
جهانگیری درباره مدیریت مصرف آب گفت: بحث مدیریت مصرف آب موضوعی بسیار جدی و اساسی است . ما در بخش آب شرب نیازمند آن هستیم که مصرف دقیق تر انجام گیرد و در بخش صنعت نیازمند آن هستیم از صنایعی استفاده کنیم که آب کمتری مصرف می کنند . بخش کشاورزی سهم اصلی و مهمی در مصرف منابع آبی کشور دارد به طوری که ۹۲ درصد مصرف منابع آبی کشور توسط بخش کشاورزی استفاده می شود. دوستان ما در بخش کشاورزی اگر بتوانند راهکاری پیدا کنند که آب کشاورزی با دقت بیشتری مصرف شود می توان بخش عمده ای از کمبود آب و نیازهای ما در بخش منابع آبی را برطرف کنند .
معاون اول رئیس جمهور افزود: به محض آن که دولت فعلی بر سر کار آمد یکی از مهم ترین تقاضاهایی که از مقام معظم رهبری شد و ایشان هم با این تقاضای دولت موافقت کردند این بود که اجازه دهند دولت ۸ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت کند و در برخی از طرح های مهمی که برخی از آن ها چندین سال است به صورت نیمه تمام باقی مانده است، مصرف کند. کارهایی مهمی در حوزه سدسازی، شبکه های زیرساخت و … انجام گرفته و بسیاری از طرح هایی که دولت در این رابطه مد نظر قرار داشت به افتتاح رسیده اند.

وی گفت: در زمینه دشت هایی که با بحران کم آبی روبرو هستند مطالعات بسیار دقیقی انجام شده که چه برنامه هایی برای این دشت ها در نظر گرفته شود تا بحران کم آبی را پشت سر بگذارند . در بحث رودخانه هایی که از چند استان می گذرد برنامه هایی مد نظر دولت قرار دارد. من فکر می کنم مجموع اقدامات وزارت نیرو در این بخش ها قابل افتخار است و می توانیم آن ها را با افتخار به گوش مردم عزیز برسانیم.
جهانگیری افزود: یکی از دغدغه های اصلی دولت، آب رسانی شرب سالم و بهداشتی به مردم شهرها و روستاهاست. برخی از شهرهای کشور با مشکلات جدی در زمینه آب شرب روبرو هستند خصوصا در مقطع فعلی که کشور با یک خشکسالی روبرو شده است. سال گذشته وزارت نیرو برنامه بسیار خوبی با کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی تهیه کرد که این برنامه کمک کرد به غیر از منابع دولتی ما از منابع سیستم بانکی به نوعی در طرح های آب رسانی به شهرها استفاده کنیم به طوری که بحث تامین آب شرب بخش های زیادی از کشور را سریعا برطرف کنیم. گزارشاتی که بنده از این طرح ها دارم قابل توجه است البته محدودیت هایی وجود داشته که برطرف خواهد شد. بحث آب رسانی به روستاهای کشور یکی از دردناکترین بحث هایی است که هر انسانی با آن روبرو می شود. در یکی از جلسات شورای عالی آب وزارت نیرو فیلمی از برخی روستاهای استان سیستان بلوچستان نمایش داده شد که وضعیت سخت و دشوارمردم برای تهیه آب شرب در این روستاها را به تصویر می کشید.
دکتر جهانگیری در پایان گفت: سال ۹۴ سال بسیار سختی از نظر اقتصادی و بودجه برای دولت بود و این سال سخت امیدواریم تکرار نشود در حال حاضر ما سختی را پشت سر گذاشتیم و با تمام محدودیت هایی که داشتیم سعی کردیم در اولویت های کشور تمرکز کنیم. سال گذشته موفق شدیم ۵۰۰میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی را به آب شرب روستاها اختصاص دهیم. روستاییان عزیز مظلوم ترین قشر جامعه ما هستند و در عین حال تولید کننده ترین قشر جامعه که مسئولیت امنیت غذایی این کشور بر عهده آن ها است. ما وقتی به روستاها دیر رسیدگی کنیم باید شاهد مهاجرت های آن ها به شهرهای بزرگ و حاشیه شهرها باشیم. راه ماندگاری مردم در روستاها آن است که ما باید خدمات اولیه مورد نیاز روستا ها و هم چنین اشتغال روستاییان و همچنین تولید اقتصادی در روستا ها را افزایش دهیم.

نظر شما