حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
نشست دهیاران قلعه‌نو؛ راه حلی برای خاموشی‌ها
«تهران نیوز» گزارش می‌دهد؛

نشست دهیاران قلعه‌نو؛ راه حلی برای خاموشی‌ها

نشست دهیاران بخش قلعه‌نو شهرستان ری با حضور مسئولان استانی و شهرستانی با محوریت بررسی راهکارهای مقابله با مشکلات قطعی مکرر برق و اختلال در دکل‌های مخابراتی در دهیاری فیروزآباد برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، در یک ماه اخیر، بحران انرژی و ناترازی برق، سایه‌ سنگین خود را بر زندگی مردم و فعالیت کسب‌ و کارها گسترانده است. قطعی‌های مکرر برق که ناشی از برنامه‌های خاموشی شرکت توانیر است، نه‌تنها آسایش شهروندان را سلب کرده، بلکه اختلالات جدی در خدمات اپراتورها ایجاد کرده و ارتباطات را با چالش مواجه ساخته است. در همین راستا، پیش از ظهر امروز نشست دهیاران بخش قلعه‌نو شهرستان ری با حضور مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران، بخشدار، دهیاران و نماینده شهرداری قلعه‌نو با محوریت بررسی و یافتن راهکارهای مقابله با این مشکلات در دهیاری فیروزآباد برگزار شد.

در این نشست موضوع قطعی مکرر برق و تاثیرات مخرب آن بر عملکرد اپراتورهای ارتباطی به عنوان یک چالش جدی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این جلسه که با هدف یافتن راهکارهای مقابله با اختلالات ناشی از بحران انرژی برگزار شد، دغدغه‌های دهیاران در خصوص مشکلات ارتباطی و تاثیر آن بر زندگی روزمره شهروندان را برجسته کرد.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که در این نشست مطرح شد، عدم امکان استفاده از موتورهای برق به عنوان یک راهکار جایگزین بود. دهیاران ضمن اشاره به هزینه بالای نگهداری و تامین سوخت این موتورها، نگرانی‌های خود را در مورد سرقت احتمالی آن‌ها ابراز کردند. در واقع، با توجه به شرایط فعلی، استفاده از موتور برق به عنوان یک راهکار عملی و پایدار در سطح کلان با موانع متعددی روبرو است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران در این نشست ضمن تاکید بر اینکه معضل قطعی برق یک مسئله ملی است و محدود به استان تهران یا شهرستان ری نیست، اطمینان داد که استان تهران به دلیل تراکم جمعیت و اهمیت ویژه‌ای که دارد، از تصمیمات کلان کشوری در این زمینه منتفع خواهد شد. 

قطعی برق و اختلال در سرویس ارتباطی مردم

مرتضی رضایی در گفتگو با خبرنگار «تهران نیوز» با اشاره به مشکلات ناشی از قطعی برق در حوزه ارتباطات، اظهار داشت: «متأسفانه ناترازی و قطع مکرر برق در نقاط مختلف کشور، دامن‌گیر بخش ارتباطات هم شده و در خیلی از مناطق با قطع برق، سرویس ارتباطی مردم نیز با اختلال مواجه می‌شود.»

وی در پاسخ به این سئوال که آیا امکان جبران ناترازی برق با استفاده از ظرفیت برق اضطراری در دکل‌های مخابراتی وجود دارد، گفت: «شاید انتظار می‌رود که ناترازی برق را با ظرفیت و امکاناتی که به عنوان برق اضطراری در دکل‌های مخابراتی در نظر گرفتیم پوشش دهیم که واقعاً امکان‌پذیر نیست؛ اما در حد امکان تلاش می‌کنیم قطعی دکل‌های مخابراتی را با تمهیدات مناسب به حداقل برسانیم.»

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران همچنین از پیگیری مطالبات دهیاران و بخشدار قلعه نو خبر داد و افزود: «مطالباتی که از سمت دهیاران و بخشدار محترم قلعه نو مطرح شد، حتماً نسبت به انعکاس به اپراتورها و پیگیری برای رفع مشکلات اقدام می‌شود.»

رضایی در پاسخ به سئوال خبرنگار درباره استفاده از پنل‌های خورشیدی در دکل‌های مخابراتی، مطرح کرد: «پنل‌های خورشیدی برای دکل‌های مخابراتی در سطح وسیع امکان‌پذیر نیست. ما در دکل‌های مخابراتی به برق سه فاز نیاز داریم و تعداد پنل و امکانات و تجهیزاتی که مورد نیاز برق خورشیدی است، برای تامین برق سه فاز بسیار بالا خواهد بود.»

با این حال، وی با تأکید بر اینکه استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان یک سیاست دولتی در حوزه ارتباطات نیز مدنظر قرار خواهد گرفت، افزود: «استفاده از برق جایگزین؛ نیروی برق خورشیدی به جای سیستم‌های موجود، در دستور کار دولت قرار دارد. در حوزه ارتباطات نیز به این موضوع فکر خواهد شد و حتما در چارچوب سیاست‌های دولت در این مسیر اقدام خواهیم کرد.»

انرژی خورشیدی؛ راه حل مشکلات ارتباطی

دهیار فیروزآباد از توابع بخش قلعه نو شهرستان ری در خصوص مشکلات ارتباطی منطقه و راهکارهای پیشنهادی، تشریح کرد: «در پی وقوع قطعی‌های مکرر منطقه فیروزآباد درخواستی مبنی بر بررسی این مشکل و ارائه راهکارهای اصلاحی، به مدیرکل محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران، ارائه شد.  هدف از این درخواست، بررسی امکان استفاده از پنل‌های خورشیدی یا سیستم‌های پشتیبان برق (UPS) برای رفع این مشکل بود.»

محمد مهدی زراعت در گفتگو با خبرنگار «تهران نیوز» گفت: «در حال حاضر، دهیاری فیروزآباد در حال پیاده‌سازی طرح نصب پنل‌های خورشیدی در ساختمان دهیاری می‌باشد.  همچنین، در جلسه اخیر، پیشنهاد تجهیز دکل‌های مخابراتی منطقه به پنل‌های خورشیدی مطرح و مورد بحث قرار گرفت.  اجرای این طرح، گامی مؤثر در ارتقاء سطح ارتباطات در منطقه محسوب می‌شود.»

وی در خصوص برآورد هزینه اجرای طرح مذکور، مطرح کرد: «برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که هزینه نصب پنل‌های خورشیدی برای هر متر مربع حدود یک میلیون و  500 هزار تومان خواهد بود.  با این حال، میزان دقیق این هزینه، به متراژ فضای مورد نیاز و میزان مصرف برق تجهیزات موجود در محل بستگی دارد.»

دهیار فیروزآباد بیان کرد: «در حال حاضر، در مرحله جمع‌آوری اطلاعات دقیق در خصوص میزان ولتاژ و آمپراژ مورد نیاز هستیم تا بر اساس آن،  طراحی و نصب پنل‌های خورشیدی به نحو مطلوب انجام شود.»

وی در خصوص مشکلات مربوط به پوشش شبکه اپراتورهای مختلف نیز اذعان کرد: «مشکلات ارتباطی تنها به دلیل قطعی‌های برنامه‌ریزی شده‌ی برق نیست؛ بلکه در ساعات غیر از زمان‌های اعلام شده‌ قطعی نیز، به ویژه در ساعات پیک مصرف، با اختلال در پوشش شبکه مواجه هستیم. این مشکل حدود یک ماه است که ادامه دارد. امید است با اقدامات مدیرکل محترم، این مشکلات نیز مرتفع شود.»

بر اساس این گزارش، در نشست امروز هیچ راهکار عملی و فوری برای رفع معضل قطعی برق و اختلال در اپراتورها ارائه نشد؛ اگرچه پیگیری و اجرای طرح‌های پیشنهادی مانند استفاده از پنل‌های خورشیدی برای تأمین انرژی دکل‌های مخابراتی و تجهیزات مرتبط می‌تواند به بهبود چشمگیر کیفیت ارتباطات و رفع مشکلات موجود در منطقه منجر شود. 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!