حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
محرومیت چهارماهه بیرانوند از مسابقات ملی
وکیل بین‌المللی ورزشی مطرح کرد:

محرومیت چهارماهه بیرانوند از مسابقات ملی

وکیل بین‌المللی ورزشی درباره محرومیت چهارماهه علیرضا بیرانوند از مسابقات رسمی و جریمه ۲۷ میلیارد تومانی این بازیکن توضیحاتی را بیان کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، آرش شکرریز در گفتگویی  درباره محرومیت چهار ماه علیرضا بیرانوند دروازه‌بان ملی‌پوش تراکتور اظهار کرد:  زمانی محرومیت تعلیق می‌شود که بازیکن تخلف انضباطی کرده باشد، اما محرومیت ناشی از فسخ غیرموجه قرارداد که  به درستی در رای کمیته استیناف به آن اشاره شده است، قابل‌تعلیق نیست.  

 محرومیت بیرانوند از مسابقات ملی با شروع فصل

وی درباره اینکه «آیا درست است که علیرضا بیرانوند از بازی‌های تیم ملی محروم نیست»، گفت: نه، در رای کمیته استیناف نوشته شده است، در بازده مسابقات آخر فصل گذشته و شروع فصل جدید، علیرضا بیرانوند نمی‌تواند در فصل بعد در مسابقات  ملی شرکت کند. چنانچه تا شروع مسابقات لیگ برتر یعنی از ۱۱ تا ۲۷ مرداد ماه، تیم ملی فوتبال مسابقه‌ای داشته باشد، بیرانوند می‌تواند در بازی‌های تیم ملی حضور داشته باشد. عده‌ای اشتباهی متوجه شدند که  بیرانوند می‌تواند در مسابقات ملی حضور پیدا کند. طبق  بند ۸ ماده ۱۸  حضور بیرانوند در مسابقات ملی صرفا در بازده مسابقات انتهای فصل قبل تا مسابقات شروع فصل بعد است؛ بنابراین ایشان نمی‌تواند در شروع فصل بعد در مسابقات تیم ملی بازی کند.  چهار ماه محرومیت بیرانوند از شروع فصل جدید اجرا می‌شود.

نقض صحیح تعلیق محرومیت بیرانوند

وکیل بین‌المللی ورزشی تصریح کرد: بیرانوند تا ۲۷ مرداد ماه می‌تواند در مسابقات رسمی تیم ملی حضور یابد، اما بعد از آن قادر به همراهی تیم ملی نیست. تعلیق محرومیت این گلر از سوی کمیته استیناف نقض شده است. این کمیته به درستی اشاره کرده که این محرومیت تعلیقی برای مجازات انضباطی است، اما محرومیت بیرانوند مربوط به فسخ غیر موجه قرارداد است و این محرومیت ورزشی  هست و محرومیت انضباطی نیست.

غرامت ۲۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیونی درست است 

شکرریز بیان کرد: در بند بعدی رای بیرانوند، غرامتی که کمیته استیناف در نظر گرفته،  درست بوده است. این کمیته بیان کرده که ما قرارداد  قدیمی این گلر را با قرارداد جدید در نظر گرفتیم و میانگین ۱۹/۵ میلیارد تومان  و ۳۵ میلیارد تومان، مبلغ ۲۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان می‌شود. با توجه به اینکه باشگاه پرسپولیس قهرمان نشده  و دروازه بان جدید هم گرفته است و این باشگاه از رفتن بیرانوند آسیب دیده است، مبلغ ۲۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان باید بیرانوند به پرسپولیس به عنوان غرامت بپردازد. البته کمیته استیناف می‌توانست این هم به رای خود اضافه کند که باشگاه پرسپولیس چقدر هزینه برای گرفتن دروازه بان جدید متحمل شده است.

پرداخت غرامت تضامنی است 

وی تصریح کرد: اگر بیرانوند مشاوره‌های درستی داشت، همان باشگاه پرسپولیس می‌ماند. او  ۳۵ میلیارد از تراکتور گرفته است و اکنون هم باید ۲۸ میلیارد با هزینه دادرسی به باشگاه پرسپولیس بدهد و فقط ۷ میلیارد تومان دستش را می‌گیرد. پرداخت این غرامت هم تضامنی است و چه باشگاه تراکتور و چه بیرانوند بدهد باید این پول پرداخت شود و نمی‌توانند بگویند که ما این غرامت را نمی‌دهیم. اگر بیرانوند این  غرامت را ندهد، باشگاه تراکتور باید تقبل کند.

اثبات عدم اغواء بیرانوند از سوی باشگاه تراکتور

وکیل بین المللی ورزشی بیان کرد: تنها نکته‌ای که من روی آن حرف دارم و شاید وکلای باشگاه پرسپولیس بهتر از این‌ها می‌توانستند دفاع کنند بخش سوم دادنامه کمیته استیناف است. این کمیته بیان کرده که ما ایرادی در این باره نمی‌توانیم بگیریم که  بیرانوند از سوی باشگاه تراکتور اغوا و تحریک شده باشد و این باشگاه را از دو پنجره نقل و انتقالاتی محروم کنیم. قضات آگاه،  باسابقه، غیر قابل نفوذ و با سوادی در کمیته استیناف هستند. اولا دو مسئله مطرح است. در رویه  رسیدگی بین المللی، اغواء بازیکن توسط باشگاه بعدی را فرض می‌گیرند و آن باشگاه باید ثابت کند که من بازیکن را اغوا نکردم. عدم اغواء بیرانوند را باید باشگاه تراکتور ثابت کند. بازیکن که یک نیم فصل بیرون ننشسته و بازیکن آزاد هم نبوده است که بخواهد به باشگاه تراکتور  برود. بیرانوند یک ضرب و یک ماه بعد از آن قرارداد با باشگاه تراکتور امضا کرده است.

شکرریز خاطرنشان کرد: من در جلسه رسیدگی به پرونده بیرانوند نبودم و نمی‌دانم چطور دفاعیات صورت گرفته است و نمی‌توانم نظری در مورد دفاعیات بدهم. اما در رای اعلام شده، دفاعیات موثری صورت نگرفته است. اما در رویه رسیدگی بین‌المللی این موضوع را مفروض می‌گیرند و می‌گویند باشگاه بعدی باید  در مورد اغوا نکردن بازیکن توضیح بدهد. این بازیکن یک نیم فصل بیرون ننشسته است و به عنوان بازیکن آزاد به تراکتور نرفته است. به نظرم کمیته استیناف باید اغواء بازیکن را مفروض می‌گرفتند و تراکتور از دو پنجره نقل و انتقالاتی محروم می‌شد. وقتی در  ابتدای دادنامه کمیته استیناف اعلام می‌شود که فسخ قرارداد بیرانوند غیرموجه  بوده است، پس او بازیکن آزاد نبوده است. باشگاه تراکتور با علم و آگاهی بر این موضوع با بیرانوند قرارداد بسته است.

اغوا نشدن بیرانوند از سوی تراکتور را نمی‌پذیرم

وی بیان کرد: در رویه رسیدگی بین‌المللی می‌گویند که اغوا بازیکن صورت گرفته است. بیرانوند بازیکن آزاد نبوده است و تا نیم فصل هم بیرون ننشسته است و او بلافاصله یک ماه بعد به باشگاه تراکتور رفته است. باشگاه بعدی هم مطلع بوده که بیرانوند قرارداد با باشگاه قبلی‌اش دارد و ضمن اینکه باشگاه پرسپولیس هم نامه به باشگاه تراکتور می‌زند که بیرانوند با ما فسخ غیرموجه کرده است و عقد قرارداد با این گلر غیرقانونی است. نظر کمیته استیناف نسبت به اغواء بیرانوند جلب نشده است. باشگاه تراکتور باید اثبات کند که بازیکن را اغوا نکرده است. به هر حال من نمی‌توانم قبول کنم که بیرانوند از سوی باشگاه تراکتور اغوا نشده است.

وکیل بین‌المللی ورزشی بیان کرد: کمیته استیناف در  فصل اول و دوم دادنامه به درستی استدلال کرده است، نه محرومیت بیرانوند تعلیقی هست و نه جریمه اش ۱۹/۵ میلیارد تومان است. غرامت ۲۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به طور کلی درست است.

رای محرومیت بیرانوند؛ درس عبرتی برای سایر بازیکنان

شکرریز درباره اینکه غرامت ۲۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان را باشگاه تراکتور پرداخت کند و یا اینکه بیرانوند موظف به پرداخت است، گفت: در رویه رسیدگی بین‌المللی فیفا، پرداخت غرامت تضامنی است و هم باشگاه و هم بازیکن باید غرامت را پرداخت کنند. خدای نکرده بازیکن فوت شود و یا بازیکن بگوید که من دیگر نمی‌خواهم بازی کنم در آن صورت باشگاهی که از این بازیکن استفاده کرده است، باید این غرامت را بپردازد. اینکه غرامت را تضامنی در نظر می‌گیرند، اما اغوا بازیکن از سوی باشگاه تراکتور را نمی‌پذیرند یک مقدار این موضوع برای من قابل پذیرش نیست. البته رای کمیته استیناف فوق العاده عالی بوده است. این کمیته  در این رای هم به رویه بین المللی و هم به رویه فیفا و هم به رویه قانون داخلی اشاره کرده  و به درستی تعلیق محرومیت را برداشته است.  امیدوارم این رای درس عبرتی برای بقیه بازیکنان باشد.

اگر بیرانوند در پرسپولیس می‌ماند منفور نمی‌شد

وی افزود: باشگاه، بازیکن را می‌سازد و حق و حقوقش را می‌دهد و قائل به این هستم که باید حقوق باشگاه حفظ شود. اگر بیرانوند مشاوره غلطی دریافت نمی‌کرد، این اشتباه را نمی‌کرد. بیرانوند در این چهار ماه محرومیت باید به صورت انفرادی تمرین کند. اگر او  در باشگاه پرسپولیس می‌ماند، منفور نمی‌شد و فحاشی هم به او نمی‌کردند. او می‌توانست یک فصل بماند و بعد فصل بعد به تراکتور برود. کمیته استیناف در استدلالش می‌گوید که  بازیکن ۱۵ روز فرصت دارد نوتیس به باشگاه بدهد که پولم را بدهید. بیرانوند  بدون اینکه نوتیس بدهد، قراردادش را فسخ یک طرفه کرد.

بیرانوند تنها با پرداخت غرامت می‌تواند بازی کند

وکیل بین‌المللی ورزشی بیان کرد: پرسپولیسی‌ها  هم می‌خواستند همکاری کنند و بیان کردند که مهدی ترابی را به ما بدهید تا رضایت بدهیم. اکنون بیرانوند غرامت را ندهد باید باشگاه تراکتور این پول را بدهد و ۲۸ میلیارد و خرده‌ای به پرسپولیس بدهد و تا وقتی این پول را پرداخت نکنند، بیرانوند نمی‌تواند بازی کند. الان باشگاه تراکتور باید یک میلیون دلار خرج کند تا یک دروازه‌بان بگیرد.

اجرای محرومیت با اعتراض به دادگاه CAS

شکرریز درباره اینکه باشگاه تراکتور و بیرانوند می‌توانند به دادگاه CAS شکایت کنند، گفت: الان طبق آئین نامه، باشگاه تراکتور و بیرانوند یک ماه فرصت دارند تا به دادگاه CAS شکایت کنند و در آنجا هزار فرانک سوئیس بدهند که اعتراض به رای صادر شده را ثبت کنند، اما محرومیت اجرا می‌شود، چون محرومیت قطعی است. تا بخواهد این پرونده به CAS برود این محرومیت تمام شده است. مگر اینکه باشگاه پرسپولیس نسبت به اغواء بیرانوند از سوی باشگاه تراکتور و بستن دو پنجره نقل و انتقالاتی این تیم تبریزی مشکل داشته باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!