
به گزارش تهران نیوز به نقل از سایت اقتدار ملارد، امیر حسین زمانی نیا مشاور حقوقی تیم مذاکرهکننده هستهای و معاونت امور بینالملل وزارت نفت در همایش تبیین سیاستهای دولت یازدهم در مذاکرات هستهای در ملارد با اشاره به مذاکرات هستهای دوران اصلاحات در سعد آباد گفت: ملاقاتی که در سعدآباد با وزرای سه کشور در خصوص برنامه هستهای انجام شد نقطه عطفی در مذاکرات هستهای بود.
وی افزود: مذاکرات سعد آباد مذاکراتی بود که برای اولین بار سه نفر از وزیران خارجه کشورهای اروپایی به ایران آمدند و در جهت حلوفصل برنامه هستهای ایران که در حال توسعه بود مذاکراتی صورت گرفت که در آن در جلوگیری از ارجاع موضوع هستهای ایران به شورای امنیت موفقیتی حاصل شد. این مذاکرات به خاطر ملاحظات جناحی به مردم به خوبی عرضه نشد.
زمانی نیا با اشاره به حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی تشریح کرد: با حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، در آمریکا همان افرادی که امروز با برجام مخالفت میکنند در مطبوعات شعار می دادندکه (مردان جنگی واقعی عراق نمیروند آنها باید با ایران به جنگند).
مشاور حقوقی تیم مذاکرهکننده هستهای با اشاره به تحلیلهای گوناگون در داخل کشور در خصوص حمله احتمالی آمریکا به ایران در آن دوران تصریح کرد: در آن زمان اختلاف نظر بین گروههای مختلف و وزارت خانههای مسئول وجود داشت که آیا آمریکا به ایران حمله میکند یا خیر. هرکسی تحلیل خود را داشت.عدهای معتقد بودند حمله میکند و عدهای نیز بر این موضوع اعتقاد نداشتند.
**این که دکتر روحانی میگوید من کشور را از جنگ دور داشتم اشاره به حمله آمریکا به افغانستان است
وی افزود: ولیکن در شورای عالی امنیت ملی به این طرف سوق پیدا کرده بودند که این حمله صورت میگیرد. در آن زمان بود که بحران مسئله هستهای ما شروع شد. این که دکتر روحانی میگوید من کشور را از جنگ دور داشتم اشاره به آن موضوع است. این که میگوید من کشور را از شورای امنیت دور نگه داشتم به خاطر مذاکرات سعد آباد و مذاکرات پاریس بود. سیاست و استراتژی ما در آن زمان دو قدم به جلو و یک قدم به عقب بود. از ۲۰۰۳ تا امروز مقام معظم رهبری در جریان جزئیات موضوع هستند.
معاونت امور بینالملل وزارت نفت اذعان کرد: در دوران دولت نهم و دهم به خاطر مسائل کارشناسی به خاطر بیانیهها و سخنرانی ها هزینههایی پرداخت کردیم که میتوانستیم آن هزینهها را ندهیم. برای توسعه و پیشرفت هایی که حاصل کردیم هزینه اضافه دادیم. اگر کارشناسی صورت میگرفت هزینهها میتوانست کمتر از این باشد.
وی با اشاره به حوادث آتش سوزی در سفارت عربستان و قطع رابطه این کشور با ایران گفت: این حادثه،اشتباه بعضی از خودیها در صدمه زدن به سفارت عربستان بود. این حادثه یک واقعهای را که میتوانست منتج به محکومیت عربستان سعودی به خاطر حمایتهایی که از تروریسم می کندو به خاطر نقض حقوق شهروندان و اعدام مخالفینش، باشد ، تمرکز اخبار را به سمت یک خبر دیگر و آن هم امنیت و حفظ حقوق مناطق محل های دیپلماتیک و کنسولی در ایران کشاند.
**مهمترین عامل این رفتار افراطی عربستان توافق هستهای است
زمانی نیا با اشاره به رفتار توهم گونه عربستان افزود: مهمترین عامل این رفتار افراطی عربستان ، توافق هستهای است. همین عربهای خلیج فارس به ما در مذاکرات به صورت خصوصی می گویند که رشد ایران سعودی خواهد بود. رشد نه فقط از نظر اقتصادی بلکه از نظر استراتژیک، نفوذ و قدرت منطقهای نیز ایران رشد خواهد داشت.
وی اظهار کرد: عربستان سعودی در پنج ساله گذشته ناکامیهای بسیاری در منطقه داشته است. از سوریه تا عراق و در بحرین و یمن تمام آن اهدافی که تعیین کرده بود در رسیدن به هیچ کدام موفق نشده است.
مشاور حقوقی تیم مذاکرهکننده هستهای با اشاره به زمان اجرای برجام گفت: برجام تا ده روز دیگر اجرایی میشود.تحریمهای بینالمللی مالی، پولی، بانکی نفت، بیمه، کشتی رانی و همه آنهایی که به برنامه هستهای ایران مربوط بوده و راجع به آنها مذاکره شده لغو میشود.
وی افزود: مدت زمانی که طول میکشد تا زندگی اقتصادی ایران به روال معمول بازگردد احتمالاً چند روز یا چند هفتهای خواهد بود. اینکه چه زمانی ما در جیبها و زندگی خود احساس کنیم اثر گذاشته است، حداقل تا یک سال طول میکشد. قرار نیست به ما حقوق بیشتر بدهند اما قراراست قدرت خرید افزایش یابد و قرار است که بچههای ما که به سختی پول دانشگاه آزاد دادیم و به دانشگاه آزاد و دانشگاههای دیگر رفتند، امکان یافتن شغل برایشان بیشتر شود. من اطمینان دارم تا یک سال دیگر این احساس را در زندگیها خواهیم کرد.
انتهای متن/*
نظر شما