به گزارش
تهران نیوز ، حمیدرضا مشهدی عباسی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، از راهاندازی پروژهای در لاریجان که مشکلات محیط زیستی را در منطقه ایجاد کرده خبر داد و افزود: هماکنون پروژه گازرسانی به بخش لاریجان در حال انجام است که در اصل باید خط انتقال گاز از تهران به دماوند و سپس لاریجان باشد؛ متأسفانه پروژه خط انتقال بدون اینکه از تهران آغاز شود، از دماوند شروعشده که منجر به تخریب کوه و گونههای محیط زیستی منطقه شده است.
نماینده مردم فیروزکوه، دماوند و رودهن در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با اجرای این پروژه نهالهای کشاورزی تخریب و به منابع طبیعی آسیب واردشده درحالیکه طی سالهای گذشته مصوب شده که گاز لاریجان توسط مخزن سی. ان. جی تأمین و تزریق شود تا طبیعت مورد تخریب قرار نگیرد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه حامیان محیطزیست و مردم دماوند تجمعاتی را پیرامون انجام این پروژه و تخریب محیطزیست انجام دادهاند، تصریح کرد
: معلوم نیست پشت پرده این پروژه چیست زیرا در شرایطی که هیچ پروژهای از سوی وزارت نفت به بهانه نامطلوب بودن آبوهوا صورت نمیگیرد اما باوجود برف یک متری در دماوند انجام این پروژه با شدت در حال پیگیری است
.
مشهدی عباسی یادآور شد: عملیات خط انتقال گاز موجب آسیب به کوههای اطراف دماوند شده و به حیاتوحش، گونههای جانوری و گیاهی، نهرهای کشاورزی و باغات و همچنین پوشش گیاهی آسیب وارد کرده همچنین آبشار تیزاب نیز مورد تخریب واقعشده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفت: متأسفانه محیطزیست مجوز این عملیات را داده درحالیکه باید جلوی این پروژه گرفته شود چراکه با توجه به آلودگیهای هوای استان تهران اگر قرار باشد محیطزیست اطراف تهران نیز تخریب شود دیگر چگونه میتوان در هوای آلوده زندگی کرد.
به گزارش تارود؛ اعضا و کارشناسان انجمن محیطزیست دماوند، در دیداری با مشهدی عباسی، نماینده مردم دماوند و فیروزکوه، ابعاد مختلف پروژه گازرسانی به لاریجان که به طرز عجیبی در ماه اخیر مسیر گازرسانی ویژهای را آغاز کرد و شبانهروزی با دهها دستگاه به جان طبیعت بکر دماوند که پیشازاین بهعنوان ۱۱ شهر نمونه گردشگری بهواسطه همین طبیعت بکر قرارگرفته است را تشریح کردند و ادله محکمی مبنی بر احتمال ملی نبودن این پروژه و همچنین معضلات زیستمحیطی و از بین بردن منابع کشاورزی و منابع آبخیزداری را توضیح دادند.
حمیدرضا مشهدی عباسی، نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی نیز بابیان اینکه از همان ابتدا موضوع را پیگیری کردیم و مکاتباتی انجام شد که در آن از وزیر مربوط در مورد مسائل مربوط سؤال کردم، اظهار کرد: تشکلهای مردمنهاد بسیار در بحث توسعه و تقویت ارکان نظام بسیار مؤثر هستند و از همفکری و کمک کارشناسان محیط زیستی و پیگیری آنها تشکر میکنم.
وی افزود: با توجه به تحقیقات و بحثهای مطرحشده از سوی انجمن محیطزیست، با پیگیری بیشتر این موضوع در این هفته ضمن تذکر کتبی به وزیر مربوط و خانم ابتکار، خواستار توقف پروژه تا شفافسازی این مسئله میشویم و مسلماً حتی اگر پروژه ملی هم باشد، باید جوانب محیط زیستی و همچنین حفظ منابع کشاورزی در عبور خط لوله در این طرح در نظر گرفته میشد که مجموع مستندات و ادله بر این حکم دارد که چنین اتفاقی رخ نداده است.
لازم به ذکر است نماینده مردم دماوند و فیروزکوه طی نامه ای به رییس جمهور و ریاست کمیسون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی و توقف پروژه خط لوله گاز لاریجان شد.

انتهای متن/ش
نظر شما