به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آفتاب ری ، همایش بزرگداشت مورخ شهیر استاد علی دوانی (ره) شامگاه سه‌شنبه با حضور فرزندان وی، مسئولان شهرستان ری و آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) و همچنین مسئولان، استادان و دانشجویان پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث در تالار شیخ طوسی (ره) این مجموعه دانشگاهی برگزار شد.

این مراسم با خیرمقدم حجت‌الاسلام صادقی، مدیر روابط عمومی پردیس تهران آغاز شد و با سخنرانی محمدحسین رجبی دوانی پیرامون شخصیت علمی، اخلاقی و سیاسی استاد فقید علی دوانی (ره) ادامه یافت.

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی صادقی ضمن عرض خیرمقدم به حاضران طی سخنانی، هدف از برگزاری این همایش را آشنایی دانشجویان و دانش‌پژوهان با شخصیت علمی، اخلاقی و سیاسی و همچنین آثار ارزشمند استاد علی دوانی (ره) عنوان کرد.

* علامه دوانی (ره) 110 جلد کتاب به یادگار گذاشته است

وی ادامه داد: مرحوم علامه دوانی (ره) بالغ بر 110 جلد کتاب در قالب تألیف، تحقیق و ترجمه از خود به یادگار گذاشته است که از جمله این آثار را می‌توان کتاب «مفاخر اسلام» نام برد و این کتاب بهترین منبع برای مراجعه دانشجویان و پژوهشگران است.

محمدحسین رجبی دوانی پیرامون شخصیت علمی، اخلاقی و سیاسی استاد علی دوانی (ره) به ایراد سخن پرداخت.

* نخستین کتاب علامه دوانی نخستین تاریخ فلسفه به زبان فارسی بود

رجبی دوانی در ارتباط با شخصیت این عالم ربانی افزود: مرحوم دوانی یک روستایی خود ساخته بود که بدون داشتن معلم و الگویی به دنبال کسب فضیلت و تحصیل امور دینی بود.

وی ادامه داد: مرحوم دوانی در سن 14 سالگی وطن را ترک و به نجف اشرف عزیمت کرد و در عین فقر و بدون داشتن پشتیبان مالی در غربت به تحصیل پرداخت.

رجبی دوانی تصریح کرد: مرحوم دوانی بخشی از علوم دینی را در نجف اشرف تحصیل کرد و پس از آن به ایران بازگشته و در شهر مقدس قم از محضر علمای بزرگ، مراجع عظام تقلید از جمله حضرت امام خمینی (ره) و حضرت آیت‌الله بروجردی  بهره‌مند شد.

وی به نقل از مرحوم استاد علی دوانی (ره) در خصوص فعالیت در حوزه فقه و اصول بیان داشت: من خواستم اصل را بر انجام خدمت و ادای دِین به اسلام و مکتب حقه شیعه بگذارم.

فرزند مرحوم استاد علی دوانی (ره) عنوان کرد: بخش عمده عمر شریف علامه دوانی در قالب سفرهای متعدد به نقاط کشور برای تبلیغ سپری می‌شد و خیلی از کسانی که نسبت به معارف دینی بیگانه و کم‌اطلاع بودند بر اثر سخنان ایشان به معارف اسلامی، به خصوص حقایق مکتب حقه اهل بیت (علیهم‌السلام) رهنمود شدند.

رجبی دوانی در بخش دیگر از سخنان خود ابراز داشت: مرحوم دوانی از همان آغاز جوانی مقاله می‌نوشت و نخستین کتاب ایشان که به گفته استادان فن، اولین تاریخ فلسفه به زبان فارسی بود،‌ در قالب شرح زندگانی جلال‌الدین دوانی فیلسوف شهیر قرن نهم و اوایل قرن دهم به رشته تحریر درآمد.

این گزارش حاکی است، برگزاری نمایشگاه آثار و تألیفات استاد علی دوانی (ره) و پخش کلیپ زندگانی ایشان از دیگر برنامه‌های همایش بزرگداشت ششمین سالگرد ارتحال علامه دوانی (ره) بود.

علی دوانی در سال 1308 در قصبه دوان 6 کیلومتری شمال کازرون به دنیا آمد.

تحصیلات خود را در زادگاهش آغاز کرد در سال 1316 به آبادان رفته و در مدرسه فنی در رشته مکانیک مشغول به تحصیل شد.

سال 1327 تحصیلات حوزوی خود را در نجف آغاز کرد و سال 1327 تحصیلات خود را در قم ادامه داد. وی از بدو ورود به حوزه علمیه قم نویسندگی را آغاز کرد. از وی مقالات متعددی نیز در شرح حال فقها و علما در مجلات دینی به ویژه مجله‏ مکتب اسلام چاپ شده‌ است. وی تحصیلات عالی حوزوی را در درس خارج آیت‌الله بروجردی و امام خمینی (ره) دنبال کرد.

در سال 1328 با یکی از نوادگان وحید بهبهانی ازدواج کرد. علی دوانی از شخصیت‏های هوادار نهضت امام راحل  است؛ وی پس از پایان موفقیت‏آمیز قیام عمومی علما و مراجع به رهبری امام خمینی (ره) علیه تصویب لایحه‏ انجمن‏های ایالتی و ولایتی، کتاب «نهضت دو ماهه‏ روحانیون» را به نگارش درآورد.

مرحوم علی دوانی در طول عمر بابرکت خود بالغ بر 110 کتاب به یادگار گذاشت و سرانجام 18 دی‌ماه سال 1385 به لقاء الله پیوست و پیکر مطهرش در آستان مقدس حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =