حجتالاسلام کاظم فتاح دماوندی در گفتگو با خبرنگار سرویس فرهنگی شبکه خبری تهراننیوز، اظهار کرد: شهید چمران که تحصیلکرده آمریکا بود، در زمان قبل از انقلاب اسلامی هم با آغاز نهضت امام راحل مبارزات خود را در آمریکا علیه رژیم طاغوت آغاز کرد.
وی با بیان اینکه شهید چمران ولایتمدار بود، اضافه کرد: این شهید قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هم یک فرد انقلابی و مبارز بود و در راه امام خمینی(ره) گام برمیداشت، به طوری که رهبر خود را پیدا کرده بود و به وظایف انقلابی خود آگاه بود و به آن عمل میکرد.
امام جمعه دماوند تصریح کرد: ساواک از همان زمان شهید چمران را زیرنظر داشت و از این شهید به عنوان دشمن رژیم پهلوی نام میبرد و چه فضیلت و برتری بالاتر از اینکه دشمن طاغوتی و آمریکا و رژیم صهیونیستی شهادت بدهند که یک مبارز انقلاب دشمن آنها است.
فتاح دماوندی سادهزیستی و زُهد را از خصوصیات بارز شهید چمران برشمرد و تبیین کرد: شهید چمران تدین، تواضع، اخلاقمداری، طمأنینه، آرامش درونی (ارتباط درونی با خدا) و التزام به شرعیات داشت، همچنین اهل علم و دانش بود و بسیار مطالعه میکرد و این شیوه باید مدنظر نوجوانان و جوانان امروز هم قرار بگیرد.
وی تأکید کرد: دکتر چمران همچنین از موضوعات مختلف آگاهی داشت و با لحنی شیوا و اقناعکننده آنها را بیان میکرد، به طوریکه ساواک در گزارش خود از جریانشناسی، بصیرت، سیاستورزی این شهید نام برده بود، همانگونه که در میدانهای سیاسی و انقلابی حضور فعالی داشت.
امام جمعه شهرستان دماوند متذکر شد: از سویی دکتر چمران بسیار ساده بود و تجملگرایی در زندگی این شهید جایی نداشت، این شهید جوانان مومن و انقلابی را به مبارزه با رژیم پهلوی دعوت میکرد و حتی زمانی هم که در آمریکا حضور داشت، به عنوان نیروی کاردان و مبارز نهضت اسلامی نام گرفت.
فتاح دماوندی یادآور شد: در دوران جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق شخصیت دکتر چمران را زیرنظر داشت، چراکه درایت، جنگجویی، دشمنستیزی و استکبارستیزی او دشمن را به ستوه آورده بود، به طوریکه رژیم بعث عراق برای شهادت دکتر چمران جایزه تعیین کرده بود.
وی ادامه داد: دکتر چمران استاد جنگهای چریکی و نامنظم بود و با نیروها و امکانات کم به انقلاب اسلامی خدمت کرد و امام خمینی(ره) بعد از شهادت دکتر چمران عباراتی همچون پرهیزکاری، جنگجویی، متدین و متعهد بودن را به کار برد.
امام جمعه شهرستان دماوند افزود: دکتر چمران نیروی تربیت شده مکتب امام خمینی(ره) بود و امام راحل شخصیتهایی همچون دکتر چمران را تربیت و تقویت کرد.
حجتالاسلام فتاح دماوندی با تأکید بر اینکه دکتر چمران در اوج اخلاص بود، افزود: مناجاتهای شهید چمران با خداوند متعال با اخلاص همراه بوده و ادبیات این مناجاتها شبیه اخلاصی است که شهید سلیمانی در زمان حاضر داشت و در گذشته نیز دکتر چمران و یاران ایشان همان اخلاص را داشتند.
وی با بیان اینکه شهید چمران باید الگوی جوانان باشد، توضیح داد: باید از شخصیت الهی شهید چمران الگوبرداری کنیم و این شخصیت را به نوجوانان و جوانان بشناسانیم.
انتهای خبر/*
نظر شما