وی طبق نموداری در حد جایگزینی تعداد فرزندان از یک پدر و مادرباشد به تعداد حداکثردو فرزند معرفی کرد و گفت: این مسئله را در روی نمودار به صورت ۲/۱ بهترین شاخص افزایش جمعیت در نظر گرفته شده است زیرا ممکن است در یک رنج بارداری یک تعداد فرزند قبل ازانکه به سن باروری برسند از بین بروند.
این متخصص با بیان اینکه اگر میزان باروری جامعه از حد استاندارد جایگزینی پایین تر رود این مساله موجب می شود در مدت زمان طولانی نمودار رشد جمعیت منفی نشان داده شود.
شاخصه میزان باروری کلی رشد جمعیت کشور نشان دهنده ۱/۸ درکاهش جمعیت است
رحیمی با اینکه میزان باروری کلی رشد جمعیت در نمودار ۱/۸ذکر شده است گفت: و لی سالانه ۱ میلیون تا یک میلیون صد به جمعیت کشورمان اضافه می شود.
وی با بیان اینکه نزول شدن باروری در جامعه ایجاب می کند: طبق فرمایش هوشمندانه مقام معظم رهبری «مد ظله العالی »بازنگری کلی در جلوگیری از کاهش جمعیت انجام شود تا درآینده نزدیک با مشکل مواجه سالمندی و دیگرعوارض درگیر نشویم.
کارشناس ارشد دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس بیشترین میزان باروری کلی در ایران را در دهه های ۶۰ تا ۶۲ معرفی کرد و گفت: د راین دهه نمودارشاخص ۶/۸ را نشان می دهد.واین امر نشان دهنده ۸ فرزند در هر خانواده ایرانی بوده است .
وی با توجه به تاثیرات عواقب فرهنگی جامعه در کاهش تعداد مرگ و میرفرزندان نسبت به گذشته درهرخانواده ایرانی گفت: اگر قبلا مادر یک خانواده ده فرزند به دنیا می آورد ممکن بود با مرگ و میر تعدادی از فرزندانش در آن خانواده نیز مواجه شود و لی با تکنولوژی علم تنظیم خانواده موجب شد امید به زندگی افزایش یابد و با اگاهی خانواده ها هر خانواده به جای ۸ فرزند ۳ فرزند به دنیا بیاورد و همچنین با میزان مرگ و میر کمتری روبه رو شود.
وی با تصویب تنظیم خانواده در سال ۷۲ اعلام کرد : اگر تنظیم خانواده دراوج روند نزولی درفرزند پروری موثر بوده است ولی در سال ۸۰ احتیاج بود برنامه ها باز نگری شود تا از ادامه کاهش جمعیت جلوگیری شود که متاسفانه در سال ۸۹ بانمودار کاهش ۱/۸ تا کنون به صورت ثابت مواجه شده ایم که احنیاج است حد جانشینی رعایت شود و هر خانم ایرانی در خانواده اش باید حداکثر دو فرزند را داشته باشد تا نمودار جمعیت از ۱/۸ به۲/۵ افزایش جمعیت داشته باشد.
این متخصص کارشناس ارشد دفتر سلامت جمعیت خانواده گفت: از آنجایی که آمار جمعیت ایران روندی کاهشی دارد، وگرچه تاثیرات مسایل فرهنگی در این امر در مقایسه با مسایل اقتصادی کمتر نیست ولی امروزه بسیاری از زوجهای جوان تمایلی به بچه دار شدن ندارند که این یا به دلیل ترس از هزینههای اقتصادی است و یا اینکه به فرهنگ غلط بچه را مزاحم زندگی خود میدانند.
وی گفت: در مسیرتشویق زوج های جوان به بچه دار شدن و افزایش فرزندان، دولت نقش پر رنگی می تواند داشته باشد، برای تحقق این امر، دولت باید با پشتوانه مسایل اقتصادی و تسهیلاتی می تواند موجب تشویق خانواده ها به فرزند آوری بیشتر شود.
روند تغییرات میزان باروری کل:
روند تغییرات جمعیت جهان:
انتهای پیام/م


نظر شما