به گزارش خبرنگار شبکه خبری تهران نیوز،حجت الاسلام حسینی، امام جمعه پردیس در خطبه های امروز نماز جمعه با بیان اینکه ساختار مدیریت سوانح و بحران در کشور باید تغییر بکند، اظهارداشت: سیلابهای اخیر در کشور تاکنون حدود ۸۰کشته برجای گذاشته است و دهها نفر نیز مجروح شدهاند و خسارتهای زیادی برجای گذاشته است. و احتمال تداوم پدیده موسوم به "مانسون" و بارشهای سیلآسا وجود دارد بنابراین شرایط طبیعی کشور ما میطلبد که ساختار مدیریت بحران در ایران متحول و بروزرسانی شود.
وی ادامه داد: اگر سیاست گذاری درست انجام پذیرد و قوانین و استانداردهای لازم تنظیم و اجرا بشود اینهمه مال و جان مردم از بین نمی رود و حفظ میشود اما متأسفانه این اتفاق نیافتاده است؛ مجلس انقلابی و دولت مردمی در این راستا برای ریلگذاری درست و برنامهریزی و اقدام آیندهنگرانه مسئولیت ویژهای دارند؛ از ۴۱ نوع حادثه طبیعی شناخته شده در جهان، امکان وقوع ۳۱ نوع آن در ایران وجود دارد.
امام جمعه پردیس تصریح کرد: مشکل اساسی مدیریت بحران در کشور ما این است که صرفا نگاه پسینی بوده نه پیشگیرانه و آیندهنگرانه و به رویکرد عملیاتی در حین یا پس از حوادث اضطراری و غیرمترقبه تقلیل یافته است؛ لذا باید ساختار مدیریت سوانح در کشور تغییر پیدا بکند و همه نهادهای امدادی در ذیل وزارت مدیریت بحران ادغام و فعالیت کنند.
وی افزود: علل بحران سیلاب ها این است که عمدتا شهرها که گسترش پیدا کرده مدیریتی در گسترش شهرها نبوده است و بخش های شهرها در حاشیه رودخانه ها اتفاق افتاده و تغییر الگوی زهکشی طبیعی حوضهها، تخریب پوشش گیاهی و منابع طبیعی در حوضههای بالادست شهری و از همه مهمتر بیتوجهی به موضوع آبخیزداری و آبخوانداری از دیگر علل بحران سیلاب ها است؛ حتی مقام معظم رهبری با ابلاغ سیاست های کلی منابع آب ، بر پیگیری جدیِ طرحهای آبخیزداری اصرار ورزیدهاند و حتی در چندین نوبت مبالغ قابل توجهی از صندوق ذخیرۀ ارزی جهت انجام طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری اختصاص دادهاند.
امام جمعه با تشکر از زحمات استاندار که بصورت جهادی و میدانی در فیروزکوه حضور داشته و بحران را مدیریت میکند افزود: مناطق سیلزده را تقسیم کرده اند و برعهده شهرستانها گذاشته اند که یک بخشی از روستای مزدران به شهرستان پردیس واگذار شده تا پاک سازی بکنند که در این قسمت یک امامزاده و حسینیه و منازل مسکونی وجود دارد که پردیس حضور خیلی فعالی دارد که جا دارد از فرماندار که با تمام وجود در این منطقه حضور داشته اند و تدابیر لازم را اندیشده و مشغول فعالیت هستند و همچنین نیروهای شهرداریها، فرمانده محترم سپاه و پاسداران و بسیجیان عزیز و گروه های جهادی، که حضور دارند صمیمانه تقدیر کنم.
وی در ادامه گفت: اما برخی از مناطق سیل زده مانند روستای گلدره در بحث خدمت رسانی تاخیر صورت گرفته است و مردم این روستا هم گله داشتند که از دیروز بحث خدمت رسانی آغاز شده که امیدوارم خیلی با سرعت و جدیت تمام این تاخیر صورت گرفته جبران شود.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی امان جمعه شهرستان پردیس در خطبه های امروز نماز در مصلی مسجد الغدیر پردیس با اشاره به روز ۱۸ مرداد شهادت شهید محسن حججی و روز بزرگداشت شهدای مدافع حرم گفت: پنج شهید مدافع حرم پس از حدود ۸ سال، پیکر مطهرشان شناسائی و به وطن بازگشتند. که قافله سالار این ۵ شهید، سردار شهید عبدالله اسکندری (قصرالدشت شیراز) است.
وی از همرزمان حاج احمد متوسلیان و جزو فرماندهان دفاع مقدس بودند و پس از جنگ نیز فعالیتهای گسترده ای در خدمت رسانی داشتند که در سال ۱۳۹۳ در منطقه حلب سوریه به شهادت رسیدو ایشان، نخستین شهید ایرانی بود که تکفیریها با بغض و کینه خود سر از پیکرش جدا کرده و بر نیزه آویختند. اکنون پیکر پاکش پس از هشت سال به میهن اسلامی بازگشته است.
همچنین امام جمعه در مورد موکب الامام الحسین علیه السلام و ستاد اربعین شهرستان پردیس اظهارداشت: این ستاد با همراهی قرار است با جمع آوری کمک ها و نذورات مردم برای زائران امام حسین(ع) در کربلا و همچنین برای جاماندگان اربعین در شهرستان با برنامه های مفصلی، بهترین خدمت را داشته باشند؛ مسئولین هیأتها باید هیأت امام حسین(ع) را در شأن امام حسین(ع) برگزار کنند و حق الناس را در اجرای برنامه ها رعایت کنند.
انتهای پیام/*
نظر شما