حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
اختلال یادگیری پایان راه نیست
یک مشاور خانواده:

اختلال یادگیری پایان راه نیست

یک مشاوره خانواده بیان کرد: اختلال یادگیری به معنای کم‌هوشی نیست و کودکانی که دچار این اختلال هستند تنها مسیر متفاوتی برای یادگیری دارند و با حمایت مناسب می‌توانند موفق شوند.

آیدا نریمان در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، با اشاره به اهمیت شناخت اختلالات یادگیری در میان کودکان، اظهار کرد: اختلال یادگیری به زبان ساده یعنی وقتی کودک با وجود داشتن هوش طبیعی یا حتی بالاتر از میانگین، در یک یا چند مهارت تحصیلی مانند خواندن، نوشتن یا ریاضی دچار مشکل جدی می‌شود.

وی افزود: در واقع ممکن است دانش‌آموز از نظر گفتار، درک مطلب و حافظه عملکرد خوبی داشته باشد، اما هنگام خواندن یا نوشتن، عملکردش پایین‌تر از حد انتظار باشد. این مسئله هیچ ارتباطی با تنبلی یا بی‌توجهی کودک ندارد، بلکه به نحوه پردازش اطلاعات در مغز او مربوط است.

این مشاوره خانواده با اشاره به انواع اختلالات یادگیری توضیح داد: به طور کلی سه نوع اصلی اختلال یادگیری داریم؛ نارساخوانی یا دیس‌لکسی که مربوط به مشکل در خواندن و درک کلمات است، نارسانویسی یا دیس‌گرافیا که با دشواری در نوشتن و شکل‌دهی صحیح حروف همراه است، و دیس‌کالکولیا که مربوط به ناتوانی در درک مفاهیم و محاسبات ریاضی است.

نریمان در ادامه اظهار داشت: این کودکان ممکن است در ظاهر کاملاً طبیعی به نظر برسند و حتی هوش بالایی داشته باشند، اما در عملکرد تحصیلی خود ضعف نشان دهند. به همین دلیل، شناسایی زودهنگام و تشخیص دقیق این اختلالات اهمیت فراوانی دارد.

وی با تأکید بر نقش والدین و معلمان در تشخیص زودهنگام اختلال یادگیری خاطرنشان کرد: خیلی از والدین یا معلمان ممکن است متوجه این مسئله نشوند، اما برخی نشانه‌ها می‌تواند هشداردهنده باشد؛ از جمله تأخیر در یادگیری حروف و صداها، فراموشی سریع مطالب، جابجا خواندن یا نوشتن حروف، کندی زیاد در انجام تکالیف، و اضطراب هنگام درس خواندن.

مشاوره خانواده در ادامه افزود: اختلال یادگیری تقصیر هیچ‌کس نیست؛ نه والدین و نه خود کودک. این کودکان فقط به شیوه متفاوتی از آموزش نیاز دارند. والدین باید صبور باشند، از مقایسه یا برچسب‌زنی پرهیز کنند و به جای سرزنش، با درک و حمایت با کودک برخورد کنند. معلمان نیز باید نشانه‌ها را بشناسند و در صورت مشاهده، موضوع را با مشاور مدرسه و والدین در میان بگذارند تا بررسی دقیق‌تری صورت گیرد.

نریمان درباره راهکارهای آموزشی برای این کودکان خاطرنشان کرد: بهترین روش، استفاده از آموزش‌های چندحسی است؛ یعنی در فرآیند یادگیری، کودک هم‌زمان از بینایی، شنوایی و لمس استفاده کند. به‌طور مثال هنگام یادگیری حروف، کودک هم صدای حرف را بشنود و هم آن را با انگشت روی شن یا خمیر بنویسد.

وی افزود: تقویت عزت‌نفس، استفاده از شعر و بازی در آموزش، تقسیم مطالب به بخش‌های کوتاه‌تر و قابل‌فهم، تکرار همراه با تنوع و در صورت نیاز مراجعه به گفتاردرمانی یا کاردرمانی از جمله راهکارهای مؤثر در بهبود وضعیت این کودکان است.

در پایان، این روانشناس با تأکید بر نگاه مثبت به توانایی‌های این دانش‌آموزان گفت: اختلال یادگیری پایان راه نیست، بلکه مسیر متفاوتی از یادگیری است. اگر به‌موقع تشخیص داده شود و حمایت درست انجام گیرد، این کودکان می‌توانند در آینده بسیار موفق باشند؛ حتی فراتر از انتظار ما. مهم این است که آن‌ها را همان‌طور که هستند بپذیریم، درک کنیم و به جای قضاوت، حمایت‌شان کنیم.
انتهای خبر/*

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!