حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
احداث نیروگاه خورشیدی در تصفیه‌خانه ری
«تهران نیوز» گزارش می‌دهد؛

احداث نیروگاه خورشیدی در تصفیه‌خانه ری

تصفیه‌خانه‌ها مکانی مهم برای احیاء دوباره پساب‌هایی هستند که با بازگشت دوباره آن‌ها به چرخه زندگی مردم، می‌توان در مصرف آب صرفه‌جویی کرده و کمی بیشتر به این مایه حیات بشر توجه کنیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، از سال‌های گذشته طرح‌های مختلفی برای صرفه‌جویی در مصرف آب در دستور کار قرار گرفته است که احداث تصفیه‌خانه‌های متعدد یکی از این طرح‌ها است، یعنی وجود تصفیه‌خانه برای بازگردانی دوباره پساب‌ها به چرخه مصرف مردم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

شهر کهریزک در حوزه تصفیه فاضلاب بسیار خوش درخشیده و اقدامات خوبی انجام داده است، مانند احداث نیروگاه خورشیدی که از طریق آن نیازهای تصفیه‌خانه فاضلاب کهریزک نیز رفع می‌شود.

شبکه جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب شهر کهریزک از سالیان قبل شروع شده و مدول اول آن در سال ۹۶ به بهره‌برداری رسیده است. یک طرح ارتقاء نیز ارائه شده که ظرفیت تصفیه‌خانه‌اش را افزایش داده تا مجموع تعداد همشهری‌هایی که از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب بهره‌مند می‌شوند افزایش پیدا کند.

 تولید ۴۰ کیلووات تولید برق در نیروگاه خورشیدی

مدیرعامل آب و فاضلاب منطقه ۶ در گفتگو با خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی تهران نیوز اظهار کرد: در راستای حفظ محیط زیست، شرکت آب و فاضلاب منطقه ۶ اقدام به احداث یک نیروگاه خورشیدی در شهر کهریزک کرده است که نه‌تنها بخشی از نیاز داخلی تصفیه‌خانه را تامین می‌کند بلکه می‌تواند با اتصال به شبکه، وظایف قانونی که به عهده شرکت آب و فاضلاب هست را برآورده کند.

 حسین اکبریان با اشاره به اعتبار اختصاص داده شده به احداث این نیروگاه بیان کرد: حدود ۲۰ میلیارد ریال برای احداث نیروگاه خورشیدی که یزک  بدون اعتبار موردنیاز برای زمین، هزینه شده است و باتوجه به انرژی پاکی که تولید می‌کند، بخشی از انرژی موردنیاز تصفیه‌خانه را نیز تأمین خواهد کرد.

وی در ادامه افزود: موضوع شبکه جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب شهر کهریزک از سالیان قبل شروع شده و مدول اول آن در سال ۹۶ به بهره‌برداری رسیده است، یک طرح ارتقاء را ارائه دادیم که بتوانیم ظرفیت تصفیه را افزایش داده و تعداد همشهری‌هایی که از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب بهره‌مند می‌شوند را بالا ببریم.

 مدیرعامل آبفای منطقه ۶ تصریح کرد: برآورد اولیه ما این است که با این طرح ارتقاء می‌توانیم جمعیت تحت پوشش شهر کهریزک را که در حال حاضر حدود ۲۵ درصد بوده را به بالای ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش دهیم. مدول دومی که پیش‌بینی شده ۳۵ تا ۴۰ درصد جمعیت شهر کهریزک را تحت پوشش قرار خواهد داد.

 اکبریان ادامه داد: در حال پیگیری روش‌های متعدد برای تأمین منابع مالی اجرای این دو طرح از جمله جذب سرمایه‌گذاری از بخش خصوصی و تکمیل این تصفیه‌خانه هستیم.

افزایش ظرفیت تصفیه‌خانه کهریزک

 معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب سازمان آب و فاضلاب منطقه ۶ در گفتگو با خبرنگار «تهران نیوز»، بیان کرد: تصفیه‌خانه فاضلاب کهریزک با ظرفیت یک‌هزار و ۷۰۰ مترمکعب در روز، در سال ۱۳۹۶ به بهره‌برداری رسیده و حدود ۱۰ هزار نفر از جمعیت شهر را تحت پوشش قرار داده است، با توجه به رشد جمعیت و نیاز به ارتقاء و توسعه این تصفیه‌خانه برنامه‌هایی را ارائه خواهیم داد.

داود ابراهیمی ذاکر در ادامه یادآور شد: در حال حاضر پساب این تصفیه‌خانه در شرکت پسماند آرادکوه مورد استفاده مجدد قرار می‌گیرد، در طرح ارتقاء ظرفیت یک هزار و ۷۰۰ مترمکعب فعلی به ظرفیت ۸ هزار و ۶۰۰ مترمکعب با احداث یک مدول جدید افزایش ظرفیت پیدا می‌کند.

وی افزود: در این طرح مهم، ۱۵ کیلومتر به شبکه جدید اضافه خواهد شد، امیدواریم بتوانیم همه شهر را تحت پوشش طرح فاضلاب قرار بدهیم.

صدور مجوز ۱۲ نیروگاه خورشیدی در شهرستان ری

 رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری به خبرنگار ما گفت: بحث انرژی‌های خورشیدی در الویت سازمان حفاظت از محیط زیست است، در شهرستان ری مجوز ۱۲ نیروگاه خورشیدی را صادر کردیم که اگر به بهره‌برداری برسند تحولی بسیار چشمگیر اتفاق خواهد افتاد، ظرفیت مجوزهای صادر شده ۴۵۱ مگاوات بر ساعت است و این عدد بسیار خوبی است.

 محمد رستگاری ادامه داد: زمان صدور مجوزهای نیروگاه‌های خورشیدی را به کمتر از یک روز رساندیم، در واقع اگر ارباب رجوعی مراجعه کند و درخواستی داشته باشد، در همان روز کارش را انجام خواهیم داد و این نهایت همکاری ما با افراد است.

 وی افزود: تصفیه‌خانه کهریزک از عملکرد بسیار خوبی برخوردار بوده و نمونه‌برداری ما نشان از آن دارد که این تصفیه‌خانه عملکرد خوبی دارد، اما متاسفانه بخشی از فاضلاب شهر وارد تصفیه‌خانه نمی‌شود.

 رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری خاطرنشان کرد: به دنبال آن هستیم که با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی بقیه شهر را نیز تحت پوشش تصفیه‌ فاضلاب قرار دهیم.

راهی جز حرکت به سمت انرژی‌های پاک وجود ندارد

 بخشدار کهریزک در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: این اقدام، حرکت بسیار خوب و ارزشمندی است، با مشکلاتی که در سطح کشور داریم در خصوص محدودیت آب، عدم بارش در این چند سال اخیر و خشکسالی‌های متوالی که وجود دارد، حرکت به سمت استفاده از آب‌هایی که از چرخه خارج شده و مجدداً به چرخه بازگشت پیدا کردند لازم و ضروری است.

 کریم گنجی در ادامه بیان کرد: ما راهی جز حرکت به سمت انرژی‌های پاک نداریم، احداث این نیروگاه گام بسیار موثری برای شروع این حرکت در سطح شهر کهریزک است.

 وی در ادامه افزود: امیدوارم که همه مسئولان با برنامه‌ریزی مناسب و مطلوب بتوانند زمینه را فراهم کنند که شرکت‌ها و کارخانه‌های بزرگ از انرژی خورشیدی استفاده کنند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!