حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
فاطمه معصومه(س)؛ شافع شیعیان در روز محشر
یادداشت؛

فاطمه معصومه(س)؛ شافع شیعیان در روز محشر

در روایات متعددی نقل شده است که حضرت معصومه(س)، دومین بانو پس از حضرت فاطمه(س) هستند که با شفاعت ایشان، شیعیان وارد بهشت می‌شوند، درواقع حضرت را شفیع شیعیان در روز قیامت می‌دانند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، پریسا کسائی فعال رسانه‌ای در یادداشتی نوشت: یکی از افتخارات بانوان شیعه در طول تاریخ حیات این مذهب الهی، حضرت فاطمه معصومه(س) است. او بانویی جوان، آگاه، قدرتمند، یکی از نقل‌کنندگان احادیث و عالم به علوم اسلام بود که امام صادق(ع) در وصف حضرت معصومه(س) می‌فرمایند: «در روز قیامت با شفاعت او تمام شیعیان من وارد بهشت می‌شوند.»

 از حضرت به عنوان بانویی یاد می‌شود که به دلیل پیدا نشدن همتایی برای‌ایشان هرگز ازدواج نکردند، این وصف عجیبی در تاریخ شیعه است، در واقع‌ایشان تنها دختر این خاندان بزرگ بودند که پس از رسیدن به سن ازدواج فردی لایق همراهی‌ایشان پیدا نشد.

 دختر مهربان امام موسی کاظم(ع) صاحب علم، مقام و معرفت بوده و دومین بانوی شفاعت‌کننده شیعیان در روز محشر است، حضرت معصومه(س) بهترین پاسخ دهنده به شبهات بودند و همیشه وقتی را به رفع ابهامات شیعیان اختصاص می‌دادند، ‌ایشان نمونه یک دختر قدرتمند و صدالبته نجیب در تاریخ اسلام بود که همتایی نداشت.

 حضرت معصومه(س)؛ الگوی دختران ایرانی

 دختران جامعه ایرانی حضرت معصومه(س) را الگوی خود قرارداده و به آن حضرت افتخار می‌کنند، توجه به سجایای حضرت معصومه(س)، مسیر رشد و تعالی دختران ایرانی را هموار می‌کند زیرا در هر لحظه از زندگی آن حضرت درسی بزرگ که برای رشد و پرورش یک دختر نیاز بوده نهفته است.

حضور مرقد مطهر و نورانی این بانوی گرانقدر در کشور ایران، لطفی بزرگ به جامعه ایرانی بوده، چرا که کشور ایران امنیت، آرامش و پیشرفت خود را همیشه مدیون لطف و مرام این خاندان بزرگ و کریم می‌داند، هنگامی که دو فرزند کریم و کریمه امام موسی کاظم(ع) به خاک این کشور عزیمت کردند، برکت به سراسر این آب و خاک سرازیر شد.

حضور در ایران برای دفاع از حق ولایت برادر 

حضرت معصومه(س) به شوق دیدار برادر و همچنین دفاع از حق ولایت‌ایشان به ایران سفر کرد تا پیام مظلومیت پاره تنش را به مردم برساند، در واقع حضرت به منظور یادآوری حق امامت و ولایت برادرشان بر شیعیان مسیری طولانی از مدینه تا خراسان را طی کردند تا به وظیفه خود که روشنگری درخصوص ولی بودن برادرش علی ابن موسی الرضا(ع) بود به درستی عمل کند.

او حتی در این مسیر از جان خود گذشت و فداکاری را در حق برادرش به حد اعلاء رساند، زیرا الگویی چون حضرت زینب کبری(س) داشت و خوب آموخته بود که خواهر برای حفظ شأن و حرمت برادرش باید از جان بگذرد و برای اثبات حقانیتش‌ایستادگی کند، خواهر چون سپری در برابر بی‌عدالتی‌هایی است که به سوی برادرش روانه می‌شود.

بشارت پدربزرگ به حضور نوه شفاعت‌کننده‌اش

سال‌ها قبل از تولد حضرت فاطمه معصومه(س) پدربزرگ او یعنی امام جعفرصادق(ع) بشارت به دنیا آمدن نوه‌اش را به همگان داد، به نقل از روایاتی که از حضرت می‌کنند، امام صادق(ع) اینگونه بشارت حضور حضرت معصومه را دادند: «برای خدا حرمی است که آن مکه می‌باشد و برای رسول خدا(ص) حرمی است که آن مدینه و برای‌امیرالمؤمنین علی(ع) حرمی است که آن کوفه می‌باشد و برای ما حرمی است که آن قم می‌باشد.»، به زودی فرزندی از فرزندان من به نام فاطمه در آن محل دفن می‌شود که هر کس او را زیارت کند بهشت بر او واجب خواهد شد.

خوب است بدانید که لقب حضرت معصومه(س) را امام رضا(ع) به‌ایشان داده و فرمودند: «هركس معصومه را در قم زیارت كند، مانند كسى است كه مرا زیارت كرده است.»، اعطاء این لقب از سوی امام رضا(ع) به خواهرشان نشان دهنده منزلت و جایگاه والای خواهر در نزد برادر است.

ارتقاء جایگاه دختران ایرانی به لطف حضرت معصومه(س)

به دلیل ارادت شیعیان، مخصوصاً شیعیان ایرانی به ساحت مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، اهمیت و ارزش والای دختران در جامعه ایرانی افزایش پیدا کرد، زیرا براساس نام‌گذاری‌های انجام شده، روز ولادت این بانوی کریمه را به عنوان روز دختر نام‌گذاری کردند، همین موضوع باعث شد تا هرسال برنامه‌های خوبی به همین مناسبب برای دختران اجراء شده و جایگاه والای دختران ارتقاء پیدا کند.

 اهمیت به دختران باعث افزایش اعتماد بنفس آنان و همینطور تقویت قدرت خودسازی‌شان خواهد شد، خودسازی که آن‌ها را در مسیر رشد و تعالی حرکت داده و به سوی خودشناسی حرکتشان می‌دهد، خودشناسی گامی مهم برای خداشناسی بوده و اگر دختری به خوبی با خدای خود آشنا شود جامعه‌ای سالم را ایجاد کرده و فرزندانی صالح پرورش خواهد داد.

 سخن پایانی نویسنده

حضور بانوی شفاعت‌کننده‌ای چون حضرت معصومه(س) در کشور ایران نشان از لطف اهل‌بیت(ع) به ایرانیان دارد، چرا که توفیق میزبانی از پیکر مطهر‌ایشان نصیب ملتی شد که همیشه مهمان‌نواز بوده و به عشق مهمانان خود از جان می‌گذشتند.

 این افتخار بزرگی است که ما لیاقت زیارت بانویی را داریم که اجدادشان از شفیعه بودنشان سخن می‌گویند و زیارتشان  را راهی برای رسیدن به بهشت می‌دانند، خداوند متعال را به خاطر تقدیر خوشی که به ایرانیان هدیه کرد سپاس‌گزاریم چرا که سروری چون حضرت فاطمه معصومه(س) را غلامی کرده و به شوق زیارت ایشان لحظه شماری می‌کنیم.

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!