست تا آب آشامیدنی و بیکاری جوانان و دیگر مشکلات به برجام ارجاع داده می شد و این انتظاراتی در مردم به وجود آمد که در حد معجزه بود, اما امروز که این توافق به مشکل برخورده است مردم می پرسند که آن معجزات چه شد.
وی خاطر نشان کرد: مجموعه اشکالات مردم را سرخورده کرده و برای آنها این سوال را به وجود می آورد که بعد از سال ها مذاکره به خصوص در سال های اخیر چه دستاوردی به دست آمده است.
نقوی در خصوص نقش رهبر معظم انقلاب اسلامی در روند مذاکرات نیز گفت: در جریان و روند مذاکرات تنها کسی که تیز بینانه و هوشمندانه تمام مسائل توافق را خوب می دیدند و بدون توجه به گرایشات سیاسی و دقیقاً با توجه به منافع ملی کشور مذاکرات و توافق را دنبال می کردند مقام معظم رهبری بودند.
نماینده شهرستان های قرچک, ورامین و پیشوا بیان کرد: ایشان حتی قبل از اینکه جریانات و احزاب دیگر متوجه اشکالات شوند, ریز مشکلات را مطرح می فرمودند و تذکرات را به موقع می دادند.
وی تصریح کرد: یکی از انتقاداتی که مقام معظم رهبری در طول مذاکرات داشتند این مطلب بود که چه عجله ای هست که ما به هر نوع توافق برسیم, ما با هر نوع توافقی موافق نیستیم بلکه با توافق خوب موافقیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: زمانی که بعد از مصوبه مجلس شورای اسلامی و بعد از اینکه موافقت صورت گرفت که بالاخره برجام صورت گیرد, رهبر معظم انقلاب اسلامی هشت بند بسیار مهم را آوردند که توافق به شرطی می تواند اجرا شود که این بندها رعایت شود بنابر این تنها کسی که مدیریت استراتژیک کرد و توافق را تا امروز مدیریت کرده و تمام نکات را بیان کردند.
نقوی خاطر نشان کرد: در این بین خیلی از مطالب را مجلس رعایت نکرد که عجله کاری که مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی بود یکی از ایراداتی بود که به مجلس وارد است زیرا مجلس در ۲۰ دقیقه این توافق را تصویب کرد.
وی بیان کرد: تنها کسی که دقیقاً کل مذاکرات و توافق را مدیریت کرد رهبر معظم انقلاب اسلامی بود ولی خیلی جاها مجلس و دولت توجه نکردند و برخی مواقع نیز تیم مذاکره کننده زورشان نرسید تا کار را به نتیجه برسانند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: آن چیزی که مورد تایید مقام معظم رهبری بود تلاش تیم مذاکره کننده بود.
انتهای متن/*
نظر شما