تلخی نبات و آبنبات به کام تولیدکنندگان استان تهران

بازار نبات و آبنبات در استان تهران روزهای تلخی را سپری می‌کند و کام تولیدکنندگان این محصولات با کمبود و افزایش سرسام‌آور مواد اولیه بسیار تلخ شده است.

به گزارش شبکه خبری تهران‌نیوز، بازار نبات و آب‌نبات روزهای تلخی را سپری می‌کند، از سویی قیمت مواد اولیه این محصولات افزایش چشمگیری داشته، از سوی دیگر اسید سیتریک که نیاز اولیه تولید شیرینی‌جات، شکلات و نبات و آب‌نبات را تشکیل می‌دهد کمیاب شده و به ۶ برابر قیمت سال گذشته به فروش می‌رسد.

یکی از مشکلاتی که صنف نبات و آب‌نبات را آزار می‌دهد کمبود مواد اولیه است و تولیدکنندگان مجبورند به بالاترین قیمت مواد اولیه را خریداری کنند و به پایین‌ترین قیمت محصول خود را به فروش برسانند.


بیشتر بخوانید:

کاهش ۳۵ درصدی آمار ولادت طی ۷ سال در استان تهران


در حال حاضر قیمت اسید سیتریک در بازار دولتی بیش از یک‌صد هزار تومان است، در حالی که تا چند سال گذشته این مواد با قیمت ۲۰ هزار تومانی خریداری می‌شد. دولت گذشته (تدبیر و امید) قول حمایت از صنف نبات و آب‌نبات را داده بود، اما به گفته رئیس اتحادیه نبات و آبنبات ریز و قندریزان نه‌تنها اعضاء و تولیدکنندگان این صنف رو به بهبود نرفتند، بلکه مشکلاتشان روز به روز بیشتر شد.

یکی از دلایل کمبود مواد اولیه نبات و آبنبات در استان تهران به نبود کارخانجات متعدد برمی‌گردد، به طوری که تنها یک کارخانه در سبزوار به صورت تخصصی اقدام به تولید اسید سیتریک و تمامی استان‌های کشور را تأمین می‌کند، در حالی که با ظرفیت بالای تهران، این استان باید در زمینه تولید اسید سیتریک و شکر حرف نخست را در کشور بزند.

از سوی دولت گذشته اعلام شد که ایران با ظرفیت ۳۰ تُن اسید سیتریک به خودکفایی رسیده و نیاز کشور را تأمین می‌کند، در حالی که اکنون بسیاری از تولیدکنندگان این صنف از کمبود اسید سیتریک رنج می‌برند.

مشکل دیگری که تولیدکنندگان نبات و آبنبات با آن مواجه هستند بیمه و مالیات آن‌ها است، به طوری که برخی از تولیدکنندگان حتی از پرداخت بیمه خود نیز عاجزند و نیازمند حمایت بیشتری از سوی دولت هستند.

خبرنگار شبکه خبری تهران‌نیوز در راستای بررسی و کنکاش وضعیت نبات، آبنبات، قندریزان، شکلات، شکر و اسید سیتریک که جزئی از سبد خانوار محسوب می‌شود گفتگویی را با حبیب اسلامی علیشاه رئیس اتحادیه نبات، آبنبات و قندریزان استان تهران ترتیب داده است.

افزایش قیمت مواد اولیه کار را برای تولیدکنندگان نبات دشوار کرده است

اسلامی علیشاه با بیان اینکه افزایش قیمت مواد اولیه کار را برای تولیدکنندگان نبات، آبنبات، قندریزان و شکلات بسیار دشوار کرده است، گفت: در بازدید میدانی که از اصناف داشتیم به این نتیجه رسیدیم که برخی از واحدها در آستانه تعطیلی قرار دارند و بخش صنعتی و سنتی با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند.

وی با بیان اینکه در بخش تولیدی و توزیعی به فعالیت می‌پردازیم، اضافه کرد: در حال حاضر تولید نبات، آبنبات و شکلات مقرون به صرفه نیست و از سویی حق بیمه صاحبان اصناف کمرشکن شده، به طوری که همکاران از جذب نیروهای جدید به دلیل پرداخت حق بیمه طفره می‌روند.

رئیس اتحادیه نبات، آبنبات و قندریزان استان تهران تصریح کرد: اصناف ما حتی توان اداره واحد خود را نیز ندارند تا بتوانند نیروی کار جدید جذب کنند و با چنگ و دندان واحدها و نیروهای کار قدیمی را حفظ کرده‌اند.

اسلامی علیشاه درباره اینکه قیمت شکر (مواد اولیه تولید نبات، آبنبات و قندریزان) چقدر است؟ بیان کرد: در حال حاضر قیمت تمام شده شکر ۳۰ هزار تومان است و بخش دولتی نیز برای توزیع شکر اقدامی صورت نداده است و بروکراسی‌های اداری هم موجب شده تولیدکنندگان مواد اولیه را از بازار آزاد تهیه کنند تا دولتی و به این ترتیب درگیر بروکراسی‌های اداری نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه بازار نبات، آبنبات و قندریزان در دوره رکود قرار دارد، یادآور شد: تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان صنف نبات، آبنبات و قندریزان با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند.

رئیس اتحادیه نبات، آبنبات و قندریزان استان تهران در بخش دیگری از گفتگو با خبرنگار تهران‌نیوز با بیان اینکه ۹۹ درصد مواد اولیه نبات، آبنبات، شکلات و قندریزان را شکر تشکیل می‌دهد، توضیح داد: محصولاتی که از اروپا و چین وارد کشور می‌شد، بسیار سرسان‌آور بود، در حالی که می‌توان حتی بهتر از محصولات خارجی را در داخل تولید کرد.

تنها یک کارخانه اقدام به تولید اسید سیتریک می‌کند

اسلامی علیشاه با بیان اینکه در ایران تنها یک کارخانه در شهرستان سبزوار اقدام به تولید اسید سیتریک می‌کند، تشریح کرد: بعد از سال‌ها آرزوی ما به ثمر نشست و یک واحد تولیدی در سبزوار اسید سیتریک واحدهای تولیدی را تأمین کرد، البته اسید سیتریک تولیدی ۳۰ تُن بود که پاسخگوی ۲۵۰ تُن بازار مصرف را نمی‌دهد.

وی تبیین کرد: به تازگی مجوز واردات اسید سیتریک به برخی تجار داده شده، اما قیمت اسید سیتریک بیش از یکصد هزار تومان آب می‌خورد، در حالی که اسید سیتریک در زمینه بهداشتی و مواد شوینده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس اتحادیه نبات، آبنبات و قندریزان استان تهران در پاسخ به این سوال که آیا محصول نبات و آبنبات ایران و استان تهران به سایر کشورها نیز صادر می‌شود؟ گفت: نبات و قند در ایران شناخته شده و در سایر کشورها خیلی محلی از اعراب ندارد و کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپایی بیشتر از شکر استفاده می‌کنند.

اسلامی علیشاه ادامه داد: نبات و آبنبات ایران و استان تهران بیشتر به کشورهای عراق، افغانستان، برخی کشورهای اروپایی و حوزه حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود و وقتی قیمت ارز بالا می‌آید این کشورها برای خرید اقبالی نشان نمی‌دهند.

وی درباره اینکه برای رونق بازار نبات و آبنبات چه پیشنهادی دارید؟ چنین پاسخ داد: با وجود مشکلاتی که صنف ما با آن مواجه شده، اما هنوز پای کار ایستاده‌اند و اجازه تعطیلی واحدهای صنفی خود را نمی‌دهند.

رئیس اتحادیه نبات، آبنبات و قندریزان استان تهران اضافه کرد: در حال حاضر مردم اگر مجبور نشوند به سمت خرید شیرینی‌جات نمی‌روند، نبات، آبنبات و شکلات لازمه زندگی است و مردم به ناچار خریداری می‌کنند، نبات هم خواص دارویی دارد و در عطاری‌ها به فروش می‌رسد.

اسلامی علیشاه خاطرنشان کرد: امیدوارم مسئولان به صنف نبات و آبنبات رسیدگی کنند و مشکلات آن را رفع کنند، چراکه اعضای این صنف از مظلوم‌ترین اقشار هستند و زحمات زیادی متحمل می‌شود، اما دیده نمی‌شوند.

انتهای خبر/*

کد خبر 755373

برچسب‌ها

تبلیغات

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =