در حال حاضر تعداد ریخته گران فعال در شهرستان حدود ۶۰ واحد می باشد که نسبت به دو سال گذشته یک سوم این واحد ها جمع آوری شده اند.

به گزارش پایگاه خبری آفتاب ری، به نقل از ورامین ما؛ بهنام میرزایی معاونت توسعه تجارت خارجی اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ورامین در خصوص گزارش وضعیت واحدهای تولیدی ریخته گری مستقر در شهرستان ورامین گفت: کارخانه های صنعتی و کارگاه های تولیدی ورامین نقش عمده و موثری در اقتصاد این شهرستان و حتی استان تهران ایفا می کنند.

وی ادامه داد: انواع کارخانه های مواد غذایی، مصالح و  چینی آلات ساختمانی و بهداشتی، لوازم خانگی،‌ ریسندگی و بافندگی،‌ انواع شیشه و بلور، آجرسازی، کفش و لاستیک سازی مقوا سازی، پلاستیک ، چرم ، کارگاههای قالی بافی و محصولات چدنی و کارگاه های دیگر در شهرستان ورامین می باشند که نقش عمده ای را در رونق اقتصادی منطقه به عهده دارند.

معاونت توسعه تجارت خارجی اداره صنعت ، معدن وتجارت شهرستان ورامین خاطر نشان کرد : در این میان واحدهای تولیدی ریخته گری بعنوان کارگاه های تولیدی پایه ، مبادرت به تولید انواع قطعات چدنی- برنجی- مسی از طریق ذوب فلزات و قالب های مربوطه اقدام می نمایند.

بهنام میرزایی در زمینه ساعت و تعداد نفراتی که در هر کارگاه مشغول به فعالیت می باشند نیز گفت: معمولا در هر کارگاه ریخته گری در یک شیفت ۳ تا ۸ نفر در حال فعالیت می باشند که بعضاً‌ در دو شیفت به ۱۲ نفر می رسد، که تعداد کل شاغلین شهرستان در این واحدها حدوداً ۴۰۰ نفر بر آورد می گردد.

وی در خصوص مواد اولیه این کارگاه ها نیز اذعان کرد: مواد اولیه این واحدها به صورت شمش و یا به صورت خرید ضایعات چدنی می باشد که نوع مواد اولیه مورد استفاده در کیفیت قطعات تولیدی تأثیر بسزایی دارد.

معاونت توسعه تجارت خارجی اداره صنعت ، معدن وتجارت ورامین ادامه داد:  قدمت فعالیت ریخته گران در سطح شهرستان باتوجه به بررسی های به عمل آمده از یک تا ۲۰ سال متغییر است و بیشتر این واحدها استیجاری بوده و در طول سالهای فعالیت مرتباً‌ جابجایی داشته اند.

میرزایی در مورد محصولات تولیدی این کارگاه های نیز گفت: ذوب فلزات معمولا در کوره های ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلویی برای قطعات چدنی و در کوره های ۲ تا ۵ تنی برای تو لید شمش های مس و برنج استفاده می شود که اصولاً  برای ذوب فلزات با سوخت نفت کوره ۳۰ دقیقه و با گاز شهری ۵۰ دقیقه زمان نیاز می باشد و در این زمینه سوخت فسیلی (نفت کوره) به دلیل ایجاد حرارت بیشتر مطلوبتر می باشد ضمن اینکه تولید بیشتر ریخته گران در زمینه قطعات چدنی مانند( اتصالات داربست-وزنه های آسانسور و ورزشی- قطعات اجاق گاز- کباب پز- گل نرده –اتصالات و دریچه های آب و فاضلاب –شیر آلات-و قطعات سفارشی با کاربردهای مختلف) می باشد و ۸۰٪ قطعات تولید شده مستقیم روانه بازار مصرف   و ۲۰٪ نیز پس از تکمیل به عنوان محصول نهایی به بازار عرضه می شود و البته پتانسیل صادراتی شدن این محصولات نیز وجود دارد .

معاونت توسعه تجارت خارجی اداره صنعت، معدن و تجارت ورامین تصریح کرد: فعالیت در این صنعت طاقت فرسا بوده و می بایست با در نظر گرفتن ارگونومی و رعایت اصول و شرایط ایمنی کارگران انجام گیرد.

وی ادامه داد: یکی از تنگناهای اصلی این واحدها در حال حاضر نوسانات شدید در افزایش قیمت مواد اولیه و همچنین کمبود نقدینگی می باشد که طی بررسی های بعمل آمده توسط کارشناسان حوزه صنعت، معدن و تجارت شهرستان، میزان سوخت تعیین شده جوابگوی فعالیت کامل ماهیانه آنها را نمی دهد، تا جایی که بعضی از کارگاه ها ‌چند روزی را به دلیل نداشتن سوخت کارگاه تعطیل و مشکلاتی را نیز برای آنها به همراه دارد .

میرزایی درباره کارگاه های فعال در این صنعت اظهار داشت: در حال حاضر تعداد ریخته گران فعال در شهرستان  حدود ۶۰ واحد می باشد که نسبت به دو سال گذشته یک سوم این واحد ها به دلایلی که گفته شد از سوی متصدیان آن کارگاه جمع آوری شده اند.

وی تصریح کرد: غالب این ریخته گری ها به صورت قدیمی و سنتی فعالیت می نمایند و در صورت ارائه تسهیلات و مساعدت های مالی بانک ها، و همچنین استفاده از تکنولوژی پیشرفته(کورهای القائی) اشتغال و تولید به صورت قابل توجهی در این صنعت افزایش خواهد یافت .

وی در پایان خاطر نشان کرد: اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ورامین با بهره گیری از کارشناسان مجرب حوزه تولید به صورت مستمر بر کلیه واحدهای تولیدی از جمله ریخته گری ها با رویکرد حمایتی نظارت داشته و آمادگی لازم را دارد تا به عنوان متولی حوزه تولید شهرستان نسبت به ارائه مشاوره ها به صاحبان تولید گام بردارد.

انتهای پیام/م

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =