حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
نشست تخصصی آسیب‌های اجتماعی در پردیس برگزار شد
چهارمین نشست تخصصی کارگروه آسیب‌های اجتماعی شهرهای جدید؛

نشست تخصصی آسیب‌های اجتماعی در پردیس برگزار شد

در چهارمین نشست تخصصی کارگروه آسیب‌های اجتماعی شهرهای جدید، مهم‌ترین چالش‌ها و ظرفیت‌های اجتماعی–فرهنگی شهرهای جدید به ویژه پردیس، مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، استان تهران چهارمین نشست تخصصی کارگروه آسیب‌های اجتماعی شهرهای جدید کشور، به میزبانی شرکت عمران شهر جدید پردیس برگزار شد. 

 پس از برپایی کارگاه تخصصی و سخنرانی مدیران دفاتر توسعه و جلسه پرسش پاسخ از خانم دکتر حیدری و خانم مرضیه خوش احوال به‌عنوان دو مدال‌آور ورزشی کشور که با دفتر توسعه فرهنگی اجتماعی پردیس همکاری می‌کنند تقدیر شد و سپس جمع حاضر جهت بازدیدی فرهنگی به موزه مردم‌شناسی پردیس رفتند و بعد از آن از فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی مرکز کارآفرینی فاز ۸ پردیس دیدن کردند و مدیرکل دفاتر توسعه شهرهای جدید به گفت‌وگو با بانوان کارآفرین این مرکز پرداخت.

پردیس ظرفیت‌های ارزشمندی در حوزه کارآفرینی دارد

مدیرکل دفتر توسعه اجتماعی–فرهنگی شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید کشور، در بازدید از شهر پردیس و مرکز اشتغال و کارآفرینی این شهر، ضمن اشاره به چالش‌های اجتماعی شهرهای جدید، تأکید کرد که پردیس با وجود برخی آسیب‌ها، دارای ظرفیت‌های مهم و امیدبخش به‌ویژه در حوزه کارآفرینی زنان است.

در حاشیه برگزاری چهارمین نشست تخصصی بررسی آسیب‌ها و ظرفیت‌های اجتماعی شهرهای جدید کشور، محمدناصر ریاحی، مدیرکل دفتر توسعه اجتماعی–فرهنگی شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید، با حضور در شهر جدید پردیس و مرکز اشتغال و کارآفرینی فاز ۸ گفت: شهرهای جدید طبیعتاً با چالش‌های اجتماعی خاصی مواجه هستند، اما در کنار آنها ظرفیت‌های ارزشمندی نیز وجود دارد که باید هم‌زمان مورد توجه قرار بگیرد.در این مرکز با گروهی از بانوان فعال و کارآفرین ملاقات کردیم و این موضوع بسیار امیدوارکننده بود. این، یک ظرفیت اجتماعی واقعی و قابل اتکاست. البته این مرکز، با وجود ارزشمند بودن، برای شهری با مقیاس پردیس کافی نیست و نیاز به توسعه بیشتر دارد.

مدیرکل توسعه اجتماعی شهرهای جدید تأکید کرد: در شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید، بخشی از رسالت ما رسیدگی به مسائل اجتماعی و کمک به کاهش آسیب‌هاست. حمایت از حوزه اشتغال و کارآفرینی به‌ویژه برای زنان، به‌ویژه زنان سرپرست خانوار، یکی از ابزارهای مؤثر برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است و تلاش می‌کنیم در پردیس نیز این حمایت‌ها تقویت شود.

ریاحی با قدردانی از تلاش همکاران شرکت عمران پردیس گفت: همکاران ما در پردیس زحمات زیادی می‌کشند و ما امروز بخشی از این تلاش‌ها را از نزدیک دیدیم. امیدواریم با تداوم این فعالیت‌ها، خدمات‌رسانی به مردم بیشتر و رضایتمندی شهروندان افزایش یابد.

 ضعف پیوندهای اجتماعی مهم‌ترین مسئله امروز پردیس 

همچنین،  معاون شهرسازی شرکت عمران پردیس در این نشست با بیان اینکه بسیاری از شهرهای کوچک کشور هویت شهری قوی‌تری نسبت به کلان‌شهرهای جدید دارند، تأکید کرد: شهرهای جدید با وجود ساختار کالبدی پیشرفته، از ضعف پیوندهای اجتماعی، نبود تعلق مکانی و کمبود فضاهای امن رنج می‌برند؛ مسئله‌ای که باید با تغییر رویکرد از «عمران‌محوری» به «اجتماع‌محوری» برطرف شود.

عبدلی با اشاره به تفاوت ماهوی شهرهای جدید با شهرهای قدیمی کشور گفت: بسیاری از شهرهای کوچک و چند هزار نفری ایران هویتی دارند که حتی از شهرهایی با جمعیت چندصدهزار نفری مانند پردیس هم قوی‌تر است. علت این تفاوت، شکل‌گیری تدریجی و تاریخی آن شهرهاست؛ درحالی‌که شهرهای جدید به‌عنوان اجتماعات برنامه‌ریزی‌شده و تحت‌تأثیر الگوی باغ‌شهر‌ها شکل گرفتند و هنوز توان ایجاد پیوندهای اجتماعی پایدار را پیدا نکرده‌اند.

وی افزود:طرح‌های جامع و تفصیلی که شهرهای جدید براساس آن ساخته شدند، ماهیتاً کالبدی و دارای محدودیت‌های جدی در تغییر کاربری هستند. در دنیا سال‌هاست که این مدل طرح‌ها کنار گذاشته شده و جای خود را به طرح‌های ساختاری–راهبردی داده است؛ طرح‌هایی که انعطاف‌پذیری بیشتری دارند و امکان تصمیم‌گیری چابک‌تر برای مدیران شهری را فراهم می‌کنند.

منبع: برنا

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!