پل شاه عباسی نباید از فهرست میراث فرهنگی کشور پاک شود

رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی گفت: پل شاه عباسی با برخورداری از قدمتی طولانی و به عنوان قطعه ای از تندیس ارزشی میراث فرهنگی کشور نباید با تخریب از این فهرست پاک شود.

به گزارش سرویس فرهنگی تهران نیوز، حجت الاسلام والمسلمین نصر الله پژمان فر رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار پردیس خبر در مورد فعالیت های عمرانی غیر قانونی گفت: ساخت و سازهای غیرمجاز در مجاورت میراث فرهنگی و گردشگری و حتی با ساختاری خاموش در خانه های قدیمی که به عنوان میراث فرهنگی به یادگار مانده از تمدن غنی ایرانی و اسلامی در تهران به یک تهدید فرهنگی تبدیل شده است.

عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت فرهنگ در دیدگاه مقام معظم رهبری با نامگذاری سال "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" به اهمیت فرهنگ در رفع مشکلات و کمبود های اقتصادی ایران اسلامی و بر ضروت و اهمیت بیشتر فرهنگ نسبت به اقتصاد تاکید کرد.

وی با انتقاد از بی توجهی های مسئولان برخی استانها در تخریب شبانه بناهای تاریخی، ابراز داشت: خانه هایی که از قدمت تاریخی برخوردارند در برخی استانهای کشور شبانه  در محدوده منافع و سودجویی های افراد قانون گریز وارد جریان تخریب جهت تبدیل به ساخت و سازهایی در قالب برج سازی می شوند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: استان تهران هم باید در بین این شهر ها در فهرست اینگونه اقدامات تخریبی قرار بگیرند.

پژمانفر اذعان داشت: پل شاه عباسی با برخورداری از قدمتی طولانی و به عنوان قطعه ای از تندیس ارزشی میراث فرهنگی کشور نباید با تخریب از این فهرست پاک شود.

به گزارش پایگاه پردیس خبر در جلسه شورای برنامه ریزی استان تهران که سال گذشته در شهرستان پردیس و به ریاست استاندار تهران برگزار شد مقرر گردید اطراف پل تاریخی رودخانه جاجرود یک منطقه گردشگری احداث بشود. رجبعلي خسروآبادي مدير کل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان تهران در این جلسه که وضعیت این منطقه وحشتناک ارزیابی شد، پل مذکور را متعلق به دوره سلجوقیان دانست و از نفوذ آب به زیر پل سخن گفت.

یکی از قدیمی ترین آثار تاریخی استان تهران پلی ۸۵۰ ساله ساخته شده بر روی رودخانه جاجرود در روستای "سعیدآباد" این منطقه است.

این پل تاریخی باشکوه در ۱۰ کیلومتری شمالشرق استان تهران، از آثار دوران سلجوقیان محسوب می شود که در دوره های صفویه، قاجاریه و پس از آن نیز بارها مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است، از این رو مردم آن را "پل شاه عباسی" می نامند و به نوشته منابع تاریخی این پل در زمان ناصرالدین شاه قاجار به دست "حاج میرزا بیک نوری" فراش "خلوت شاه" با هزینه بیست و چهار هزار تومان بازسازی شده است. پل تاریخی شاه عباسی جاجرود که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده، بعنوان یکی از اصلی ترین بناهای تاریخی استان تهران دارای دو دهانه بزرگ میانی به عرض هفت و طول (از بستر رودخانه) ۱۲ متر و دو دهانه کوچک شرقی و غربی به عرض چهار و طول پنج متر است.

در گذشته بدلیل بالا بودن سطح آب رودخانه جاجرود هر چهار دهانه یاد شده معبر آبی خروشان بود، اما امروزه با احداث سد لتیان و کاسته شدن از حجم این شریان زیبای شمالشرق استان تهران تنها دهانه های میانی به گذرگاه آب تبدیل شده دو دهانه کوچک محل عبور عابرین هستند.

البته تبدیل این اثر تاریخی هشت قرنی به پاتوق معتادان رنجی چند برابر را به رهگذران تحمیل کرده است.

مشاهده چهره خواب آلوده و درهم ریخته معتادان، سرنگ، بسته سیگار، پیکنیک، فندک و دیگر ابزارآلات استفاده از مواد افیون همراه با آتشی که طی ساعات پایانی روز به جان دیوارهای تاریخی این اثر ارزشمند می‌افتد موجبات ناراحتی و اعتراض اهالی و گردشگران را فراهم آورده است.

مرتضی حیدری فرماندار شهرستان پردیس در مهرماه سال گذشته و در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن با بیان اهمیت بحث تبلیغات در توسعه ساختار گردشگری کشور گفت :طرح جامع گردشگری به عنوان یک سیاست زیر بنایی در جریان توسعه ساختار اقتصادی کشور و خروج آن از زیر سایه مشکلات و کمبود ها ، مقدمه ای برای تبدیل این حوزه به صنعت است .

فرماندار شهرستان پردیس با تاکید بر اینکه نباید مناطق گردشگری کشور بخاطر سوء مدیریت در استانها ناشناخته باقی بمانند ، تصریح کرد : متولیان حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در استانهای کشور باید در راستای هدایت سیاست های مدیریت خود بر مدار طرح جامع گردشگری نقاط ناشناخته را شناسایی و آنها را در ساختار میراث فرهنگی کشور ثبت و ضبط کنند .

حیدری موزه ها و مکانهای تاریخی و خانه بزرگان تاریخ ایران زمین و منابع بکر طبیعی را ابزار هایی مناسب برای تبدیل حوزه گردشگری به منبعی پول ساز برای کشور دانست و ابراز داشت : اماکن تاریخی و فرهنگی در استانها نباید زیر آوار بی توجهی مسئولان و متولیان امر از چرخه درآمدزایی و اقتصادی کشور خارج شود .

فرماندار شهرستان پردیس در خاتمه اظهار داشت : جاذبه های گردشگری کشور باید از طریق تور های زیارتی به گردشگران و توریست های خارجی معرفی شوند تا از این طریق بتوانیم بستر جذب توریست های خارجی را بر خلاف گذشته فراهم کنیم .

انتهای پیام/م

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =