حسن لاسجردی، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سیاسی شبکه خبری تهران نیوز، اظهار داشت: اساساً اختلاف بین قوا میتواند بهعنوان یک نقطه منفی و مورد سوءاستفاده دشمنان مطرح شود. نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر تئوری حاکمیت دینی است که در حاکمیت دینی وحدت مهمترین موضوع است؛ لذا گذشته از شیطنتهای دشمنان خود این موضوع میتواند محل مناقشات و سوءاستفاده باشد.
وی افزود: بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص حل مشکل مجلس و دولت در خصوص مصوبه اقدام راهبردی، نشان میدهد ایشان به یک مصلحت بزرگ توجه دارند و به نوعی در حال مدیریت جامعه هستند؛ بنابراین تحت سایه اختلاف دولت و مجلس ممکن است این اختلافات به جاهای دیگر هم کشانده شود و نظامات جامعه را خدشهدار کند.
بیشتر بخوانید:
-
بدون راستیآزمایی هر امضایی برای بازگشت به برجام بیاعتبار است
-
اگر تحریمهای ضدایرانی برداشته نشود اجرای پروتکل الحاقی متوقف میشود
-
2 اقدام آمریکا همسنگ با اجرای داوطلبانه پروتکلهای الحاقی از سوی ایران نیست
این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: دولت و مجلس بهعنوان ارکانهای نهاد حاکمیتی محسوب میشوند که اگر هر اختلافی درون آنها رخ دهد، ممکن است این اختلاف در اضلاع مختلف جامعه بروز و ظهور پیدا کند.
لاسجری معتقد است؛ دولت جدید آمریکا در حال گرفتن ژستهای تازه سیاسی و دوستانه است و در همین راستا ژستهای تمایل به مذاکره با ایران هم به خود گرفته؛ بنابراین اگر رویکرد منسجمی در داخل وجود نداشته باشد ممکن است تعابیر منفی و عدم تمایل جمهوری اسلامی به رفتار معقول به نمایش گذاشته شود.
وی با بیان این مطلب که مسئول اجرای مصوبات مجلس برعهده دولت است، خاطرنشان کرد: وقتی یک تصمیمی برای کشور گرفته میشود؛ بهطور حتم ارتباط قوا، داشتن جلسات رایزنی و کارشناسی و رسیدن به یک درک متقابل و به دور از جناحبندیهای سیاسی میتواند هزینههای تصمیمسازی در کشور را کاهش دهد، اما اگر چه مجلس و چه دولت بخواهند هرکدام راه خود را طی کنند قطعاً هزینههای آن متوجه مردم خواهد شد.
کارشناس مسائل سیاسی گفت: واکنشهای تند نمایندگان مجلس در خصوص بیانیه آژانس سروصداهای بسیاری را به پا کرد؛ درصورتیکه در این فضا شورای عالی امنیت ملی تقریباً دیده نشد؛ یعنی اگر کسی میخواست اقدام معقولانی را انجام دهد باید از افراد مرتبط با شورای عالی امنیت ملی چه دبیر شورا و چه اشخاص دیگری که در رابطه با مصوبه مجلس در جلسات حضور داشتند، دعوت به عمل میآمد تا این مشکلات حل میشد و به این میزان فضاسازی منفی صورت نمیگرفت؛ زیرا این نوع فضاسازیها بر اقتصاد اثر منفی دارد.
وی تأکید کرد: در رابطه با طرح اقدام راهبردی هرچقدر منسجمتر عمل کنیم، منافع بیشتری را به سمت خود جذب خواهیم کرد. درواقع مصوبه اخیر مجلس یک تصمیم حاکمیتی بوده؛ یعنی نظر حاکمیت براین است که در خصوص پروتکل الحاقی یک اتفاق نظر داشته باشند اما در رابطه با زمانبندی آن هم تسریع را در نظر گرفتهاند؛ بنابراین ایکاش هم مجلس و هم دولت پیش از هرگونه فضاسازی با هم گفتوگو میکردند تا فضای جامعه ملتهب نشود.
انتهای پیام/*
نظر شما