پیمان مولوی، کارشناس بازارهای مالی در گفتوگو با خبرنگار سرویس اقتصادی شبکه خبری تهران نیوز، با بیان اینکه رمزارز ریال به کاهش هزینههای انتقال تراکنشات مالی و بانکی کمک میکند، اظهار داشت: بسیاری از کشورهای جهان به سمت توسعه زیرساختهای مالی و بانکی خود رفتهاند و خلق رمزارز مبتنی بر واحد پول ملیشان یکی از این اقدامات است.
وی افزود: رمزارز ریال میتواند مراودات اقتصادی را در سراسر کشور تقویت کند و حتی میتواند روابط پولی و بانکی ایران را با کشورهای منطقه و دوست هموارتر از قبل سازد، اما فعلاً در گام اول اثرگذاری داخلی به مراتب بیشتر از اثرگذرای خارجی دارد.
کارشناس بازارهای مالی بیان داشت: باید هزینه انتقال و جابجایی پول کاهش پیدا کند و دسترسی مردم به پول در هر جایی تقویت شود، این مهم را میتوان با رمزارز ریال تحقق بخشید.
مولوی درباره تأثیر رمزارز ریال بر کاهش تورم و کنترل نقدینگی گفت: از رمزارز ریال نباید انتظار داشت که به کاهش نقدینگی و مهار تورم کمک کند، چون تورم در ایران معلول علتهایی است که باید آنها را شناسایی و کنترل کرد. تورم در کشور ناشی از نقدینگی بالا و هیجانات کاذب در بازار است که رمزارز ریال اصلاً نمیتواند به این هیجانات پایان دهد یا مانع چاپ پول شود، بلکه یک ابزار برای انتقال آسانتر پول و شفاف شدن تراکنشات بانکی است.
وی به تأثیر رمزارز ریال بر حذف چند صفر از پول ملی اشاره کرد و متذکر شد: حذف چند صفر از پول ملی مدتها است که مطرح شده و عملاً در میان مردم واحد تومان رواج پیدا کرده و شاید بتوان رمزارز ریال را مقدمهای برای حذف چند صفر از پول ملی قلمداد کرد. هنوز اطلاعات زیادی درباره رمزارز ریال در اختیار نیست و باید منتظر شهریور ماند و دید که قرار است این پلتفرم چه دستاوری برای اقتصاد ایران به همراه داشته باشد.
اخیراً علی صالحآبادی رئیسکل بانک مرکزی از اجرای آزمایشی رمزارز ریال از شهریور ماه امسال خبر داده و گفته است که این رمز ارز به مرور زمان جایگزین اسکناس ریال خواهد شد و همچنین این رمزارز از یک منطقه خاص آغاز و به تدریج در مناطق دیگر اجرایی خواهد شد.
انتهای پیام/*
نظر شما