به گزارش
سرویس اجتماعی آفتاب ری، به نقل از
ندای پیشوا؛ شهرستان پیشوا در استان تهران میزبان آرامگاه امامزاده جعفر(علیه السلام) فرزند بلافصل امام موسی کاظم (علیه السلام) و برادر امام رضا (علیه السلام) است که صحن و سرای زیبا و مطهر ایشان پذیرای هزاران عاشق دلسوخته و ارادتمند به خاندان عصمت و طهارت است.
همین امر موجب شده شهرستان پیشوا در طول تاریخ به مرکز تجمع عاشقان اهل بیت قرار گیرد و با خلق حماسه قیام ۱۵ خرداد و جانفشانیهای این دیار در برابر ظلم و استکبار، در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسزایی ایفا کنند.
بارگاه ملکوتی امامزاده جعفر (علیه السلام) که از نظر معماری و کاشکاری در زمره شاهکارهای هنر ایرانی و اسلامی در کشور است در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده اما چند سالیست که گنبد این بارگاه به دلیل عدم تعمیرات و بازسازی دچار فرسودگی و تخریب شده است.

ابوالفضل حسینآبادی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان پیشوا اظهار داشت: حرم حضرت جعفر بن موسی الکاظم (ع) یکی از قدیمیترین اثرهای کشور است و با توجه به قدمت و نوع معماری و کاشیکاریهای آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. وی افزد: بنا بر اسناد تاریخی ساخت اولین بنای باشکوه بر روی مرقد پاک آن حضرت، در دوران صفوی صورت پذیرفته و گنبد نورانی امامزاده، مشرف بر تمام نقاط شهر و مناطق اطراف است و بارگاه آن در بافت معماری و اقتصادی منطقه تأثیر به سزایی داشته است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان پیشوا تصریح کرد: با وجود آنکه امامزاده جعفر (علیه السلام) پیشوا در فهرست آثار ملی ثبت شده، اما گنبد بارگاه که از نظر کاشیکاری و معماری جز زیباترین گنبدهای کشور است در حال تخریب است و نیاز به مرمت فوری دارد. وی افزود: سال گذشته اقداماتی جزیی از سوی اداره اوقاف و امور خیریه پیشوا وآستان امامزاده جعفر(علیه السلام) برای حفظ و تعمیر کاشیهای این گنبد انجام شد تا از تخریب بیشتر این گنبد جلوگیری شود.

حسین آبادی بیان کرد: با توجه به اینکه این بنا در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده هرگونه تعمیر و بازسازی باید توسط معماران و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی و با تأمین بودجه آنان صورت بگیرد و اداره اوقاف و امور خیریه و آستان امامزاده جعفر(علیه السلام) درباره تعمیر این بنا مسئولیتی ندارند.
وی خاطرنشان کرد: اداره اوقاف و امور خیریه نامه نگاری و رایزنیهایی را توسط اداره کل استان تهران با سازمان میراث فرهنگی انجام داده اما تاکنون برای بازسازی گنبد اقدامی از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور انجام نشده است.

محمد جنیدی مدیر آستان مقدس حضرت جعفر بن موسی الکاظم (علیه السلام) درباره تخریب گنبد این امامزاده اظهار داشت: گنبد امامزاده از نظر زیبایی و معماری از منحصر به فرد ترین آثار مذهبی و تاریخی استان تهران و کشور است و بنا بر اسناد تاریخی معمار این بنا با معمار حرم رضوی در مشهد یک نفر بوده که در زمان شاه طهماسب صفوی ساخته شده است.
وی تاکید کرد: گنبد بارگاه امامزاده جعفر (علیه السلام) که از جمله آثار ارزشمند معماری مذهبی ایران است دارای ۲۱ متر ارتفاع و ۵٫۹ متر قطر است و کاشیهای فیروزهای قسمت خارجی گنبد با نقوش هندسی و کتیبه هایی به خط ثلث و نستعلیق و کوفی بنایی تزیین شده است. مدیر آستان مقدس حضرت جعفر بن موسی الکاظم (ع) عنوان کرد: در حال حاضر گنبد، ایوان و بقعه امامزاده جعفر(علیه السلام) به عنوان یک اثر ملی در سازمان میراث فرهنگی ثبت شده و براساس قانون باید برای هرگونه تعمیر و بازسازی این گونه آثار بودجه و کارهای عمرانی توسط خود سازمان میراث فرهنگی صورت بگیرد.

وی افزود: مسئولان سازمان میراث فرهنگی از لحاظ شرعی، اخلاقی و قانونی باید به فکر بازسازی این گنبد و جلوگیری از تخریب بیشتر آن باشند و آنها باید در پیشگاه مردم شهید پرور پیشوا در این باره پاسخگو باشند.
جنیدی با بیان اینکه در زمان دولت نهم و دهم و یازدهم نامهنگاریهایی با سازمان میراث فرهنگی صورت گرفته، افزود: با توجه به جدایی شهرستان پیشوا از ورامین، عدم استقرار اداره میراث فرهنگی در پیشوا را میتوان از دلایل بیتوجهی مسئولان سازمان به این آثار ملی و مذهبی پیشوا دانست.

وی گفت: در سال ۸۲ بودجهای از سوی سازمان میراث فرهنگی اختصاص داده شد اما در همان سال معماران و کارشناس سازمان در تعمیر گنبد از مصالح ساختمانی نامناسب استفاده کردند که با بروز سرمای شدید در سال ۸۷ گنبد با آسیب جدی مواجه شد. مدیر آستان مقدس حضرت جعفر بن موسی (علیه السلام) در پایان خاطرنشان کرد: اداره اوقاف و امور خیریه و آستان امامزاده جعفر بن موسی (علیه السلام) آماده هرگونه همکاری با سازمان میراث فرهنگی برای حفظ و بازسازی این اثر ملی و مذهبی کشور است.
انتهای پیام/م
نظر شما