هر سال همزمان با پایان فصل برداشت برنج داخلی، دولت در راستای تامین نیاز کشور واردات برنج را آزاد میکند.
در ابلاغیه جدید وزارت صنعت آمده است: ثبت سفارش و واردات برنج تحت ردیف تعرفههای ۱۰۰۶۱۰۰۰، ۱۰۰۶۳۰۰۰، ۱۰۰۶۲۰۰۰ و ۱۰۰۶۴۰۰۰ از تاریخ اول آذر ماه سال ۹۶ تا سیویکم تیر ماه سال ۹۷ مجاز میباشد و ضروری است به کلیه واردکنندگان برنج ابلاغ و تعهد اخذ شود که کالاهای وارداتی آنها حداکثر تا تاریخ سیویکم تیر ماه سال ۱۳۹۷ وارد و ترخیص شود.
تصویر ابلاغیه وزارت صنعت:
محمدحسین برخوردار ، فعال اقتصادی و رئیس سابق مجمع عالی واردات در گفتوگو با خبرنگار سرویس اقتصادی شبکه خبری تهران نیوز در ارتباط با دستور واردات برنج توسط دولت،اظهار داشت: تولید داخل به کیفیت بالا، بهروهوری کم، کاشت در زمینهای کوچک و عدم مکانیزه کردن کاشت و برداشت سبب بالا بودن قیمت برنج داخل میشود بههمین منظور تعداد زیادی از خانوارهای ضعیف توانای خرید آن را ندارند.
وی گفت: تولید و میزان مصرف را قبل از واردات باید مدنظر قرار دهند و تا یک تعادل واردات صورت بگیرد که نه بیش از نیاز داخل وارد بشود و نه با کمبود برنج در داخل مواجه شویم.
برخوردار، با بیان اینکه واردات علمی و متعادل برنج با نظارت جهاد کشاوری بهعنوان متولی ضرر به تولید داخل نمیزند، خاطرنشان کرد: انجمن متولی واردات برنج و همچنین سازمان حمایت از مصرف کننده باید محاسبه کنند و مراقب قیمت برنج داخلی و خارجی در بازار باشند.
عضو سابق هیات مدیره اتاق بازرگانی تهران افزود: بهترین روش کار این است که زمینها داخل را مکانیزه کنیم و تولید این محصول را بالا ببریم که همه مردم ایران بتوانند از آن استفاده کنند نه اینکه تنها قشر خاصی برنج با کیفیت ایرانی مصرف بکنند.
فعال اقتصادی و رئیس سابق مجمع عالی واردات در پایان با اشاره به اینکه برنج داخلی روی دست کشاورزان نمیماند، تصریح کرد: متاسفانه دلالان سهم کشاورزان را به خاطر اینکه کشاورز از نظر منابع مالی بسیار فقیر است را میخورد و معمولا آنها سبب ایجاد مشکلاتی در این زمینه میشوند.
انتهای متن/*

نظر شما