
خبرگزاری فارس: شما آقایانى که قرآن را بحمدالله مىخوانید و انصافاً خوب هم مىخوانید و دیگر راحت مىشود به بعضى از شما برادران، استاد قرآن گفت، یعنى هیچ بحثى در آن نیست، موظف و مسئولید.
به گزارش خبرنگار قرآنی باشگاه خبری فارس «توانا»، پرداختن به فعالیت قرآنی یکی از دغدغههای همیشگی رهبر معظم انقلاب اسلامی، پیش از انقلاب و در مسجد کرامت مشهد، پس از انقلاب در دوران ریاست جمهوری و پس از آن در منصب الهی رهبری امت اسلامی بوده است.
با مروری اجمالی بر سخنان ایشان به وضوح میتوان ارائه راهبردهای منتهی به انس با قرآن در مرحله اول، حفظ قرآن و تدبر در آن در مرحله دوم و وررود قرآن در عمل مردم را مشاهده کرد.
آموزش عمومی قرآن کریم، برگزاری محافلی فقط برای استماع قرآن کریم و تربیت حافظان و قاریان قرآن کریم به عنوان بخشی از راهبردهای قرآنی «آیتاللهالعظمی خامنهای» همواره مورد تأکید این رهبر الهی در طول سالیان مذکور در ابتدای این گزارش تاکنون بوده است؛ بدین سبب و با هدف بررسی و تذکر این راهبردها به مسئولان امر از این پس به بازخوانی سخنان ایشان در این باب میپردازیم.
بخشی از این سخنان در سال 1369 اینچنین ایراد شده است:
*برخی از باسوادها هم قرآن خواندن بلد نیستند
باید همه، قرآن را بلد باشند. امروز، فردى داراى تحصیلات عالیه و احیاناً قادر به نطق به چند زبان بیگانه، بلد نیست یک سطر قرآن را بخواند! شما را به خدا، این در جامعه ما طبیعى است، یا تصنعى و تحمیلى؟! طبیعى نیست. مگر این مىشود؟ انسان مىبیند که کاسب، تاجر، کارگر، دانشجو، حتّى طلبه، در صحیحخوانى قرآن کمبود دارند. این، نقص بزرگى است؛ این را باید برطرف کنیم. قبل از انقلاب، کسى از ما توقع نداشت؛ همانقدر که مىتوانستیم، در یک گوشه یا در یک مسجد، چهارنفر بچه کوچک یا جوان را دور هم جمع مىکردیم که اینها قرآن یاد بگیرند؛ اما امروز چه؟
*همه مردم باید به کمک اساتید و برخی سازمانها خواندن قرآن را بیاموزند
همت را بر این مسأله بگمارید که تمام مردم بتوانند قرآن را یاد بگیرند. شما آقایانى که قرآن را بحمداللَّه مىخوانید و انصافاً خوب هم مىخوانید و دیگر راحت مىشود به بعضى از شما برادران، استاد قرآن گفت؛ یعنى هیچ بحثى در آن نیست؛ موظف و مسئولید؛ شما باید این کار را بکنید؛ سازمانها، سازمان تبلیغات و اوقاف و بقیه مراکز هم باید این کار را انجام دهند؛ این، مقدمه براى فهم قرآن است.
آنوقتى که انس عمومى با قرآن باشد، فهم قرآن ممکن و آسان است.
*رواج قرآنخوانی نیازمند نخبهپروری و توجه به آنهاست
البته در هر جامعهای، اگر ما بخواهیم رسمى را رواج بدهیم (کسانى که در فلسفهى این خواندنها و این تشویقها تردید دارند، این نکته را توجه کنند) باید از آن رسم، نقطههاى اوجى در این جامعه داشته باشیم؛ و الّا این رسم رواج پیدا نخواهد کرد. ممکن نیست شما در جامعهیى بگویید که مثلاً همه مردم باید روزى 10 دقیقه نرمش و ورزش کنند؛ اما رسم پهلوانى را در این جامعه بکلى براندازید؛ اینطور نمىشود؛ مردم ورزش نخواهند کرد. حرکت عمومى، فقط با استدلال و بیان و اثبات عقلانى که نیست؛ چیزهاى دیگرى هم در کنارش لازم است. احساسات و تشویقها و ایجاد شوق به قلهها لازم است؛ لذا ما باید قلههایى را داشته باشیم؛ تا همهى مردم به دامنهها برسند.
پس، اگر مىخواهیم همه مردم در قرآن اوج پیدا کنند، باید قله داشته باشیم؛ قله، یعنى همین شماهایى که امروز در اینجا بحمداللَّه بعضى تلاوت کردید و اکثراً تلاوت نکردید. من شما آقایان را که در اینجا تشریف دارید و تلاوت هم نکردید، مىشناسم و غالباً با تلاوتها و صداى شما آشنا هستم.
بحمداللَّه در جامعه ما، نعمت زیاد است.

نظر شما