حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
شهریار میزبان مرکز نوآوری مهارت‌محور شد
«تهران نیوز» گزارش می‌دهد؛

شهریار میزبان مرکز نوآوری مهارت‌محور شد

شهرستان شهریار با گامی بلند در مسیر توانمندسازی نیروی انسانی، به زودی میزبان یکی از مراکز نوآوری و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای کشور خواهد بود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، اولین جلسه شورای توسعه مهارت شهرستان عصر امروز در محل فرمانداری برگزار شد.

تشکیل نخستین جلسه شورای توسعه مهارت در شهرستان شهریار، نویدبخش نگاهی نو به مقوله توانمندسازی و اشتغال جوانان در غرب استان تهران است. این جلسه که با حضور رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و فرماندار شهریار برگزار شد، نقطه عطفی برای تمرکز بر ظرفیت‌ها و نیازهای منطقه به‌شمار می‌رود.

شهریار با برخورداری از جمعیت جوان، ظرفیت‌های کشاورزی، صنعتی و موقعیت جغرافیایی ویژه، نیازمند برنامه‌ای دقیق و مهارت‌محور برای توسعه است. راه‌اندازی مرکز نوآوری و مهارت‌آموزی در این شهرستان می‌تواند پلی باشد میان آموزش و اشتغال، و الگویی موفق در مدیریت محلی و ملی.

امید است مصوبات این جلسه صرفاً روی کاغذ باقی نماند و در عمل، منجر به شکوفایی استعدادها و توسعه پایدار منطقه شود. شورای توسعه مهارت می‌تواند به عنوان اتاق فکر و محرک تغییر، نقش‌آفرینی مؤثری در آینده شهریار داشته باشد.

گامی رو به جلو در توسعه مهارت شهریار

فرماندار شهرستان شهریار در این نشست تأکید کرد: راه‌اندازی این مرکز با هدف ارتقاء سطح مهارت‌آموزی و آموزش‌های کاربردی، می‌تواند نیازهای آموزشی غرب استان تهران را به طور جدی پوشش دهد.

سجاد برنجی گفت: با توجه به ظرفیت‌ها و استعدادهای بالقوه‌ای که در میان جوانان شهرستان وجود دارد، توسعه چنین مراکزی می‌تواند نقطه عطفی در مسیر توانمندسازی و اشتغال‌زایی باشد.

وی همچنین با اشاره به محدودیت‌های زیست‌محیطی و کمبود منابع طبیعی در استان تهران، از لزوم حرکت به سوی صنایع دانش‌بنیان و آموزش‌محور سخن گفت و تاکید کرد: این مرکز نوآوری می‌تواند به‌عنوان الگویی موفق، ترکیبی از آموزش، محیط زیست و توسعه پایدار را به نمایش بگذارد. این مدل توسعه، نیاز امروز جامعه ماست.

فرماندار شهریار از مدیران دستگاه‌های اجرایی، اداره آموزش و پرورش، اداره صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف خواست تا با بازدید از این مرکز، زمینه‌های همکاری و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های آن را فراهم سازند.

برگزاری این جلسه، گامی مهم در جهت هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف شهرستانی برای تحقق یک هدف مشترک یعنی توانمندسازی سرمایه انسانی از مسیر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و حرکت به سوی اقتصاد نوآورانه و پایدار، است.

شهرستان شهریار، با چنین رویکردهایی، در مسیر تبدیل شدن به یکی از پیشگامان توسعه مهارت در سطح ملی گام برداشته است.

 توسعه مهارت، کلید شکوفایی ظرفیت‌های استان تهران است

 نماینده مردم حوزه انتخابیه شهریار، قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی، در سخنانی به بررسی دو مسئله اساسی در توسعه غرب استان تهران یعنی ظرفیت‌هاو نیازهای منطقه پرداخت.

 وی تأکید کرد که اگر برنامه‌ریزی درستی بر مبنای این دو محور انجام گیرد، می‌توان مسیر رشد و شکوفایی منطقه را به‌خوبی ترسیم کرد.

حسین حق‌وردی نخستین ظرفیت مهم غرب استان تهران را جمعیت جوان و پرتراکم این منطقه عنوان کرد و گفت: نرخ رشد جمعیت در حوزه انتخابیه ملارد، شهریار و قدس از بالاترین نرخ‌ها در کشور است و تعداد زیادی جوان جویای کار، در این منطقه حضور دارند. این موضوع می‌طلبد تا با برنامه‌ریزی دقیق، مهارت‌های مورد نیاز بازار کار شناسایی و آموزش داده شوند.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی و باغداری منطقه اظهار داشت: ما در زمینه صنایع تبدیلی بسیار ضعیف هستیم. این در حالی است که کشاورزی و باغداری از مزیت‌های اصلی شهرستان‌های شهریار، قدس و ملارد به‌شمار می‌روند. متاسفانه تاکنون برنامه‌ریزی مؤثری برای استفاده از این ظرفیت‌ها در حوزه مهارت‌آموزی صورت نگرفته است.

این نماینده مجلس همچنین به ظرفیت بالای صنعتی منطقه اشاره کرد و افزود: چندین لکه صنعتی مصوب در منطقه وجود دارد. شهریار قطب تولید صنایع یکبار مصرف کشور است و حدود ۸۰ درصد از توزیع این محصولات از باباسلمان صورت می‌گیرد. همچنین صنعت قطعه‌سازی در شهریار هزاران نفر را مشغول به کار کرده است که نیازمند نیروی انسانی متخصص و آموزش‌دیده است.

حق‌وردی یکی از مشکلات عمده کشاورزی منطقه را کمبود برق دانست و گفت: موتورهای کشاورزی روزانه فقط چند ساعت فعال هستند و آبیاری منظم صورت نمی‌گیرد. این مسئله می‌تواند با استفاده از انرژی‌های خورشیدی و تجدیدپذیر برطرف شود، به شرط آنکه در توسعه مهارت‌ها، آموزش نیروهای متخصص این حوزه نیز جدی گرفته شود.

وی همچنین بر ضرورت توجه به حوزه‌های نوینی مانند استارت‌آپ‌ها و مهارت‌های دیجیتال تأکید و بیان کرد: توسعه مهارت‌های مرتبط با فناوری می‌تواند تحولی بزرگ در غرب استان تهران ایجاد کند و فرصت‌های جدیدی برای اشتغال و پیشرفت فراهم آورد.

این مقام مسئول در پایان با اشاره به اصلاحات انجام‌شده در دوره گذشته مجلس گفت: یکی از دستاوردهای مهم مجلس، تصویب اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور پس از نزدیک به شش دهه فعالیت بدون اساسنامه بود. باید تلاش کنیم تا با رفع موانع موجود، مسیر رشد و توسعه مهارت در کشور و به‌ویژه غرب استان تهران هموار شود.

حق‌وردی خواستار آن شد که در تمام برنامه‌های توسعه‌ای، ظرفیت‌های بومی و نیازهای واقعی منطقه در نظر گرفته شود و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به عنوان زیربنای اشتغال پایدار، در اولویت قرار گیرند.

در حال تکمیل...

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!