پشت پا زدن به زندگی تجملاتی سیره مهم امام رضا(ع) است

یک کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه زُهد و پشت پا زدن به زندگی تجملاتی سیره مهم امام رضا(ع) است، گفت: این سیره باید در جامعه ما جاری و ساری شود.

حجت‌الاسلام سید علی حسینی در گفتگو با خبرنگار سرویس فرهنگی شبکه خبری تهران‌نیوز با تبیین سیره امام رضا علیه‌السلام، اظهار کرد: مأمون بعد از اینکه مشاهده کرد پدرش هارون‌الرشید با شهید کردن حضرت موسی‌ابن جعفر علیه‌السلام در جامعه منفور واقع شد و به اهدافش نرسید، تلاش کرد با دعوت از امام رضا علیه‌السلام برای حضور در ایران چندین هدف را دنبال کند.

وی اضافه کرد: نخستین هدف مأمون این بود که امام رضا علیه‌السلام را زیرنظر بگیرد، دومین هدف مأمون قداست‌زدایی از خاندان اهل بیت‌علیهم‌السلام بود، چراکه مردم به‌خصوص شیعیان بر مظلومیت اهل بیت علیهم‌السلام باور داشتند و ائمه اطهار علیهم‌السلام را مقدس می‌دانستند و بر این باور داشتند که حق ائمه اطهار علیهم‌السلام غصب شده است.

این کارشناس مسائل مذهبی تصریح کرد: مأمون با نقشه ولیعهدی امام رضا علیه‌السلام تلاش داشت اینگونه وانمود کند که امام مظلوم و زاهد نبوده و حکومت مأمون هم غصبی نیست و امام هم با قبول ولایتعهدی حکومت مأمون را تأیید می‌کند، این هدف مأمون بود.

حسینی عنوان کرد: اما امام رضا علیه‌السلام سیره و روشی را انتخاب می‌کند که دشمنی دشمنان با دین را خنثی کرده و داعیه امامت و ولایت را به مردم برساند، بنابراین وقتی امام رضا علیه‌السلام از مدینه حرکت آنجا را تبدیل به عزاخانه کرده و گفت بر من گریه کنید که دیگر بازنمی‌گردم.

وی یادآور شد: امام رضا علیه‌السلام با اجبار مأمون عازم سفر می‌شوند و وقتی مأمون از امام دعوت به ولیعهدی می‌کند آن حضرت نمی‌پذیرد تا وقتی که تهدید جانی می‌شود که امام با اکره می‌پذیرد و می‌فرماید که در عزل و نصب‌ها و حکومت تو (مأمون) شریک نخواهم شد.

این کارشناس مسائل مذهبی متذکر شد: بنابراین امام رضا علیه‌السلام سفره خودشان را از دشمن دین یعنی مأمون جدا کرد و نه کنار دشمنان زندگی کرد و نه از پوشاک آنان پوشید و برای نماز نیز با پای پیاده حرکت می‌کردند و امام رضا علیه‌السلام حدود ۱۴۰ شاگرد تربیت می‌کند.

حسینی گفت: امام رضا علیه‌السلام در نهایت زُهد زندگی می‌کرد، در حالی که این قدرت را داشت که بهترین زندگی با تجملات را داشته باشد، اما به دنیا و تجملات پشت پا زد، بنابراین سیره عملی امام رضا علیه‌السلام مقابله با حکومت ظلم و جور مأمون بود.

وی تأکید کرد: امام رضا علیه‌السلام در حدیث سلسةالذهب می‌فرماید: «جمله لا اله الّا الله دژ من است. پس هرکس آن را بگوید، در دژ و حصار من داخل شده و از عذابم در امان خواهد بود.» و ادامه می‌دهند: «آگاه باشید این شروطی دارد و و من از شروط آن هستم.»

این کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه امام رضا علیه‌السلام امامت را تبیین کرد، ادامه داد: امام با این حدیث مردم را به رشد عقلی رساند که بعد از خودش مقام امامت را مشخص کرد، همچنین گسترش شبکه وکلا از دیگر اقدامات امام رضا علیه‌السلام بود که شهرهای دور و نزدیک دارای وکلای امام بود که مطالب ایشان را به مردم می‌رساند.

حسینی خاطرنشان کرد: حتی افرادی که به کوه‌ها فرار کرده بودند امام رضا علیه‌السلام به آنان امنیت داد، از جمله دعبل که بعدها در وصف امام رضا علیه‌السلام شعر سرود.

وی درباره جاری و ساری شدن سیره امام رضا علیه‌السلام در جامعه گفت: سیره ائمه اطهار علیهم‌السلام در جامعه ما جاری شده، هر چند شاید در برخی حوزه‌ها کمرنگ‌تر باشد و در برخی دیگر از زمینه‌ها پررنگ‌تر، اما عموماً بعد از انقلاب اسلامی به سمت سیره اهل بیت علیهم‌السلام در حرکت بودیم.

این کارشناس مسائل مذهبی در ادامه توضیح داد: البته برخی مردم با سخت‌گیری در ازدواج جوانان ازجمله مطالبه جهیزیه هنگفت، مهریه آنچنانی و ... از سیره ائمه اطهار علیهم‌السلام فاصله گرفته‌اند و برای تحقق تمدن اسلامی باید جامعه به این سمت حرکت کند.

انتهای خبر/*

کد خبر 755555

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغات

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =