به گزارش پایگاه خبری «تهران نیوز» ، سیدابوالقاسم هاشمی، تحلیلگر سیاسی و فعال رسانهای در یادداشتی نوشت: احساس امنیت اساساً مقولهای ذهنی- عینی است و ارتباط مستقیم با ذهنیت و ادراک افراد از آسیب پذیری و تهدیدات دارد.
همچنین، نقش امنیت بر حیات فردی و اجتماعی بسیار پیچیدهتر از آن است که پیشتر انتظار میرفت، زیرا دارای ابعاد گسترده و زوایای پنهان و آشکار بسیاری است. احساس ناامنی از خود ناامنی مهمتر است.
از آنجا که موضوع امنیت دارای زوایای پنهان و ابعاد گستردهای است و عناصر ذهنی و عینی در کنار یکدیگر احساس امنیت را تحقق میبخشند، لذا در نظر گرفتن احساس امنیت به عنوان موضوعی اجتماعی و چند وجهی لازم و ضروری است.
رخداد انقلاب اسلامی با مشارکت گسترده مردم، رویه تکیه دولت به طبقات خاص را دگرگون ساخت و تکیه نظام بیش از آنکه بر طبقه خاصی باشد بر عموم مردم قرار گرفت. در اندیشه امام(ره) جمله کلیدی "سپردن نهایی امور به دست مردم " و"حضور ملت در صحنه" شاه بیت تفکر امنیتی ایشان را تشکیل می دهد و از نظر امام که بنیانگذار این انقلاب بودهاند رویکرد امنیتی انقلاب مردم پایه می باشد و مردم به عنوان رکن اصلی در فرایند امنیت ایفای نقش می نمایند.
بودن یا نبودن این نعمت بزرگ یعنی امنیت، چه وضعیتی برای یک جامعه رقم خواهد زد؟ پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم امنیت را «نعمت» میخوانند، همپای سلامتی؛ و میفرمایند این دو نعمت مورد توجه قرار نمیگیرند مگر زمانی که نباشند «نعمتان مجهولتان، الصحة و الامان».
اینرا همه ملتهایی که دچار ناامنی شدهاند و همه افرادی که گرفتار بیماری شدهاند با تمام وجود درک کرده و تأیید میکنند.
شما این سؤال را از ملتهایی که دچار پروژهی وحشیانه «ویرانسازی» شدهاند بپرسید. مشخصاً از ملتهای عراق، سوریه، لیبی، یمن و افغانستان. دقیقترین پاسخها را دریافت خواهید کرد.
امنیت پیشنیاز امیدآفرینی، تولید فکر، خلاقیت و ابتکار و اعتماد به آینده است؛ در شرایطی که کشور ما برخوردار از نسل جوان و فعال و کوشا است، وجود امنیت، امید به آینده را در جوانان تقویت مینماید تا با آسایش خاطر و انرژی و تعمق در پدیدهها به تحصیل و تحقیق و پژوهش و به کار بپردازند.
از آن طرف هم دشمنان این مردم دقیقاً همین امید را هدف قرار داده و هدفشان از بین بردن امید به آینده بهویژه در جوانان است. در این راستا پروژه تعیین دستورکارهای دیگر برای فکر جوانان، مشغولسازی و از بین بردن امنیت ذهنی جوانان را دنبال میکنند.
رهبر انقلاب در بیانات دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی علیه السلام تأکید کردند که دشمن از مدتها قبل در پی آن بود که در اول مهر ماه سال ۱۴۰۱ در کشور ناامنی و اغتشاش برپا کند؛ این گزاره بر مبنای یک سلسله شواهد و قرائن بیان شده است.
فتنه ۱۴۰۱ یک جنگ ترکیبی تمام عیار بود. آمریکاییها به دنبال بازگرداندن ایران به دامن غرب بودند، اما شکست سختی خوردند. در دهه اول انقلاب شاهد جنگ، فتنه ۷۸، فتنه ۸۸ و نیز شاهد فتنه ۹۸ بودیم اما دشمن برای فتنه ۱۴۰۱ یک جنگ ترکیبی بسیار پیچیده را رقم زد تا کشور را به زانو درآورد.
میتوان گفت این جنگ سختترین نوع جنگیدن است. یعنی از دورانی که شمشیر و سپر و نیزه ساخته شد تا ساخت موشک و پهپاد و لیزر، باز هم این جنگ ترکیبی پیچیده از همه انواع جنگها دشوارتر بود زیرا هم جنگ شناختی، هم نظامی، هم اقتصادی و سایبری، هم اطلاعاتی و امنیتی و هم جنگ فرهنگی و دیپلماتیک بود.
همه این را برای بی ثبات کردن ایران، نفوذ در ادراک سیاسیون و نیز تصرف در ادراک ذهنی مردم، ایجاد تردید در صداقت، حقانیت و مشروعیت نظام بوده است. اغتشاشات کف خیابان در کشور به خاطر ضربهای است که آمریکاییها در منطقه از ایران خوردند.
امروز بعد از حدود یک سال از گذشت جنگ ترکیبی ۱۴۰۱، اغتشاشات و آشوبهای سازمانیافته و برنامهریزی شدهای که با فعال شدن تمام ظرفیتهای پیدا و پنهان دشمن و به جدیترین شکل به اجرا درآمد شکست سختی خورده است.
آشوبی که به وضوح با حمایت آمریکاییها و اروپاییها و به ویژه رژیم صهیونیستی همراه بود و سخنان ابتدایی مقامات امریکایی مبنی بر به انتظار نشستن برای دیدن ثمرات آن، علاوه بر اطلاعات میدانی و جنگ رسانهای آشکار به وضوح نشان از اجرای یک پروژه سنگین براندازی توسط دشمن در ایران داشت.
حال با تحلیل و نگاه استراتژیک به تحولات منطقه ای و بینالمللی درمییابیم که عملیات موفق و بیسابقه «طوفان الاقصی» بسیار دقیق انتخاب شد.
بعد از آزادسازی قطعی اموال بلوکه شده کشور و تهدید علنی نتانیاهو به انهدام تأسیسات اتمی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل، نکته دوم پیش از عادیسازی روابط اسرائیل و عربستان و مهمترین دلیل بازتولید و تکرار به مراتب خشنتر آشوب ۱۴۰۱ در کشور بود.
یک سال گذشت و بعد از عبور از فتنه و جنگ ترکیبی و شناختی ۱۴۰۱ عملیات غرورآفرین طوفان الاقصی با فرماندهی و هدایت نیروهای حماس علیه اسرائیل و در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی در کشتار فلسطینیان و هَتک حرمت در منطقه مرزی میان غَزّه و سرزمینهای اشغالی فلسطین و در ۱۵ مهر سال ۱۴۰۲ش۷ اکتبر ۲۰۲۳م آغاز و تا امروز (بیش از سه هفته) ادامه دارد.
«مقاومت ترکیبی» جبهه مقاومت در برابر «جنگ ترکیبی» دشمن صهیونیستی، واقعیت محض و غیرقابل خدشهای است که اتفاقا در طوفان الاقصی و حوادث پس از آن نمود ویژهتری پیدا کرده است.
در این معادله، بودن یا نبودن نتانیاهو یا هر سیاستمدار دیگر صهیونیست اهمیتی ندارد! مهم، استیصال و درماندگی مفرط و محتومی است که جبهه مقاومت در قالب عملیات و مقاومت ترکیبی خود به دشمن قسمخورده ملتهای منطقه تحمیل کرده است.
به عبارت دیگر، حماسهسازیهای جبهه مقاومت، مصدری گفتمانی داشته و برگرفته از ارزشها و اصولی است که در هندسه تحلیلی دشمن صهیونیستی و حامیان غربی آن، شاخصی برای درک و تحلیل آن وجود ندارد و همین مسئله با ابطال پیشفرض «شکستناپذیری اسرائیل»، بنیان جنگ ترکیبی و شناختی صهیونیستها علیه جبهه مقاومت را منهدم کرده است. «مقاومت ترکیبی»؛ باطلالسحر «جنگ ترکیبی» صهیونیستها است.
رژیم صهیونیستی با عملیات طوفان الاقصی نه تنها شکست نظامی، امنیتی و اطلاعاتی خورد بلکه ماهیت خبیث آن برای ملتهای جهان آشکار گردید و در افکار عمومی نیز شکست خورد زیرا مدعیان حقوق بشر که از حقوق زن و کودک دم میزدند نه تنها در مقابل شهادت ۳ هزار کودک معصوم و بیش از هزار زن مظلوم سکوت کردند بلکه آشکارا از جنایات رذیلانه صهیونیستها حمایت نمودند.
عملیات طوفان الاقصی هیمنه پوشالی اسرائیل را درهم شکست با وجود آنکه اسرائیل با انجام اقدامات رسانهای و تبلیغاتی سعی در القای شکست ناپذیری داشت.
مقامات آمریکاییها و اروپایی بعد از عملیات طوفان الاقصی در حال دوره گردی در منطقه غرب آسیا با هدف احیا، تنفس مصنوعی و تقویت روحیه به رژیم صهیونیستی هستند و میخواهند با قتلعام فلسطینیها موازنه روانی شکستخورده را برگردانند؛ ولی چنین چیزی ممکن نیست و این شکست، شکستی غیر قابل ترمیم و البته قابل جبران نخواهد بود.
انتهای خبر
نظر شما