مریم روشنی، متخصص چشمپزشکی در گفتوگو با خبرنگار سرویس اجتماعی شبکه خبری تهراننیوز با اشاره به استفاده بیش از حد کودکان از تلفن و تلفن همراه و خطر این معضل برای سنین پایین اظهار کرد: کودکان زیر دو سال نباید از تبلت، تلفن همراه و تلویزیون بیش از اندازه استفاده کنند، چراکه تصاویری که در ذهن کودکان پردازش میشود در آینده آنان تأثیر میگذارد، بهخصوص اگر تصاویر خشن وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
رد پای «دانشبنیان» در پیشرفتهای پزشکی ایران
وی درباره اینکه برخی خانوادهها از استفاده کودکان از تلفن همراه انتقاد دارند، عنوان کرد: این گلایه را بیماران بارها و بارها به من منتقل کردهاند و قطعاً در آینده از لحاظ بینایی به مشکل خواهند خورد، بنابراین باید کودکان را از فضای تلویزیون و تبلت خارج کرد.
این متخصص چشمپزشکی در پاسخ به این سوال که کودکانی که از تلویزیون استفاده میکنند، ممکن است از لحاظ کنترل ذهنی به مشکل بخورند؟ اضافه کرد: قطعاً اینگونه است و نمیتوان در آینده از بیماری چشمی و ذهنی کودکان جلوگیری کرد و باید اکنون کودکان از مشاهده بیش از اندازه تلویزیون و تبلت منع شوند.
روشنی با بیان اینکه والدین به جای اینکه تبلت و گوشی دست کودکان بدهند آنان را به مطالعه بیشتر سوق دهند، ادامه داد: تصاویری که در تلفن همراه و تلویزیون قابل مشاهده بوده، بیشتر تغییر میکند، در حالی که تصاویر موجود در کتاب ثابت است و موجب آسیب خوردن ذهن کودکان نخواهد شد.
وی تصریح کرد: والدین برای هدایت بهتر کودکان به سمت بهرهگیری از استعدادها باید مطالب مناسب با سن آنان را در اختیارشان بگذارند، از سوی دیگر کودکان ممکن است کارتون و فیلمهایی را نگاه کنند که مناسب سنشان نباشد و این در ذهن آنان سالها ماندگار میشود.
این متخصص چشمپزشکی تأکید کرد: اکنون مهمترین موضوعی که ذهن پژوهشگران را به خود مشغول میکند اینکه راههایی را بیابند که کودکان زیر و بالای دو سال تمایلی به تماشای زیاد تلویزیون و تبلت نداشته باشند.
انتهای پیام/
نظر شما