وی افزود: آمار سال ۹۳ نشان میدهد ۲ میلیون و سیصد هزار زن سرپرست خانوار یا بدسرپرست در کشور وجود دارد و متأسفانه ما تنها ۲۰۰ هزار نفر از این زنان که نیاز دارند را تحت پوشش داریم. همه این افراد نیاز به حمایت روانی دارند که متأسفانه در این زمینه هم کار زیادی انجام ندادهایم. من پیشنهاد میکنم یک روز از هفته سلامت را به نام «سلامت اجتماعی» نامگذاری کنیم؛ چون ما متولی سلامت روانی و اجتماعی هستیم.
ربیعی ادامه داد: ما با زنان معلول روبهرو هستیم و زنان معلول با موانع حرکت روانی و فیزیکی بیشتری مواجه هستند که باید به این مسأله توجه داشته باشیم. در جامعه افرادی وجود دارند که HIV مثبت هستند و ما باید تعداد زنانی که از طریق روشهای غیرمتعارف مانند تنفروشی امرار معاش میکنند را کاهش دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه وزارت کار در رابطه با زنان تعاونگر نیز وظیفه دارد، گفت: زنان به امنیت روانی بیشتری احتیاج دارند و ما باید سیاستگذاری معطوف به جنسیت را مدنظر قرار دهیم. وزارتخانه ما هم عملیاتی و هم سیاستگذار است و شورای عالی کار نقش سیاستگذاری دارد.
وی گفت: در سازمان بهزیستی و تأمین اجتماعی هم بهصورت مستقیم با زنان و دختران روبهرو هستیم. متأسفانه در زمینه بیمه روستایی و عشایر از بیمه زنان روستایی و عشایر غافل بودهایم که باید در این زمینه اقدامات لازم انجام گیرد. زنان در امور اجتماعی رفتار سالمتری دارند و تعلق و نسبتی که زن با کار پیدا میکند، نسبت به مردان بیشتر است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این مطلب که دیدگاه مقام معظم رهبری به مسأله زن بسیار روشنفکرانه و دینی است، عنوان داشت: بخشی از جامعه سنتی به دنبال محدودکردن زن هستند که البته این دیدگاه، دیدگاه مسلط نیست. ما باید در ساختار سیاسی و اجتماعی از ظرفیتهای زنان استفاده کنیم و سیاستگذاریهای معطوف به جنسیت داشته باشیم.
ربیعی با اشاره به تدوین سند حمایت اجتماعی از زنان تا یک ماه آینده گفت: این سند را در حوزههای اشتغال، فنی و حرفهای، تأمین اجتماعی، حمایت اجتماعی و روابط کار تدوین میکنیم. در سال ۹۵ در مقابل اجحاف به کارگران بهخصوص کارگران زن به شدت میایستیم. در حوزه اشتغال باید به مهارتهای فنی و حرفهای زنان، نیاز بازار کار به زنان در روستا و شهر و توسعه مسیر شغلی زنان در این سند توجه شود. این سند را با خانم مولاوردی هماهنگ میکنیم و در دولت هم آن را پیگیری میکنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: بخش دیگر سند در رابطه با زنان و نشاط اجتماعی است که در این زمینه با وزارت ورزش و جوانان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری خواهیم داشت. وزارت کار ۲۸۵ ورزشگاه در کشور دارد و ۶۰ ورزشگاه نیز در دست ساخت است.
وی با بیان اینکه در بیمه سلامت هم باید متکی بر زنان و خانواده شویم، اظهار داشت: وزارتخانه ما مجاهدت و تلاش خاموشی در حوزه سلامت و بیمهها انجام میدهد و ۴۰ میلیون ایرانی را بهصورت رایگان بیمه میکنیم. زنان معلول و زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست هم در این سند مورد توجه هستند و باید روی سیاستهای خرد معطوف به حمایت از این افراد نیز توجه داشته باشیم. ما نمیتوانیم همه این افراد را تحت پوشش درآوریم، اما میتوانیم از آنها حمایتهای اجتماعی داشته باشیم.
یکی از مشکلات ما در آینده زنان مجرد تنها هستند
ربیعی گفت: یکی از مشکلات ما در آینده زنان مجرد تنها هستند؛ زیرا الان ازدواج کمتر شده است. باید برای نظام سالمندی برنامهریزی داشته باشیم. در این سند حتماً باید شکلهای اجرایی پیشبینی شوند و با همکاری سازمان بهزیستی، تأمین اجتماعی و سازمان فنی و حرفهای ستاد تأمین اشتغال زنان را تشکیل دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: وزارتخانه ما در حوزه خانواده مسئولیت مستقیم ندارد، اما طلاق و پیشگیری از آن به ما مربوط میشود. باید آزمایشهای ژنتیک قبل از ازدواج و مشاورههای قبل از ازدواج را اجباری و مجانی کنیم. همچنین باید برای بچههای کوچک غربالگری انجام دهیم تا خانوادهها دچار مشکل نشوند. نسخه اولیه این سند تا یک ماه دیگر تدوین میشود و با معاونت امور زنان و خانواده در این زمینه همکاری میکنیم. مسأله زنان روستایی و بیمه هم بخش دیگری از این سند را دربرمیگیرد.
انتهای متن/*

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: آمار سال ۹۳ نشان میدهد ۲ میلیون و سیصد هزار زن سرپرست خانوار یا بدسرپرست در کشور وجود دارد و متأسفانه ما تنها ۲۰۰ هزار نفر از این زنان که نیاز دارند را تحت پوشش داریم. همه این افراد نیاز به حمایت روانی دارند که متأسفانه در این زمینه هم کار زیادی انجام ندادهایم.
به گزارش تهران نیوز ، به نقل از زنان خبر علی ربیعی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست وزیر کار با بانوان مدیر و مشاوران امور بانوان و خانواده معاونتهای ستادی و سازمانهای تابعه این وزارتخانه در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه وزارت کار وزارتخانهای زنانه است، بیان داشت: این مسأله نه تنها به خاطر تعداد مدیر زنان وزارتخانه است، بلکه ما حدود ۵ میلیون زن کارگر در بخش صنعتی و خانگی داریم. ۱۵ میلیون شاغل رسمی و ۷ میلیون شاغل غیررسمی در کشور وجود دارد که حدود ۴ میلیون نفر از این تعداد زن هستند. البته، تعدادی از زنان هستند که کار آنها دیده نمیشود؛ مثلاً ارزش کار خانگی محاسبه نمیشود.
نظر شما