
وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: من با اینکه میدانم که اشتغال ابزار مهمی می خواهد، اما رئیس جمهور از من خواستند تا پرچم اشتغال را بلند کنم. خوشبختانه ما در دولت به یک بلوغ نظری در بحث اشتغال رسیدیم، همانگونه که رئیس جمهور گفتند، طرح «تکاپو» مورد تصویب دولت هم قرار گرفته است.
به گزارش تهران نیوز ، علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی در دفاعیه خود در صحن علنی مجلس با اشاره به اینکه این وزارتخانه بیشترین تعاملات را دارد گفت: طبیعی هم است که این قدر مورد انتقاد واقع شود. بهبود رابطه دولت و ملت به کار و تلاش این وزارتخانه بستگی دارد.
ربیعی با بیان اینکه مهمترین موضوعات را وقتی استخراج کردم، دیدم که بحران فقر، آسیبهای اجتماعی، بحران صندوقها و معضل بیکاری به وزارت تعاون بستگی دارد. این وزارتخانه کانون توجه و حل این مسائل است اظهار داشت: در گذشته، فرآیند رفاهی کشور بدون هدفگذاری با سیاستهای مختلف ادامه داشت. معتقدم که پول هم در این حوزهها هزینه کردیم اما درست نشد. فرآیندهای رفاهی همواره به درامد نفتی وابسته بوده است.
وی با ادعای اینکه امروز وزارت تعاون، صاحب ایده و نظریه است اظهار داشت: نظریه پایه هر کاری است. در زمینه سیاستهای رفاهی نظریه داریم. محرومان اگر از مواهب توسعه برخوردار نشوند، هیچ برنامهای به هدف نخواهد رسید.
وزیر پیشنهادی تعاون افزود: برنامه اشتغال فراگیر با تاکید بر مناطق محروم، توانمندسازی فنی حرفهای، ارتقاء امنیت شغلی و صیانت از سرمایهها، پایدارسازی صندوقهای بازنشستگی، توسعه تعاون، توسعه فرهنگ کار و برنامه نظام تامین اجتماعی چند لایه جزو قسمت های برنامهای بودند که تقدیم رئیس جمهور و مجلس کردم.
ربیعی با بیان اینکه امحای فقر جزو مهم ترین برنامههای من بود گفت: همه نظامهای حمایتی باید با برنامهریزی و مقداری سرمایهگذاری حرکت کنند تا فقر را ریشهکن کنیم. اشتغال و توانمندسازی معتاد و سایر موارد نیز نوعی مبارزه با فقر سلامت است.
وی با اشاره به اینکه امحای فقر آرمان انقلاب ما و آرزوی امام راحل ما بوده است اظهار داشت: امحای فقر آغاز انسانی و امن شدن جامعه است. ما آمادگی داریم. این کارها همت جمعی میخواهد و از دولت و مجلس میخواهم که به ما کمک کنند.
وزیر تعاون دولت یازدهم خاطرنشان کرد: در این مدت، اطلس مسائل اجتماعی و آسیبها را تولید کردیم. خیریهها را دو برابر کردیم. من به دلیل شناخت عمیقم از امنیت، امنیت اجتماعی را مد نظر و در اولویت قرار دادم. ساحت فرهنگ و ساحت امور اجتماعی در ساحت فرهنگ حل شدنی است، همه اینها را فرصتی میدانم و برنامه آتی خودم را به حل مشکل فقر در مناطق مرزی و قومیگرایی اختصاص دادهام. شیبی که دولت اتخاذ کرد، قدرت خرید کارگران و بازنشستگان کاهش یافت. ۱۱ میلیون حاشیهنشین تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
ربیعی افزود: امروز دفترچه بیمه تامین اجتماعی همانند شناسنامه مهم است. فردی که از دولت با او تماس گرفته بودند و جویای علت عدم حضور فرزندش در مدرسه شده بودند، ابراز خوشحالی کرد؛ البته فرزندش معلول بود و معلم خصوصی داشت.
وی با تاکید بر اینکه بخش اشتغال نیز مهم است تصریح کرد: من با اینکه میدانم که اشتغال ابزار مهمی می خواهد، اما رئیس جمهور از من خواستند تا پرچم اشتغال را بلند کنم. خوشبختانه ما در دولت به یک بلوغ نظری در بحث اشتغال رسیدیم، همانگونه که رئیس جمهور گفتند، طرح «تکاپو» مورد تصویب دولت هم قرار گرفته است. رشد کلاسیک نمیتواند بیش از ۴۰۰ هزار شغل ایجاد کند. ما بهدنبال اشتغال فراگیر هستیم تا به هدف وعده داده شده برسیم و برنامههای دهگانه اشتغال را هم تهیه کردهایم.
وزیر تعاون دولت یازدهم با بیان اینکه من ۵۴ کارشناس بینالمللی به ایران اوردم و از آنها مشورت گرفتم اظهار داشت: ما نخبگان اقتصادی دانشگاهها را فراخواندیم و نتیجه هم گرفتیم. در دورانی که ریزش نیرو به دوره ما خورد، آرامترین دوران میان دولت و کارگری و در واقع اعتماد را داشتیم.
ربیعی با بیان اینکه اعتماد، بخشی از سرمایه اجتماعی کشور است که خوشبختانه تحقق یافت گفت: بخشی از ابهام مخالفان در حوزه تعاون بود. در دورانی که رکود بود، ۵۶ درصد کسری رشد داشتیم. معتقدم که عوامل بیرونی، ساختاری و فرهنگی با کمک برنامهریزی بخش تعاون را پیش خواهند برد.
وی خاطرنشان کرد: ما باید مهارت را افزایش دهیم. ۱.۴ کل بودجه آموزش ما در فنی و حرفهای است. ما باید شعار «هر ایرانی یک مهارت» را همگانی کنیم. ما با ستاد نیروهای مسلح هم صحبت کردهایم. ما باید به مهارت روی بیاوریم چرا که مهارت، راه بیبدیل رشد کشورمان است.
وزیر پیشنهادی تعاون افزود: تقریبا همه صندوقهای بازنشستگی ۱۸ گانه ما وضعیت ناپایداری دارند. در یک صندوقی داریم که یک نفر کار می کتند و ده نفر حقوق میگیرند. ما باید اصلاح ساختاری کنیم و این را برای خنده نمیگویم.
ربیعی با تاکید بر اینکه ما با صندوقهای بیمهای نمیتوانیم سیاستهای حمایتی خود را اجرایی کنیم اظهار داشت: راه نجات صندوقها و حل مسائلی مانند یارانه، فقر و اشتغال به اجماع ملی برسیم و گفتوگوی ملی داشته باشیم، روزی که من آمدم ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد وام برای مستمری گرفته بودند. با ارزشترین شرکتهای ما به بورس رفتهاند. همه کمیسیونهای مجلس میتوانند در شرکتهای ما حاضر شوند و پس از مطالعه، گزارش بدهید چرا که ما هیچ مورد پنهانی نداریم، این شرکتها و صندوقها و بنگاههای اقتصادی هیچ چیزی جز دست و پا گیری برای ما نداشته است. تعامل من با مجلس ضعیف بوده و به سمت جبران این مشکل خواهم رفت. ما در حال انتقال سرمایههایمان به مناطق روستایی و محروم هستیم.
انتهای متن/*
نظر شما