به گزارش شبکه خبری تهران نیوز، معصومه اصطلامی، فعال رسانهای در یادداشتی نوشت: نیمه شعبان، مطلع خورشید فروزان مهدی(عج) در ظلمت تاریخ است؛ پیروان قائم آل محمد همچون او اهل قیام و انقلابند؛ مهدی(عج)، کعبه مقصود و قبله موعود امتها است.
وقتی نیمه شعبان میرسد، واژههای «انتظار»، «ظهور»، «فرج»، «حکومت جهانی»، «قسط و عدل»، «دیدار» و «مهدی» میشکفد و آن عید منتظران وراثت زمین برای مستضعفان و شکست سلطههای ستمگران تاریخ است، آن افروختن چراغ شوق در دل شیعیان و امید بخشیدن به محرومان است؛ در عصر غیبت جهان از وجود او بهره میبرد، آن سان که از خورشید پشت ابر بهرهمند میشود، او همچون خورشید همیشه فروزان بر تاریکی و جهل دنیا میتابد او حجت خدا در عصر غیبت است و هرگز زمین خالی از حجت نخواهد بود.
عمر طولانی مهدی (عج) یکی از معجزات الهی است و تاکنون بیش از یازده قرن از میلاد او میگذرد و وقتی ظهور کند، در چهره و نیروی یک مرد چهل ساله خواهد بود؛ ظهور او شرایطی دارد که وقتی فراهم باشد و خداوند اذن دهد، آن حضرت در روز جمعهای در مکه و کنار خانه خدا ظهور میکند و تعداد ۳۱۳ نفر از یاران خاص او از سراسر جهان به سرعت خود را به او میرسانند و با او بیعت میکنند و قیام جهانی او آغاز میشود؛ عصری که آخرالزمان نام دارد و نشانههای آن یک به یک بروز و ظهور کرده است، به گفته نایب بر حق ایشان، ظهور بسیار نزدیک است.
مهدی (ع) ذخیره الهی برای گسترش قسط و عدالت در سراسر جهان است؛ به استناد روایتهای ائمه علیهمالسلام وقتی آن حضرت ظهور کند، امنیت، عدالت، رونق اقتصادی، وفور نعمتهای الهی در زمین، صلح و صفا و برادری و مساوات در سطح جهان برقرار خواهد شد.
قابل توجه است که عقیده به مهدویت و وجود یک نجاتبخش در پایان عمر جهان، نه تنها در اسلام، بلکه در ادیان آسمانی دیگر هم مطرح است و همه فرقهها به نحوی به یک «موعود» و منجی عقیده دارند و در انتظار یک مصلح جهانی بسر میبرند؛ امید به صلح و اصلاح دنیا در همه ادیان و امتها وجود دارد!
پهمین عقیده سبب شده که در طول تاریخ بارها از سوی دروغگویانی ادعای مهدویت یا واسطه بودن بین امام و و مردم اظهار شود و از این راه، فرقههای انحرافی و مسلکهای ساختگی پدید آید؛ فرقه بهائیت و قادیانیگری دو نمونه از این گروههای منحرف است که با کمی تامل و تفکر آشکار خواهد شد که دشمنترین دشمنها به اسلام و مهدی(عج) هستند.
جالب است که برگزاری مراسم نیمه شعبان فقط مختص به ایران نیست؛ از دیگر کشورهایی که چنین مراسمی آن هم به شکل وسیع برپا میکنند، میتوان به کشورهای عراق، لبنان، مصر، بحرین، یمن و آذربایجان اشاره کرد؛ همچنین کشورهایی مانند هند، پاکستان، امارات متحده عربی، تونس و مراکش که در آنها شیعیان در اقلیتند نیز مراسم وسیعی به همین مناسبت برگزار میشود.
حقیقت امر این است که آن چه که بیش از همه برگزاری مراسم نیمه شعبان را آسانتر میکند، اعتقاد برخی از فرقههای مهم اهل تسنن به حجت ابنالحسن و ظهور اوست؛ مراسم نیمه شعبان در ایران نسبت به کشورهای دیگر پر رونقتر است؛ تدارکات ویژهای که دولت و مردم برای این روز میبینند، بسیار وسیع است.
چراغانیهای وسیع، برگزاری جشن، مولودی خوانیهای عمومی و پخش شربت و شیرینی که بسیاری از آنها از سوی مردم و هیئتهای مردمی انجام میشود، برای یادبود این روز برگزار میشود؛ این روز روز جهانی مستضعفان نامیده شده است.
با نگاهی به تاریخ این نکته قابل تامل است که نیمه شعبان در فرهنگ و ادب کهن فارسی، شب برات نامیده شده است؛ محمد غیاثالدین رامپوری نیز در غیاث اللغات یکی از فرهنگهای فارسی- شب پانزدهم شعبان را شب برات توصیف کرده است که در آن فرشتگان به فرمان خدا روزی انسان را تقسیم میکنند؛ شاعران پارسی زبان نیز در اشعار خود از عناوینی مانند شب برات، لیله الصک، شب بیزاری، برائت از آتش دوزخ و شب عبادت برای این شب استفاده کردهاند.
از هر سو به این شب و روز ۱۵ شعبان نظر کنیم نشان از امید، صلح، شفقت و دوستی دارد و الحق که بسیار زیبا در روایات شب نیمه شعبان پس از شب قدر برترین شبها دانسته شده است؛ «قسم به کسی که جان علی در دست اوست همه امور نیک و بدی که بر بندگان جاری میشود، از شب نیمه شعبان تا پایان سال، در این شب تقسیم میشود».
انتهای پیام/*
نظر شما